Com es transmet la toxina del botulisme?

Com es transmet la toxina del botulisme?

La toxina botulínica és un bacteri altament patògena. Quan les persones mengen accidentalment aliments que contenen toxina botulínica, sovint desenvolupen malalties tòxiques. Si el rescat no és oportú, fins i tot pot suposar una gran amenaça per a la seguretat de la vida del pacient.

1. Fonts d'infecció: El bestiar, les aus de corral i els peixos són les fonts d'infecció.

Les espores d'aquest fong estan àmpliament distribuïdes a la natura. Els bacteris s'excreten dels intestins dels animals (principalment herbívors), contaminant el sòl i la sorra de la costa, contaminant així els aliments en conserva, les espores produïdes no es destruiran i l'entorn amb deficiència d'oxigen produirà una gran quantitat de toxina botulínica.

2. Es transmet principalment a través dels aliments

És més freqüent en la carn en vinagre, la cansalada, la carn de porc i els aliments en conserva mal fets. En algunes zones, la malaltia ha estat causada per menjar fesols negres fermentats, pasta de mongetes, tofu pudent, sopa d'arròs i peix ranci, porc i fetge. La reproducció dels bacteris botulínics no requereix necessàriament condicions anaeròbies estrictes i els bacteris de tipus E poden reproduir-se i produir toxines a una temperatura baixa de 6 °C i els bacteris de tipus B poden produir enzims proteolítics, fent que els aliments es facin malbé.

En un entorn de guerra, l'enemic pot utilitzar la toxina botulínica per propagar-se a través d'aerosols, contaminant àmpliament l'aigua potable, els aliments i els utensilis, si no es manipula a temps, pot provocar una intoxicació col·lectiva.

(III) Susceptibilitat

Generalment és susceptible i no provoca transmissió de persona a persona. Gestioneu i inspeccioneu estrictament els aliments, prestant especial atenció a la producció i emmagatzematge de conserves, pernil i aliments curats. Si hi ha protuberàncies als dos extrems d'un aliment en conserva, o si el color, l'aroma o el gust del contingut ha canviat, no s'ha de vendre ni menjar, encara que estigui bullit. Els cereals i els fesols també poden estar contaminats amb botulisme, per la qual cosa s'han d'evitar els aliments fermentats o podrits.

<<:  Quins són els símptomes habituals del pneumotòrax?

>>:  Quin és el millor tractament per a la malaltia de Sjögren?

Recomanar articles

Què passa amb els aliments fotosensibles?

Els aliments fotosensibles contenen factors fotos...

Quines flors són propenses a les al·lèrgies al pol·len?

A la primavera i l'estiu floreixen moltes pla...

Les dones embarassades poden prendre grànuls de Xiao Chaihu?

El refredat, la febre i la tos són algunes malalt...

Com tractar la tripofòbia? Sis consells per ajudar-vos a superar fàcilment

A la vida diària, algunes persones se sentiran en...

Quines són les manifestacions clíniques de l'annexitis aguda?

L'annexitis aguda és una inflamació infeccios...

Quina és la quantitat de creatinina que indica urèmia?

Com més alt sigui el nivell de creatinina, més gr...

És millor prendre suplements de salut abans o després dels àpats?

Ara que les condicions de vida de les persones ha...

Què tal el carrer 11? Comentaris de 11st Street i informació del lloc web

Què és el carrer 11? 11st és un centre comercial e...

Per què sempre tinc ganes de fer una evacuació intestinal?

Moltes persones tenen un hàbit tan dolent, sempre...

Què passa amb Xsens? Revisió de Xsens i informació del lloc web

Què és Xsens? Xsens Technologies BV és una empresa...

Quins són els tabús de menjar Gastrodia elata?

Avui en dia, a molta gent li agrada menjar Gastro...

Què fer si hi ha un coàgul de sang a la cavitat nasal

A causa del deteriorament del nostre entorn de vi...

Com tractar una hemorràgia cerebral menor?

L'hemorràgia cerebral és un fenomen comú entr...

Quina diferència hi ha entre el sucre moreno i el sucre negre?

El sucre moreno i el sucre negre són sucres relat...

Què tal Lacoste? Revisions i informació del lloc web de Lacoste

Què és Lacoste? Lacoste és una famosa marca de rob...