La intoxicació alimentària bacteriana té molts símptomes

La intoxicació alimentària bacteriana té molts símptomes

La intoxicació alimentària bacteriana és una forma d'intoxicació alimentària, que es produeix principalment per menjar aliments que porten bacteris. Com que hi ha molts tipus de bacteris que poden ser transportats pels aliments a la vida diària, els símptomes de la intoxicació alimentària bacteriana també són diferents, però el període d'incubació generalment no supera les 36 hores.

1. Intoxicació alimentària gastrointestinal

El període d'incubació és curt i la malaltia sovint apareix diverses hores després de menjar. Les manifestacions clíniques de la intoxicació alimentària gastrointestinal causada per diversos tipus de patògens o les seves toxines són molt semblants, principalment símptomes de gastroenteritis com dolor abdominal, diarrea i vòmits. L'inici és generalment agut, amb molèsties abdominals, còlics persistents o paroxístics a l'abdomen superior i mitjà, nàusees i vòmits. El vòmit és principalment contingut de l'estómac. El curs de la malaltia és curt i la majoria dels pacients es recuperen en 1 o 3 dies.

1. Intoxicació alimentària per salmonel·la

Entre 4 i 24 hores després de dinar, sentiràs calfreds, la temperatura corporal augmentarà de 38 a 39,5 graus centígrads, experimentaràs nàusees, vòmits, dolor abdominal, tendresa abdominal, diarrea aquosa, de vegades amb una petita quantitat de pus i sang i una olor a peix.

2. Intoxicació alimentària per Vibrio parahaemolyticus

Si es tracta d'una intoxicació alimentària causada per Vibrio parahaemolyticus, el pacient experimentarà un dolor abdominal superior insuportable, diarrea, deposicions aquoses i altres símptomes de nou a vint hores després de la ingestió.

3. Intoxicació alimentària per Proteus

Entre 30 i 120 minuts després de dinar, sentiràs mal de cap, enrogiment de la pell, embriaguesa i reacció al·lèrgica semblant a la urticària.

4. Intoxicació alimentària per estafilocòc

Els símptomes inclouen nàusees i vòmits greus entre 2 i 5 hores després de menjar aliments que contenen toxines estafilocòcciques. El vòmit és moc i de vegades conté sang i bilis. La temperatura corporal és normal o lleugerament elevada.

5. Intoxicació alimentària per botulisme

Entre 2 hores i 10 dies després de menjar aliments que contenen toxina botulínica, el pacient pot sentir visió doble, parpelles caigudes, paràlisi dels músculs oculars i faringis, dificultat per respirar i, en casos greus, insuficiència cardíaca.

6. Intoxicació alimentària per E. coli

Si es tracta d'una intoxicació alimentària per E. coli, el pacient experimentarà nàusees, vòmits i deposicions aquoses en un termini de 2 a 20 hores. Els pacients greus també poden experimentar febre alta, letargia, deshidratació i altres símptomes.

2. Intoxicació alimentària nerviosa

El període d'incubació sol ser de 12 a 36 hores (de 2 hores a 10 dies) La manifestació clínica típica és la paràlisi nerviosa progressiva, que inclou principalment marejos, fatiga general, distensió abdominal, restrenyiment, nàusees i vòmits, seguit de visió borrosa, diplopia, midriasi, paràlisi muscular ocular i ptosi.

En casos greus, hi ha problemes de parla, dificultat per empassar, mastegar, pronunciar, bavejar, ronquera, dificultat per respirar i paràlisi de les extremitats, així com distensió abdominal, retenció urinària i disminució de la saliva.

En casos greus, el pacient pot posar en perill la vida en 2 o 3 dies a causa de la paràlisi del centre respiratori i dels músculs respiratoris. La temperatura corporal generalment és normal o amb febre baixa, el pacient sempre està conscient, rarament es produeix dolor radicular a les extremitats i els reflexos tendinosos i el líquid cefaloraquidi són majoritàriament normals. La recuperació sol produir-se gradualment durant 4 a 10 dies, amb una millora de les dificultats per deglutir i respirar primer. La paràlisi muscular pot durar diversos mesos i la visió sovint triga diversos mesos a recuperar-se.

<<:  Hi ha 9 coses a les quals cal prestar atenció després de la gastroscòpia

>>:  El procés de gastroscòpia indolora són en realitat aquests tres passos

Recomanar articles

Com menjar bé?

El ràpid desenvolupament de la societat moderna h...

Què causa picor al cuir cabellut? Els experts responen a les teves preguntes

De vegades, la gent trobarà que el seu cuir cabel...

Amb quina freqüència s'ha de rentar el cabell?

Moltes persones poden rentar-se el cabell cada di...

Per a què serveixen els tampons?

En els darrers anys, moltes amigues femenines a c...

Què causa un dolor d'oïda insuportable durant el descens?

Volar en un avió és una cosa que experimentaran m...

Set bones maneres de mantenir la salut després dels àpats

Moltes persones només se centren en la nutrició d...

Què fer si tens molèsties àcids a l'estómac

L'àcid de l'estómac és especialment incòm...

Quins són els perills de la cirurgia plàstica de punta del nas?

Amb el desenvolupament de la ciència i la tecnolo...

Què han de fer les dones si tenen inflor a l'abdomen inferior?

Tinc l'estómac inflat i gasós, i es manté aix...

L'eficàcia dels gerds és bona per tractar la impotència i la infertilitat

En aquesta temporada, es troben al mercat tot tip...

Quins són els beneficis de beure te Kuding?

Beure te Kuding en realitat té un valor medicinal...

Quins són alguns consells per tractar l'onicomicosi?

L'onicomicosi, també coneguda com a onicomico...

Quins són els perills dels dispositius de teràpia d'alta tensió?

El dispositiu de teràpia d'alta tensió és un ...