Què és exactament la fibra dietètica?

Què és exactament la fibra dietètica?

Avui en dia, el nivell de vida de les persones ha millorat molt, i són molt particulars amb la dieta. Crec que molta gent sap que la fibra dietètica té molts beneficis per a la salut del cos, pot ajudar amb la pèrdua de pes, laxants, reduir la pressió arterial i fins i tot prevenir el càncer. Si podeu mantenir l'estructura de la fibra dietètica a la vostra dieta diària, l'efecte serà encara millor. Aleshores, què és exactament la fibra dietètica?

La fibra dietètica és un polisacàrid que no es pot digerir i absorbir pel tracte gastrointestinal ni produir energia. Per tant, antigament es va considerar una "substància no nutritiva" i no va rebre prou atenció durant molt de temps.

Tanmateix, amb el desenvolupament en profunditat de la nutrició i les ciències relacionades, la gent ha descobert gradualment que la fibra dietètica té efectes fisiològics força importants. A mesura que la composició dietètica es torna cada vegada més sofisticada avui en dia, la fibra dietètica s'ha convertit en una substància que preocupa tant per als acadèmics com per a la gent normal, i la comunitat nutricional l'ha identificat com el setè tipus de nutrients, juntament amb els sis tipus tradicionals de nutrients: proteïnes, greixos, hidrats de carboni, vitamines, minerals i aigua.

(I) Classificació i funció

La fibra dietètica es pot dividir en dues categories segons es dissol en aigua:

Fibra dietètica = fibra dietètica soluble + fibra dietètica insoluble, "soluble i insoluble tenen diferents funcions".

1. Fibra dietètica soluble

Derivat de pectina, alginat, konjac, etc. El konjac es produeix en abundància a Sichuan i altres llocs del meu país. El seu ingredient principal és el glucomannan, una fibra dietètica soluble amb molt poca energia i una forta absorció d'aigua. Molts estudis han demostrat que el konjac té l'efecte de reduir els lípids i el sucre en sang i té un bon efecte laxant, la fibra soluble s'entrellaça amb els hidrats de carboni com el midó en el tracte gastrointestinal i retarda l'absorció d'aquest últim, de manera que pot tenir un paper en la reducció del sucre en sang després dels àpats;

2. Fibra dietètica insoluble

Les millors fonts són els cereals integrals, inclosos el segó, la farina de civada, la farina de blat integral i l'arròs integral, la farina de civada, els cereals integrals, els fesols, les verdures i les fruites. L'efecte de la fibra insoluble en el cos humà és, en primer lloc, promoure la motilitat gastrointestinal, accelerar el pas dels aliments a través del tracte gastrointestinal i reduir l'absorció. A més, la fibra insoluble absorbeix aigua a l'intestí gros per suavitzar la femta, que pot tenir un paper en la prevenció i el tractament del restrenyiment.

3. Fibra dietètica

Si combinem els dos anteriors, els efectes de la fibra dietètica es poden enumerar en una llarga llista:

(1) Efecte anti-diarrea, com ara xiclet i pectina;

(2) Prevenir certs càncers, com el càncer de còlon;

(3) Tractar el restrenyiment;

(4) Desintoxicació;

(5) Prevenció i tractament de la malaltia diverticular intestinal;

(6) Tractament de la colelitiasi;

(7) Baixa el colesterol i els triglicèrids en sang;

(8) Control de pes, etc.;

(9) Reduir el sucre en sang en pacients diabètics adults.

2. Fibra dietètica insuficient i malaltia

La dieta de la nostra gent sempre ha estat principalment a base de cereals, complementada amb verdures i fruites, per la qual cosa no hi ha risc de deficiència de fibra dietètica No obstant això, amb la millora del nivell de vida, els aliments s'han refinat cada cop més i la proporció d'aliments per a animals ha augmentat molt. La proporció de producció de calor de greix dietètic en alguns residents de les grans ciutats ha augmentat del 20% al 25% fa dècades al 40% al 45% en l'actualitat, mentre que la ingesta de fibra dietètica ha disminuït significativament. Això ha provocat una incidència creixent d'algunes anomenades "malalties de la civilització moderna", com l'obesitat, la diabetis, la hiperlipèmia, i algunes malalties relacionades amb massa poca fibra dietètica, com el càncer de còlon, el restrenyiment, els pòlips intestinals, etc.

Crec que tothom hauria de tenir una comprensió clara del que és la fibra dietètica. La fibra dietètica té moltes funcions per a les persones, que van ser descobertes a través d'una investigació contínua sobre la nutrició dels aliments. Després de tenir una comprensió clara d'això, hauríem de prestar més atenció a la nostra vida diària i intentar absorbir prou nutrició per garantir la nostra salut.

<<:  Quan és el millor moment per plantar cacauets?

>>:  Quin mal fa el tint de cabell al cos?

Recomanar articles

Què passa amb Fab? Comentaris fabulosos i informació del lloc

Què és Fab? Fab és un lloc web de compres nord-ame...

Quines són les precaucions per a l'hemorràgia gàstrica?

Algunes persones s'han d'haver trobat amb...

Puc utilitzar líquid rentavaixelles caducat?

Molta gent pensa que el líquid per rentar plats n...

Com fer la vostra pròpia solució per eliminar els punts negres

Si voleu eliminar els punts negres, de fet, molte...

Malalties autoimmunes

Malalties autoimmunes A mesura que l'entorn d...

El sucre en l'orina positiu significa diabetis?

Moltes persones pensen que la diabetis significa ...

Quins són els símptomes de l'encefalopatia isquèmica hipòxica lleu?

Com que l'encefalopatia hipòxico-isquèmica po...

Quins són els primers símptomes de la diabetis?

A mesura que milloren els nivells de vida de les ...

La col és un tipus de col xinesa?

Hi ha moltes verdures que semblen molt semblants,...

Quines són les maneres més efectives de tractar la sinusitis?

La sinusitis és una malaltia comuna i freqüent en...

Passos d'instal·lació de l'aixeta d'aigua elèctrica

Al fred hivern, a casa hi ha d'haver prou aig...

Què passa amb Fans Share? Els fans comparteixen ressenyes i informació del lloc

Què és Fans Share? Fans Share és un conegut lloc w...

Com alleujar el dolor dental

El mètode de tractament per al dolor agreujat req...

És realment deliciós cuinar en una olla d'acer inoxidable?

Moltes persones opten per cuinar en cassoles d...