Pots menjar cloïsses mortes et diu un expert en gastronomia

Pots menjar cloïsses mortes et diu un expert en gastronomia

Les cloïsses de flor també es coneixen com a cloïsses. Tenen un alt valor nutritiu, carn tendra, un alt contingut en calci, i són riques en vitamina B12, el millor és triar-ne les vives.

1. Encara pots menjar cloïsses mortes?

1. Les cloïsses que van morir per causes normals són comestibles, però no tindran gust fresc i tindran un mal gust. Per tant, a l'hora de seleccionar, podeu agafar les cloïsses i tocar-les amb suavitat. Si fa un so de "bang bang", les cloïsses estan mortes, per contra, si fa un cruixent "craqueig", les cloïsses estan vives. A més, si es remena amb freqüència, busqueu-ne una amb la boca tancada. Si es manté en aigua tranquil·la, busqueu-ne una amb la boca oberta.

2. Molta gent assumeix que les cloïsses sense obrir estan mortes abans de cuinar-la. La raó principal és que hi ha un problema amb els lligaments i els músculs que controlen l'obertura i el tancament de la cloïssa, i no es poden contraure quan s'exposen a la calor.

El motiu pel qual les cloïsses es poden obrir i tancar lliurement es deu a la seva estructura corporal especial. L'obertura de la closca depèn principalment del lligament que connecta les dues closques, el tancament de la closca depèn principalment de dos músculs adductors cilíndrics: un a la part davantera i un a la part posterior, també conegut com a columna carnosa; La carn de vieira és la vieira seca que es ven a les botigues. Quan el múscul adductor es contrau, la columna es fa més llarga i ja no pot mantenir les dues petxines juntes, de manera que les petxines s'obren. Després de cuinar la carn de cloïssa, el múscul adductor perd la seva funció de contracció, de manera que la closca s'obre.

3. Aquí hi ha un contraexemple: quan es cuina cloïsses acabades de congelar, les cloïsses també s'obriran, això només demostra que si no passa res inusual, fins i tot les cloïsses mortes obriran la closca quan s'exposen a la calor.

2. Consells per a les cloïsses per escopir sorra

1. Utilitzeu oli de cacauet: aboqueu aigua de mar o aigua salada al recipient que conté cloïsses, a continuació, afegiu unes gotes d'oli de cacauet al recipient que conté cloïsses, i després remeneu-lo amb escuradents per repartir l'oli de manera uniforme a la superfície de l'aigua, i les cloïsses escupiran ràpidament el fang i la sorra.

2. Utilitzeu eines de ferro: poseu eines de ferro (com ara unes tisores) al recipient que conté cloïsses. Els mariscs tenen el costum d'escopir fang i sorra quan fan olor de ferro. Això també permetrà que les cloïsses escopin la sorra de manera ràpida i eficaç.

3. Remull amb oli de sèsam i aigua salada: si el temps ho permet, podeu posar en remull les cloïsses amb oli de sèsam i sal. Una cosa a la qual cal prestar atenció quan utilitzeu aquest mètode és que l'aigua estigui al voltant dels 20 graus centígrads. Si poses les cloïsses en remull d'aquesta manera durant 2-3 hores, escupiran molt fang i sorra.

4. Agiteu cap endavant i cap enrere: Trobeu un recipient o una caixa més gran amb una tapa, poseu-hi una mica d'aigua, just per cobrir-les, agiteu el recipient cap endavant i cap enrere amb les mans, amb força moderada, no massa fort, si no, les cloïsses es trencaran durant dos minuts, les cloïsses es tornaran a embolicar i es tornaran a escupir tres vegades i gairebé estarà fet.

5. Escaldat: aquest mètode és la manera més directa i completa d'eliminar el fang i la sorra de les cloïsses. Tanmateix, si utilitzeu cloïsses per fer sopa, no utilitzeu aquest mètode ja que es perdrà el sabor. Es pot utilitzar per fregir cloïsses. Posar les cloïsses en una olla amb aigua bullint, tapar l'olla i retirar al cap d'un minut. Tornar a esbandir amb aigua, rentar bé el fang de les cloïsses, escórrer l'aigua i reservar. Aquest mètode pot eliminar el llim sense cap reserva. Un venedor que venia cloïsses a la platja em va dir una vegada que si refredes l'aigua que s'utilitza per blanquejar les cloïsses, la sorra s'enfonsarà al fons, i pots utilitzar l'aigua de dalt per rentar les cloïsses, la qual cosa conservarà la frescor de les cloïsses.

3. Valor nutricional de les cloïsses

1. La carn de cloïssa conté hidrats de carboni, proteïnes, greixos, niacina, sals inorgàniques i vitamines A, B1 i B2. Les closques de cloïssa contenen sals de carbonat de calci, fosfat de calci, silicat de magnesi, iode i bromur.

2. El contingut en calci de les cloïsses és força destacat entre els mariscs. Prenent com a exemple 100 grams de cloïsses, el contingut de calci és de 130 mg, tot i que no es pot comparar amb els productes lactis, també és una bona font de calci.

3. Les cloïsses també són riques en vitamina B12. La vitamina B12 està relacionada amb el metabolisme de la sang. Les persones deficients poden patir anèmia perniciosa, especialment les que han estat sotmeses a una cirurgia gàstrica.

<<:  Què he de fer si tinc una mà esquerdada?

>>:  Hi ha efectes secundaris de l'eliminació de la bossa dels ulls? Aneu amb compte quan estimeu la bellesa

Recomanar articles

Sopa de bellesa i aprimament

Tots hem sentit que beure un bol de sopa abans d&...

Com triar un coixí per a nadons

La qualitat del coixí afectarà directament la qua...

El paper de prova d'ovulació mostra un fosc i un altre poc profund

La característica instintiva de tots els éssers v...

Quina és la raó del creixement de la carn entre les ungles?

El creixement de la carn entre les ungles és una ...

Quin és el tractament de la meningitis bacteriana?

En poques paraules, la meningitis bacteriana és u...

Beure alcohol és perjudicial per a la salut?

L'alcohol pot causar grans danys a la salut h...

Quins aliments poden reduir l'edema?

Moltes persones saben sobre l'edema, i és un ...

Els forats són contagiosos? Com prevenir-ho?

L'orz és una malaltia relativament freqüent q...

Puc menjar mango amb l'estómac buit?

La carn del mango és sucosa i deliciosa, però alg...

Quina és la funció de l'acetilcolina

L'acetilcolina és un neurotransmissor colestà...