La toxina botulínica és un bacteri altament patògena. Quan les persones mengen accidentalment aliments que contenen toxina botulínica, sovint desenvolupen malalties tòxiques. Si el rescat no és oportú, fins i tot pot suposar una gran amenaça per a la seguretat de la vida del pacient. 1. Fonts d'infecció: El bestiar, les aus de corral i els peixos són les fonts d'infecció. Les espores d'aquest fong estan àmpliament distribuïdes a la natura. Els bacteris s'excreten dels intestins dels animals (principalment herbívors), contaminant el sòl i la sorra de la costa, contaminant així els aliments en conserva, les espores produïdes no es destruiran i l'entorn amb deficiència d'oxigen produirà una gran quantitat de toxina botulínica. 2. Es transmet principalment a través dels aliments És més freqüent en la carn en vinagre, la cansalada, la carn de porc i els aliments en conserva mal fets. En algunes zones, la malaltia ha estat causada per menjar fesols negres fermentats, pasta de mongetes, tofu pudent, sopa d'arròs i peix ranci, porc i fetge. La reproducció dels bacteris botulínics no requereix necessàriament condicions anaeròbies estrictes i els bacteris de tipus E poden reproduir-se i produir toxines a una temperatura baixa de 6 °C i els bacteris de tipus B poden produir enzims proteolítics, fent que els aliments es facin malbé. En un entorn de guerra, l'enemic pot utilitzar la toxina botulínica per propagar-se a través d'aerosols, contaminant àmpliament l'aigua potable, els aliments i els utensilis, si no es manipula a temps, pot provocar una intoxicació col·lectiva. (III) Susceptibilitat Generalment és susceptible i no provoca transmissió de persona a persona. Gestioneu i inspeccioneu estrictament els aliments, prestant especial atenció a la producció i emmagatzematge de conserves, pernil i aliments curats. Si hi ha protuberàncies als dos extrems d'un aliment en conserva, o si el color, l'aroma o el gust del contingut ha canviat, no s'ha de vendre ni menjar, encara que estigui bullit. Els cereals i els fesols també poden estar contaminats amb botulisme, per la qual cosa s'han d'evitar els aliments fermentats o podrits. |
<<: Quins són els símptomes habituals del pneumotòrax?
>>: Quin és el millor tractament per a la malaltia de Sjögren?
Els aliments fotosensibles contenen factors fotos...
A la primavera i l'estiu floreixen moltes pla...
El refredat, la febre i la tos són algunes malalt...
A la vida diària, algunes persones se sentiran en...
L'annexitis aguda és una inflamació infeccios...
Com més alt sigui el nivell de creatinina, més gr...
Ara que les condicions de vida de les persones ha...
Què és el carrer 11? 11st és un centre comercial e...
Moltes persones tenen un hàbit tan dolent, sempre...
Què és Xsens? Xsens Technologies BV és una empresa...
Avui en dia, a molta gent li agrada menjar Gastro...
A causa del deteriorament del nostre entorn de vi...
L'hemorràgia cerebral és un fenomen comú entr...
El sucre moreno i el sucre negre són sucres relat...
Què és Lacoste? Lacoste és una famosa marca de rob...