Puc menjar pebrots quan tinc un refredat?

Puc menjar pebrots quan tinc un refredat?

Encara que els refredats es produeixen amb freqüència, és possible que no sabem molt sobre ells, després d'haver estat infectats amb el virus del refredat, les persones experimentaran símptomes com marejos, mal de cap, fatiga, congestió nasal, secreció nasal o esternuts, i la seva gana es veurà greument afectada. Aquesta és una pregunta que moltes persones volen saber Algunes persones pensen que si mengen massa pebrots quan estan refredats, el refredat es curarà amb la suor. No obstant això, algunes persones pensen que no haurien de menjar menjar picant quan tinguin un refredat perquè agreujarà el dolor a la gola i provocarà una tos constant. A continuació, compartiré amb vosaltres algunes precaucions per menjar menjar picant quan teniu un refredat.

1. Només quan tinguis un refredat i sentis fred per tot arreu, el mètode "calent" d'induir la suor serà efectiu.

Els refredats a l'estiu són majoritàriament refredats de calor, que sovint provoquen sequedat de boca i irritabilitat, semblant a un cop de calor.

2. No mengis menjar picant si tens picor a la gola

Els refredats solen anar acompanyats de tos. Els aliments picants només són adequats abans que apareguin els símptomes de la tos.

3. Els pacients amb refredats i febres no han de menjar aliments picants

Els pebrots són rics en nutrients i tenen un alt contingut en vitamina C. 100 grams de pebrots contenen 0,5 mg de vitamina C, situant-se entre els primers vegetals. Beure una petita quantitat de decocció de pebrot pot curar la falta de gana, la distensió abdominal i el dolor abdominal causat pel fred. Beure sopa feta amb pebrots i gingebre també pot tractar els refredats.

No obstant això, els pacients amb refredats i febre no haurien de menjar menjar picant. A causa de l'augment de la temperatura corporal i del metabolisme vigorós, menjar aliments càlids i picants com el gingebre, l'all i els pebrots afegirà calor a la condició, cosa que no afavoreix la reducció de la febre i la recuperació ràpida.

Tampoc és aconsellable menjar menjar picant si tens refredat o tos. Els aliments picants i calents com els pebrots i la mostassa ajuden a generar foc i produir flegma, cosa que fa que la flema sigui enganxosa i difícil de tossir, agreujant els mals de cap i la congestió nasal.

4. No mengis si tens un fred de vent-calor

Si pateix un refredat de calor, mal de coll, gola seca, ulls vermells, congestió nasal, orina groga, excrements seques, febre, tos i fins i tot dificultat per empassar aliments líquids, menjar pebrots en aquest moment va en contra del principi de la medicina xinesa que "quan estàs malalt, has de menjar una dieta lleugera i, sens dubte, augmentarà la teva condició".

Deu aliments que no hauríeu de menjar quan teniu un refredat

1. Dolços

Tant si es tracta de fruites altes en sucre com de postres, s'han d'evitar durant un refredat. Els dolços no només augmenten la viscositat i la quantitat de flegma, sinó que també causen inflor abdominal i suprimeixen la gana. Les fruites riques en sucre inclouen el mango, el raïm, els litxis, la canya de sucre, les pinyes, els dàtils vermells, etc.

2. Aliments rics en sal

La reducció de la ingesta de sal pot augmentar el contingut de lisozima a la saliva, protegir les cèl·lules epitelials de la mucosa oral i de la gola i permetre que secretin més immunoglobulines i interferons per combatre el virus del refredat. Durant un refredat, només cal limitar la ingesta diària de sal a 5 grams.

3. Aliments amb fibra bruta

Durant un refredat, la motilitat gàstrica de les persones és feble, de manera que durant aquest període, hauríeu d'intentar evitar menjar aliments amb fibra crua com l'api, el porro i la col xinesa, en cas contrari augmentarà la càrrega del tracte gastrointestinal.

4. Menjar picant i calent

Els aliments picants i calents com els pebrots i la mostassa ajuden a generar foc i produir flegma, cosa que fa que la flema sigui enganxosa i difícil de tossir, agreujant els mals de cap i la congestió nasal.

5. Te fort i cafè fort

El te fort i el cafè fort poden causar molèsties gastrointestinals i de vegades poden provocar reflux gastroesofàgic.

6. Menjar a la planxa i fregit

Els aliments a la planxa i fregits, com les patates fregides, les costelles de porc fregides i la barbacoa, encara que fragants i deliciosos, són difícils de digerir, retarden la recuperació i no afavoreixen una ràpida recuperació de la malaltia.

7. Evita els condiments forts

El curri en pols, el pebre en pols i el xili en pols són molt irritants i perjudicials per a la mucosa respiratòria, fent-los secs i espasmòdics, provocant congestió nasal, sufocació i tos, i agreujant els símptomes del pacient. Per tant, els pacients amb refredats no l'han de menjar.

8. Caqui

El caqui en si és de naturalesa freda i astringent, i té l'efecte de nodrir el yin i humitejar la sequedat, però no és adequat per a persones amb refredats de vent fred Menjar massa fàcilment atraurà el mal, retardarà la recuperació del refredat i agreujarà els símptomes.

9. Ànec i xai

Com que el refredat és una malaltia externa, el tractament s'ha de centrar a dispersar i alleujar els símptomes. No obstant això, la carn d'ànec és de naturalesa fresca, greixosa i estancada, que pot lubricar fàcilment els intestins i contenir el mal.

10. Coriandre

La medicina tradicional xinesa creu que el coriandre pot allunyar tota energia no saludable i té l'efecte d'escalfar el mig i enfortir l'estómac. No obstant això, les persones que són propenses a refredar-se haurien d'evitar menjar coriandre, perquè aquestes persones sovint tenen un qi feble, i menjar coriandre farà que es refredin amb més freqüència.

<<:  Com prevenir la infecció per tuberculosi?

>>:  Com tractar les fractures lumbars greus?

Recomanar articles

La crioteràpia és eficaç per tractar les berrugues comunes?

Hi ha diverses maneres de tractar les berrugues c...

Què és l'arítmia sinusal? Aquestes coses no es poden ignorar

L'arítmia sinusal és una malaltia cardíaca fr...

Quins són els danys de la plata per al cos humà?

Amb el ràpid desenvolupament de moltes empreses q...

Què tal el grup Lonza? Ressenyes del grup Lonza i informació del lloc web

Què és el lloc web del Grup Lonza? Lonza Group Lim...

Coneixeu les manifestacions clíniques de la infecció per Helicobacter pylori?

La infecció per Helicobacter pylori és un bacteri...

Quant de temps es triga normalment a nodrir el teu cabell?

Tothom presta especial atenció a la protecció nut...

Quins són els efectes de Niu Dalihua

Les principals àrees productores d'Oxyphylla ...

És útil blanquejar les dents amb llum freda?

Blanquejar les dents és el somni de tothom, però ...

Com utilitzar la loció corporal

Tothom està familiaritzat amb la loció corporal. ...

Quines fruites poden ajudar a tractar el fred de la calor del vent?

Si el cos té un refredat de vent-calor, els símpt...

Què tal SBS coreà? Ressenyes de SBS de Corea del Sud i informació del lloc web

Què és el lloc web de Korean SBS? Seoul Broadcasti...

Què he de fer si em piquen les mans després de tallar el taro?

A tothom li agrada menjar taro, però tallar el ta...

La capsaicina té 6 efectes

La capsaicina és un dels components dels pebrots,...