La toxina botulínica és un bacteri altament patògena. Quan les persones mengen accidentalment aliments que contenen toxina botulínica, sovint desenvolupen malalties tòxiques. Si el rescat no és oportú, fins i tot pot suposar una gran amenaça per a la seguretat de la vida del pacient. 1. Fonts d'infecció: El bestiar, les aus de corral i els peixos són les fonts d'infecció. Les espores d'aquest fong estan àmpliament distribuïdes a la natura. Els bacteris s'excreten dels intestins dels animals (principalment herbívors), contaminant el sòl i la sorra de la costa, contaminant així els aliments en conserva, les espores produïdes no es destruiran i l'entorn amb deficiència d'oxigen produirà una gran quantitat de toxina botulínica. 2. Es transmet principalment a través dels aliments És més freqüent en la carn en vinagre, la cansalada, la carn de porc i els aliments en conserva mal fets. En algunes zones, la malaltia ha estat causada per menjar fesols negres fermentats, pasta de mongetes, tofu pudent, sopa d'arròs i peix ranci, porc i fetge. La reproducció dels bacteris botulínics no requereix necessàriament condicions anaeròbies estrictes i els bacteris de tipus E poden reproduir-se i produir toxines a una temperatura baixa de 6 °C i els bacteris de tipus B poden produir enzims proteolítics, fent que els aliments es facin malbé. En un entorn de guerra, l'enemic pot utilitzar la toxina botulínica per propagar-se a través d'aerosols, contaminant àmpliament l'aigua potable, els aliments i els utensilis, si no es manipula a temps, pot provocar una intoxicació col·lectiva. (III) Susceptibilitat Generalment és susceptible i no provoca transmissió de persona a persona. Gestioneu i inspeccioneu estrictament els aliments, prestant especial atenció a la producció i emmagatzematge de conserves, pernil i aliments curats. Si hi ha protuberàncies als dos extrems d'un aliment en conserva, o si el color, l'aroma o el gust del contingut ha canviat, no s'ha de vendre ni menjar, encara que estigui bullit. Els cereals i els fesols també poden estar contaminats amb botulisme, per la qual cosa s'han d'evitar els aliments fermentats o podrits. |
<<: Quins són els símptomes habituals del pneumotòrax?
>>: Quin és el millor tractament per a la malaltia de Sjögren?
Moltes vegades, les persones posen tinta al cos a...
Jishang.com_Què és Jshoppers? JSHOPPERS.com és un ...
Què és la Universitat per a Estrangers de Siena? L...
La malformació vascular és una malaltia causada p...
Les femtes enganxoses i negres són un fet comú a ...
Què és Naenara? Naenara és un lloc web que ofereix...
La mononucleosi és una malaltia infecciosa molt g...
No és refrescant menjar un mos de síndria en un d...
Quin és el lloc web de Kimberly Clark? Kimberly-Cl...
Què és XKCD Geek Comics? xkcd.com és un lloc web d...
Quan el valor de creatinina detectat és alt, haur...
Què és el lloc web del Servei Romanès d'Immigr...
Rentar la roba és una cosa que cada família ha vi...
Trobarem que quan estem especialment nerviosos, e...
A la societat actual, cada vegada més persones co...