A molts amants del vi els agrada col·leccionar vi, i pensen que com més temps s'emmagatzema, millor és, però en realitat, com més vell és el vi, millor. La verema és només un concepte per indicar la qualitat del vi en aquell any. El vi també passa per un procés d'envelliment en ampolla. Els aspectes generals als quals cal parar atenció a l'hora de conservar el vi són: la humitat, la temperatura i la llum. Això depèn del tipus de vi i de com s'hagi guardat. Els vins fortificats poden durar fins a un mes, però la gran majoria dels vins de taula només es malbarataran al cap de 3-5 dies. Tranquil, el vi vell no et farà mal, no és deliciós! 1-3 minuts a la nevera per un suro de vi escumós El vi escumós perd carbonatació ràpidament després d'obrir-se. El mètode tradicional de vins escumosos, com el cava o el xampany, continuarà durant un temps, més que el mètode en conserva, com el Prosecco. Els vins de mètode tradicional tenen més atmosfera a pressió (més bombolles) quan s'embotellan, per això duren més. Vins blancs lleugers, blancs dolços i rosats 5-7 dies a la nevera amb tap de suro La majoria dels vins blancs i rosats lleugers es poden beure durant més d'una setmana si es guarden a la nevera. Notareu que el primer dia, els sabors es tornaran més subtils a mesura que el vi s'oxida. El caràcter general de fruita del vi tendeix a disminuir i tornar-se menys vibrant. Vi blanc amb cos 3-5 dies a la nevera Els vins blancs amb cos i plens de suro, com el Chardonnay i el Viognier, s'oxiden més ràpidament perquè veuen més oxigen durant el procés d'envelliment abans de l'embotellat. Només assegureu-vos de ficar-los al congelador. Si beu molts d'aquests vins, invertir en taps de buit és una idea molt intel·ligent. 3-5 dies en un lloc fresc i fosc amb taps de suro Els vins negres desenvoluparan més taní i acidesa com més temps siguin després d'obrir-se. Per tant, un vermell clar amb molt poc taní, com un Pinot Noir, no durarà tant com un vermell amb cos com un Petite Sirah. Alguns vins fins i tot poden millorar després del primer dia d'obertura. Després d'obrir el vi negre, poseu-lo en un refrigerador o un lloc fosc i fresc. Si no teniu un refrigerador, la vostra nevera serà millor que mantenir el vi en una habitació de 21 °C (70 °F). Vi fortificat 28 dies en un lloc fresc i fosc amb un tap de suro Els vins fortificats com el Porto, el Jerez i el Marsala tenen una llarga vida útil gràcies a l'addició d'aiguardent. Tot i que aquests vins poden semblar fantàstics en un prestatge elevat, perdran la seva vitalitat més ràpidament a causa de l'exposició a la llum i la calor. Els únics vins que es mantindran per sempre quan estiguin oberts són Madeira i Marsala: ja s'han oxidat i cuinat! Perquè ho sàpigues, com més dolços siguin les postres, més durarà la beguda. Aquí s'apliquen les mateixes regles basades en la temperatura: és millor mantenir-les a la nevera. |
<<: Quina diferència hi ha entre el cateterisme i l'ènema?
>>: Menjar albergínies reduirà la producció de llet?
Si voleu augmentar els pits amb eficàcia, la diet...
L'hipertiroïdisme, també conegut com a glàndu...
La calor espinosa és una malaltia de la pell rela...
De fet, crec que tothom està relativament poc fam...
Què és Tosu Sandstone? Sagan Tosu (Tosu Sagan) és ...
Crec que alguns amics han tingut una experiència ...
Què és el lloc web del festival de Lucerna? El Fes...
La vida moderna no es pot separar dels aparells e...
Què és el lloc web d'Aon Group? Aon Group, un ...
A l'estiu calorós, el cos humà sua molt i con...
Què és la Southern Methodist University? La Southe...
L'ascites a causa de la cirrosi hepàtica és u...
Quan els subjectes rebien porcions més grans del ...
Què és la Universitat de Lund? La Universitat de L...
Molts de nosaltres tenim un malentès que només el...