Què és el tàrtar? Causes de la formació de tàrtar dental

Què és el tàrtar? Causes de la formació de tàrtar dental

De fet, la placa dental és una cosa molt comuna que existeix a les dents de la majoria dels nostres amics, normalment a les dents on es troben les glàndules salivals. L'existència del tàrtar està relacionada amb molts factors, com els mètodes de raspallat incorrectes, la ingesta excessiva d'aliments de calci, etc.

El càlcul dental, també conegut com a placa dental, es troba generalment a la superfície de les dents prop de les obertures de les glàndules salivals. Com ara la superfície lingual de les dents frontals mandibulars, les superfícies bucals de les dents posteriors maxil·lars i els colls de les dents, així com les superfícies dentals on la mucosa oral no es pot moure. El tàrtar comença com una placa suau i blanca lletosa que s'endureix a mesura que es calcifica gradualment. Es compon d'un 75% de fosfat de calci, un 15% a un 25% d'aigua, matèria orgànica, fosfat de manganès, carbonat de calci i traces de potassi, sodi i ferro. I apareixen de color groc, marró o negre. El tàrtar dental és un factor patogènic important en el desenvolupament de la malaltia periodontal. Si no presteu atenció al desenvolupament d'uns bons hàbits d'higiene bucal, el tàrtar es pot tornar a dipositar fàcilment i ràpidament a la superfície de la dent fins i tot després d'una neteja a fons.

La causa del tàrtar és que la ingesta regular de sacarosa condueix a la formació de placa dental a causa de la formació excessiva de placa dental i la deposició de tàrtar més tou, també és més probable que es formi tàrtar.

La segona causa del tàrtar dental és no dominar el mètode correcte de raspallar-se les dents o no formar hàbits d'higiene bucal com raspallar-se les dents i fer gàrgares.

La tercera causa del tàrtar és la superfície dental rugosa, la disposició desigual de les dents i les restauracions difícils de netejar, que també poden accelerar la formació del tàrtar.

La quarta causa del tàrtar està relacionada amb els hàbits alimentaris. Per exemple, si mengeu sovint aliments suaus i delicats, la deposició del tàrtar serà més ràpida, per contra, si es consumeixin aliments rugosos, es veurà obstaculitzada.

La cinquena causa del tàrtar dental és que si consumeixes aliments rics en calci i fòsfor, el tàrtar dental es formarà més ràpidament.

<<:  Què he de fer si sagna després de l'extracció de la dent?

>>:  Quina és la millor manera d'eliminar la placa dental?

Recomanar articles

Què causa els triglicèrids alts?

Si el nivell de triglicèrids al nostre cos és rel...

Per què menjar pasta provoca àcid estomacal?

A la Xina, els àpats a taula es refereixen a teni...

A què he de prestar atenció a la meva dieta si tinc coàguls de sang al vedell?

La trombosi del vedell és molt perillosa i pot pr...

Puc jugar a l'ordinador després de sopar?

A moltes persones els agrada jugar a l'ordina...

Quins són els efectes de l'àlcali comestible?

En les impressions de moltes persones, l'àlca...

Com calcular l'índex d'obesitat corporal?

L'obesitat pot tenir un gran impacte en la sa...

Com curar ràpidament l'úlcera de la llengua?

Una de les malalties orals més freqüents són les ...

Per què l'ungla del dit anular dret és desigual?

Hi ha una certa connexió entre la suavitat de les...

Acne a la cara

L'acne a la cara és molt dolorosa i tindrà un...

Què tal Here Maps? Aquí la revisió del mapa i la informació del lloc web

Què és Here Maps? Aquí Maps és un servei de mapes ...

Una febre alta pot danyar el teu cervell?

És molt comú que els nens tinguin febre Aquest és...