Què és exactament la fibra dietètica?

Què és exactament la fibra dietètica?

Avui en dia, el nivell de vida de les persones ha millorat molt, i són molt particulars amb la dieta. Crec que molta gent sap que la fibra dietètica té molts beneficis per a la salut del cos, pot ajudar amb la pèrdua de pes, laxants, reduir la pressió arterial i fins i tot prevenir el càncer. Si podeu mantenir l'estructura de la fibra dietètica a la vostra dieta diària, l'efecte serà encara millor. Aleshores, què és exactament la fibra dietètica?

La fibra dietètica és un polisacàrid que no es pot digerir i absorbir pel tracte gastrointestinal ni produir energia. Per tant, antigament es va considerar una "substància no nutritiva" i no va rebre prou atenció durant molt de temps.

Tanmateix, amb el desenvolupament en profunditat de la nutrició i les ciències relacionades, la gent ha descobert gradualment que la fibra dietètica té efectes fisiològics força importants. A mesura que la composició dietètica es torna cada vegada més sofisticada avui en dia, la fibra dietètica s'ha convertit en una substància que preocupa tant per als acadèmics com per a la gent normal, i la comunitat nutricional l'ha identificat com el setè tipus de nutrients, juntament amb els sis tipus tradicionals de nutrients: proteïnes, greixos, hidrats de carboni, vitamines, minerals i aigua.

(I) Classificació i funció

La fibra dietètica es pot dividir en dues categories segons es dissol en aigua:

Fibra dietètica = fibra dietètica soluble + fibra dietètica insoluble, "soluble i insoluble tenen diferents funcions".

1. Fibra dietètica soluble

Derivat de pectina, alginat, konjac, etc. El konjac es produeix en abundància a Sichuan i altres llocs del meu país. El seu ingredient principal és el glucomannan, una fibra dietètica soluble amb molt poca energia i una forta absorció d'aigua. Molts estudis han demostrat que el konjac té l'efecte de reduir els lípids i el sucre en sang i té un bon efecte laxant, la fibra soluble s'entrellaça amb els hidrats de carboni com el midó en el tracte gastrointestinal i retarda l'absorció d'aquest últim, de manera que pot tenir un paper en la reducció del sucre en sang després dels àpats;

2. Fibra dietètica insoluble

Les millors fonts són els cereals integrals, inclosos el segó, la farina de civada, la farina de blat integral i l'arròs integral, la farina de civada, els cereals integrals, els fesols, les verdures i les fruites. L'efecte de la fibra insoluble en el cos humà és, en primer lloc, promoure la motilitat gastrointestinal, accelerar el pas dels aliments a través del tracte gastrointestinal i reduir l'absorció. A més, la fibra insoluble absorbeix aigua a l'intestí gros per suavitzar la femta, que pot tenir un paper en la prevenció i el tractament del restrenyiment.

3. Fibra dietètica

Si combinem els dos anteriors, els efectes de la fibra dietètica es poden enumerar en una llarga llista:

(1) Efecte anti-diarrea, com ara xiclet i pectina;

(2) Prevenir certs càncers, com el càncer de còlon;

(3) Tractar el restrenyiment;

(4) Desintoxicació;

(5) Prevenció i tractament de la malaltia diverticular intestinal;

(6) Tractament de la colelitiasi;

(7) Baixa el colesterol i els triglicèrids en sang;

(8) Control de pes, etc.;

(9) Reduir el sucre en sang en pacients diabètics adults.

2. Fibra dietètica insuficient i malaltia

La dieta de la nostra gent sempre ha estat principalment a base de cereals, complementada amb verdures i fruites, per la qual cosa no hi ha risc de deficiència de fibra dietètica No obstant això, amb la millora del nivell de vida, els aliments s'han refinat cada cop més i la proporció d'aliments per a animals ha augmentat molt. La proporció de producció de calor de greix dietètic en alguns residents de les grans ciutats ha augmentat del 20% al 25% fa dècades al 40% al 45% en l'actualitat, mentre que la ingesta de fibra dietètica ha disminuït significativament. Això ha provocat una incidència creixent d'algunes anomenades "malalties de la civilització moderna", com l'obesitat, la diabetis, la hiperlipèmia, i algunes malalties relacionades amb massa poca fibra dietètica, com el càncer de còlon, el restrenyiment, els pòlips intestinals, etc.

Crec que tothom hauria de tenir una comprensió clara del que és la fibra dietètica. La fibra dietètica té moltes funcions per a les persones, que van ser descobertes a través d'una investigació contínua sobre la nutrició dels aliments. Després de tenir una comprensió clara d'això, hauríem de prestar més atenció a la nostra vida diària i intentar absorbir prou nutrició per garantir la nostra salut.

<<:  Quan és el millor moment per plantar cacauets?

>>:  Quin mal fa el tint de cabell al cos?

Recomanar articles

Aprèn 3 maneres d'afrontar el cop de calor a l'aire lliure a l'estiu

El cop de calor és molt freqüent a les altes temp...

Quins són els símptomes i el tractament de la varicel·la?

En els darrers anys, la incidència de la varicel·...

Què passa amb ShopStyle? Ressenyes de ShopStyle i informació del lloc web

Què és ShopStyle? ShopStyle és un gran lloc web de...

Què passa amb DiTerlizzi? Revisions de DiTerlizzi i informació del lloc web

Què és DiTerlizzi? DiTerlizzi és el lloc web perso...

Quins són els efectes dels coixins de jade?

El coixí de jade pot regular la menstruació, acti...

Què causa un nas vermell i inflat?

Un nas vermell i inflat és probablement un proble...

7 consells de longevitat d'un metge centenari de la medicina xinesa

Gan Zuwang es dedica a la pràctica clínica durant...

Què he de fer si hi ha bombolles als meus globus oculars?

Els nostres ulls tenen una estructura molt comple...

Quins són els símptomes de la faringitis?

La faringitis afecta moltes persones, i els prime...

Qui no és apte per menjar Lingzhi?

Tots sabem que Ganoderma lucidum pot tenir un gra...

És útil Houttuynia cordata per tractar l'acne?

Houttuynia cordata és força comú a la nostra vida...