Les cremades poden anar acompanyades de dolors punxants, sobretot per cendres d'encens o focs artificials Com que van acompanyades de fortes espurnes, són molt irritants per a la pell i el dolor provocat és encara més intens. Si sentiu dolor després d'una cremada, heu de prendre mesures actives per alleujar-lo. Al mateix temps, combineu-lo amb una guia dietètica raonable per ajudar a curar i reparar la ferida el més ràpidament possible, reduint així el dolor. 1. Com alleujar el dolor de les cremades 1. Esbandiu primer la zona lesionada amb aigua freda, després remulleu la zona lesionada amb aigua freda durant mitja hora. En termes generals, com més aviat sigui el temps de remull i com més baixa sigui la temperatura de l'aigua (no inferior a 5 ℃ per evitar les congelacions), millor serà l'efecte. Tanmateix, si la ferida s'ha fet ampolles i es trenca, no la remulleu per evitar la infecció. 2. Després d'escaldar la pell de les mans o els peus, aboqueu immediatament alcohol en una conca o galleda i submergiu la zona lesionada a l'alcohol. Això alleujarà el dolor, reduirà l'envermelliment i evitarà les butllofes. Si es remull durant 1 o 2 hores, la pell escaldada pot tornar a la normalitat gradualment. Si la zona lesionada no es troba en un lloc que es pugui remullar fàcilment, podeu remullar un tros de cotó amb vi blanc, treure'l i aplicar-lo a la zona lesionada i seguir abocant vi sobre el cotó en qualsevol moment per evitar que s'assequi. Es poden obtenir bons resultats fins i tot després de diverses hores. 3. El tractament de les cremades consisteix principalment en el tractament de la superfície de la ferida, l'eliminació de teixits necròtics, l'eliminació de butllofes, el rentat amb peròxid d'hidrogen i la desinfecció amb iode. Els avantatges d'aquest mètode són: econòmic i ràpid d'efecte, antiinfecció i anti-exsudació, alleujament ràpid del dolor i prevenció de la crosta, i no queden cicatrius després de la curació. 4. Després d'escaldar la pell amb oli o aigua bullint, podeu aplicar Fengyoujing, oli de Wanhua o oli vegetal (com l'oli de sèsam) directament a la ferida. 5. Per a cremades lleus, podeu rostir les fulles de te seques al foc fins que estiguin lleugerament carbonitzades, després triturar-les en pols, barrejar-les amb oli vegetal per fer una pasta i aplicar-la a la zona afectada per reduir la inflor i alleujar el dolor. 6. Utilitzar clara d'ou, mel cuita o oli de sèsam, barrejar bé i aplicar a la zona lesionada, que té efectes antiinflamatoris i analgèsics. 7. Apliqueu salsa de soja, mel, llard de porc, oli de gos o suc de gingebre a la zona lesionada, que serà eficaç. 2. Precaucions alimentàries per a cremades 1. Eviteu menjar aliments irritants després de les cremades Els pacients escaldats són molt sensibles als aliments irritants Després de la ingestió, la ferida serà difícil de curar i es produirà edema. Els aliments habituals que poden causar al·lèrgies inclouen els caps de porc, la carn de truja, la carn de gos, el cérvol, els ous d'ocells, la carpa, el coriandre, els brots d'all i els porros. Els aliments comuns que causen al·lèrgies inclouen els caps de porc, la carn de truja, la carn de gos, el cérvol, els ous d'ocells, la carpa, el coriandre, els brots d'all i els porros. 2. Eviteu fumar, beure i beure te després de les cremades La nicotina dels cigarrets fa que els vasos sanguinis es contrain, cosa que no afavoreix la curació de les ferides de la pell. L'alcohol dilata els vasos sanguinis i millora la circulació sanguínia. Quan hi ha una infecció, s'ha d'evitar l'alcohol, especialment en les primeres etapes d'exsudació massiva de proteïnes. 3. Eviteu les coses picants i calentes que augmenten el foc després de les cremades Els pacients cremats tenen un excés de verí de foc al cos, per la qual cosa haurien d'evitar els aliments picants i calents que ajuden al foc, com ara el pebrot, la salsa picant, la ceba, el pebrot en pols, etc. En cas contrari, ajudaran al foc i a generar calor, i el pacient patirà el desavantatge del verí de foc que ataca el cor després de menjar. 4. Eviteu menjar aliments amb fibra crua i flatulències després de les cremades Els aliments habituals inclouen brots de bambú, brots de bambú peluts, porros, api, pinyes, etc. Aquests aliments provocaran inflor i afectaran la digestió quan la funció gastrointestinal de l'escaldat és baixa. 5. Eviteu fregir, fregir o rostir aliments després d'haver estat escaldats Qualsevol menjar fregit o a la brasa pot provocar indigestió i pot provocar incendi. Com ara costelles de porc fregides, pollastre rostit, ànec rostit, creps, bastonets de massa fregida, etc. |
<<: Inhibeix la formació de melanina, la protecció solar científica és essencial
>>: Els pacients amb diabetis i proteïnúria elevada han de prestar atenció a la seva dieta
Quan es bull l'almívar, afegir una quantitat ...
Avui en dia, cada cop hi ha més productes electrò...
Alguns amics que els agrada la boxa poden trobar ...
Es pot dir que l'efecte tonificant del ronyó ...
El grup principal de persones que pateixen mol·lu...
Recentment, moltes persones han experimentat un e...
L'avortament és un dels mètodes que les dones...
Què és la salut quotidiana? Everyday Health és el ...
Quin és el lloc web del Darwin College, Universita...
A molta gent els agrada beure un bol de llet de s...
Moltes persones tenen una comprensió incorrecta d...
L'herpes zoster viral és una malaltia viral d...
Amb el ràpid desenvolupament de la ciència i la t...
L'ejaculació precoç és un problema que alguns...
Les taques blanques a les ungles són una condició...