A molts amants del vi els agrada col·leccionar vi, i pensen que com més temps s'emmagatzema, millor és, però en realitat, com més vell és el vi, millor. La verema és només un concepte per indicar la qualitat del vi en aquell any. El vi també passa per un procés d'envelliment en ampolla. Els aspectes generals als quals cal parar atenció a l'hora de conservar el vi són: la humitat, la temperatura i la llum. Això depèn del tipus de vi i de com s'hagi guardat. Els vins fortificats poden durar fins a un mes, però la gran majoria dels vins de taula només es malbarataran al cap de 3-5 dies. Tranquil, el vi vell no et farà mal, no és deliciós! 1-3 minuts a la nevera per un suro de vi escumós El vi escumós perd carbonatació ràpidament després d'obrir-se. El mètode tradicional de vins escumosos, com el cava o el xampany, continuarà durant un temps, més que el mètode en conserva, com el Prosecco. Els vins de mètode tradicional tenen més atmosfera a pressió (més bombolles) quan s'embotellan, per això duren més. Vins blancs lleugers, blancs dolços i rosats 5-7 dies a la nevera amb tap de suro La majoria dels vins blancs i rosats lleugers es poden beure durant més d'una setmana si es guarden a la nevera. Notareu que el primer dia, els sabors es tornaran més subtils a mesura que el vi s'oxida. El caràcter general de fruita del vi tendeix a disminuir i tornar-se menys vibrant. Vi blanc amb cos 3-5 dies a la nevera Els vins blancs amb cos i plens de suro, com el Chardonnay i el Viognier, s'oxiden més ràpidament perquè veuen més oxigen durant el procés d'envelliment abans de l'embotellat. Només assegureu-vos de ficar-los al congelador. Si beu molts d'aquests vins, invertir en taps de buit és una idea molt intel·ligent. 3-5 dies en un lloc fresc i fosc amb taps de suro Els vins negres desenvoluparan més taní i acidesa com més temps siguin després d'obrir-se. Per tant, un vermell clar amb molt poc taní, com un Pinot Noir, no durarà tant com un vermell amb cos com un Petite Sirah. Alguns vins fins i tot poden millorar després del primer dia d'obertura. Després d'obrir el vi negre, poseu-lo en un refrigerador o un lloc fosc i fresc. Si no teniu un refrigerador, la vostra nevera serà millor que mantenir el vi en una habitació de 21 °C (70 °F). Vi fortificat 28 dies en un lloc fresc i fosc amb un tap de suro Els vins fortificats com el Porto, el Jerez i el Marsala tenen una llarga vida útil gràcies a l'addició d'aiguardent. Tot i que aquests vins poden semblar fantàstics en un prestatge elevat, perdran la seva vitalitat més ràpidament a causa de l'exposició a la llum i la calor. Els únics vins que es mantindran per sempre quan estiguin oberts són Madeira i Marsala: ja s'han oxidat i cuinat! Perquè ho sàpigues, com més dolços siguin les postres, més durarà la beguda. Aquí s'apliquen les mateixes regles basades en la temperatura: és millor mantenir-les a la nevera. |
<<: Quina diferència hi ha entre el cateterisme i l'ènema?
>>: Menjar albergínies reduirà la producció de llet?
L'embòlia arterial és una malaltia clínica fr...
Sovint escoltem el terme vitamina, i sovint escol...
Per tractar l'onicomicosi amb eficàcia, molte...
Les pròtesis dentals són el fenomen més comú entr...
Avui en dia, el ritme de la nostra vida s'acc...
Què és la Universitat de les Illes Balears? La Uni...
Crec que tothom està familiaritzat amb el reumati...
A mesura que la temperatura baixa a la tardor, mo...
En molts casos, els símptomes del chalazio no són...
El durian és una fruita tropical, per la qual cos...
El Qi i l'estasi de la sang és una malaltia m...
En realitat, el vitiligo és una malaltia molt com...
Crec que tothom vol tenir el cabell negre, però s...
Sovint trobem que algunes peces de roba blanca es...
La sauna de vapor coreana és bastant comú a la no...