Avui en dia, el nivell de vida de les persones ha millorat molt, i són molt particulars amb la dieta. Crec que molta gent sap que la fibra dietètica té molts beneficis per a la salut del cos, pot ajudar amb la pèrdua de pes, laxants, reduir la pressió arterial i fins i tot prevenir el càncer. Si podeu mantenir l'estructura de la fibra dietètica a la vostra dieta diària, l'efecte serà encara millor. Aleshores, què és exactament la fibra dietètica? La fibra dietètica és un polisacàrid que no es pot digerir i absorbir pel tracte gastrointestinal ni produir energia. Per tant, antigament es va considerar una "substància no nutritiva" i no va rebre prou atenció durant molt de temps. Tanmateix, amb el desenvolupament en profunditat de la nutrició i les ciències relacionades, la gent ha descobert gradualment que la fibra dietètica té efectes fisiològics força importants. A mesura que la composició dietètica es torna cada vegada més sofisticada avui en dia, la fibra dietètica s'ha convertit en una substància que preocupa tant per als acadèmics com per a la gent normal, i la comunitat nutricional l'ha identificat com el setè tipus de nutrients, juntament amb els sis tipus tradicionals de nutrients: proteïnes, greixos, hidrats de carboni, vitamines, minerals i aigua. (I) Classificació i funció La fibra dietètica es pot dividir en dues categories segons es dissol en aigua: Fibra dietètica = fibra dietètica soluble + fibra dietètica insoluble, "soluble i insoluble tenen diferents funcions". 1. Fibra dietètica soluble Derivat de pectina, alginat, konjac, etc. El konjac es produeix en abundància a Sichuan i altres llocs del meu país. El seu ingredient principal és el glucomannan, una fibra dietètica soluble amb molt poca energia i una forta absorció d'aigua. Molts estudis han demostrat que el konjac té l'efecte de reduir els lípids i el sucre en sang i té un bon efecte laxant, la fibra soluble s'entrellaça amb els hidrats de carboni com el midó en el tracte gastrointestinal i retarda l'absorció d'aquest últim, de manera que pot tenir un paper en la reducció del sucre en sang després dels àpats; 2. Fibra dietètica insoluble Les millors fonts són els cereals integrals, inclosos el segó, la farina de civada, la farina de blat integral i l'arròs integral, la farina de civada, els cereals integrals, els fesols, les verdures i les fruites. L'efecte de la fibra insoluble en el cos humà és, en primer lloc, promoure la motilitat gastrointestinal, accelerar el pas dels aliments a través del tracte gastrointestinal i reduir l'absorció. A més, la fibra insoluble absorbeix aigua a l'intestí gros per suavitzar la femta, que pot tenir un paper en la prevenció i el tractament del restrenyiment. 3. Fibra dietètica Si combinem els dos anteriors, els efectes de la fibra dietètica es poden enumerar en una llarga llista: (1) Efecte anti-diarrea, com ara xiclet i pectina; (2) Prevenir certs càncers, com el càncer de còlon; (3) Tractar el restrenyiment; (4) Desintoxicació; (5) Prevenció i tractament de la malaltia diverticular intestinal; (6) Tractament de la colelitiasi; (7) Baixa el colesterol i els triglicèrids en sang; (8) Control de pes, etc.; (9) Reduir el sucre en sang en pacients diabètics adults. 2. Fibra dietètica insuficient i malaltia La dieta de la nostra gent sempre ha estat principalment a base de cereals, complementada amb verdures i fruites, per la qual cosa no hi ha risc de deficiència de fibra dietètica No obstant això, amb la millora del nivell de vida, els aliments s'han refinat cada cop més i la proporció d'aliments per a animals ha augmentat molt. La proporció de producció de calor de greix dietètic en alguns residents de les grans ciutats ha augmentat del 20% al 25% fa dècades al 40% al 45% en l'actualitat, mentre que la ingesta de fibra dietètica ha disminuït significativament. Això ha provocat una incidència creixent d'algunes anomenades "malalties de la civilització moderna", com l'obesitat, la diabetis, la hiperlipèmia, i algunes malalties relacionades amb massa poca fibra dietètica, com el càncer de còlon, el restrenyiment, els pòlips intestinals, etc. Crec que tothom hauria de tenir una comprensió clara del que és la fibra dietètica. La fibra dietètica té moltes funcions per a les persones, que van ser descobertes a través d'una investigació contínua sobre la nutrició dels aliments. Després de tenir una comprensió clara d'això, hauríem de prestar més atenció a la nostra vida diària i intentar absorbir prou nutrició per garantir la nostra salut. |
<<: Quan és el millor moment per plantar cacauets?
>>: Quin mal fa el tint de cabell al cos?
Com que les hemorroides es produeixen en una zona...
Algú ha experimentat mai mal de queixal a la nit ...
Alguns amics poden tenir diversos problemes de pe...
Què és el lloc web del govern israelià? Aquest llo...
El cos humà està ple de nervis densament afectats...
Com que la gent ara té aire condicionat, ja no té...
Moltes persones tenen el costum de remullar els p...
La gent es renta la cara almenys dues vegades al ...
El mal alè és una cosa que ens trobem sovint a la...
1. Càncer de pulmó El càncer de pulmó ocupa el pr...
Probablement hem sentit parlar de l'aspartat ...
Quin és el lloc web de la Universitat de Califòrni...
Canviar els bolquers no és difícil ni fàcil. Quan...
Pacient de moda 1: vestit genial per mostrar la p...
Els estudis han trobat que el millor moment per r...