Cuinar a casa és essencial per a tres àpats al dia, i sofregir és molt habitual a la nostra vida diària. És una cosa feliç cuinar un plat deliciós, però molta gent no sap que cuinar realment té riscos per a la salut. Si el mètode de cocció no és adequat, pot causar càncer de pulmó a la llarga. Una cuina inadequada durant molt de temps pot provocar càncer de pulmó L'enquesta va trobar que el risc de càncer de pulmó en dones de mitjana edat i ancians que estan exposades a fums d'oli a alta temperatura durant molt de temps augmentarà de 2 a 3 vegades. La incidència del càncer de pulmó entre els treballadors de la cuina del sector de la restauració també és superior a la d'altres ocupacions. Per què la cuina inadequada a llarg termini indueix càncer de pulmó? Una de les raons és que la combustió de fogons com el carbó, el gas de carbó i el gas natural alliberarà gasos nocius com el monòxid de carboni i el diòxid de carboni, l'altra és que quan es cuina, l'oli de cuina i els aliments es descompondran en carcinògens a alta temperatura. A més, si el sistema de ventilació de la cuina i l'eficiència de la combustió són deficients, fer servir fregits a alta temperatura, a la planxa, fregits, etc. per cuinar durant una hora pot provocar un dany a la salut que equival pràcticament a fumar mig paquet de cigarrets. Es pot veure que els mètodes de cuina inadequats afectaran la salut pulmonar, especialment els quatre hàbits de cuina següents, que poden conduir fàcilment al càncer de pulmó. 4 hàbits de cuina poden causar càncer de pulmó Hàbit equivocat 1: espereu fins que l'oli comenci a fumar abans de posar-lo a la paella Per tal de fer que el menjar sigui més fragant, molta gent espera fins que la cassola d'oli comenci a fumar abans de sofregir. La gent no sap que com més alta sigui la temperatura, més components nocius es descompondran en oli comestible i els carcinògens produïts augmentaran el risc de càncer. A més, molts nutrients de les verdures també seran destruïts per temperatures excessivament altes, com ara vitamines solubles en greixos i àcids grassos essencials per al cos humà. Es recomana que a l'hora de cuinar, el millor és fer servir una paella calenta i oli fred, i utilitzar oli a baixa temperatura. Hàbit incorrecte 2: Continuar fregint sense netejar la paella Moltes persones tenen aquest hàbit Un cop acabat de fregir un plat, afegeixen una mica més d'oli a la paella i després fregeixen altres plats, pensant que això estalvia temps i oli. Però, de fet, quan s'escalfa de nou a alta temperatura, els residus de greix i aliments s'adheriran a la superfície de l'olla, cosa que pot produir carcinògens com el benzopirè. A més, si no netegeu l'olla i després continueu cuinant, les verdures que queden a l'olla es cremaran fàcilment, la qual cosa també comporta un cert risc de càncer. Per tant, es recomana netejar la paella abans de fregir el següent plat. Hàbit incorrecte 3: Reutilitzar l'oli de cuina Molta gent es resisteix a llençar l'oli fregit i utilitzar-lo per cuinar a alta temperatura o fregir. De fet, el millor és utilitzar l'oli de cuina només una vegada, o com a màxim de 2 a 3 vegades mentre es controla la temperatura de l'oli. Com que l'oli s'ha utilitzat moltes vegades, hi haurà carcinògens residuals. Quan trieu oli de cuina, intenteu utilitzar menys greix animal i trieu oli vegetal. Hàbit incorrecte 4: apagueu la campana immediatament després de cuinar Moltes persones estan acostumades a apagar la campana immediatament després de cuinar, la qual cosa és un gran error. Perquè si el foc és especialment alt quan es cuina i el menjar es crema, s'alliberaran substàncies nocives i la campana triga temps a expulsar els gasos d'escapament després de la cocció, encara queden gasos d'escapament bruts a la cuina, que poden danyar el sistema respiratori i provocar càncer de pulmó. Es recomana que, després de cuinar, mantingueu la campana en funcionament durant 3 o 5 minuts per assegurar-vos que els gasos nocius es descarreguen completament abans d'apagar-la. |
<<: El càncer té signes d'alerta i hauríeu de trobar-los a temps
>>: Quatre consells per prevenir els cabells grisos prematurs, els joves haurien de fer una ullada
L'acne és el que més afecta les emocions de l...
Com hem de netejar les taques d'oli a les jaq...
Ho saps? L'"aigua" que beu té un pa...
El xiclet és el preferit de moltes persones. A l&...
Després de menjar aliments grasos, una tassa de t...
Què és la veu de Türkiye? La Corporació de Ràdio i...
Què és el lloc web de Charlotte Hornets? Els Charl...
Què és la Sofina? SOFINA és la sèrie de cosmètics ...
La llimona és una fruita comuna a les nostres vid...
Què és Pinarello? Pinarello és una famosa marca de...
La rinitis atròfica pot afectar seriosament la vi...
Què és TG Assets? TG Properties és un lloc web imm...
La cara és molt important per a les persones, per...
Segons la teoria de la medicina tradicional xines...
Quin és el lloc web de la Canterbury Christ Church...