Streptococcus suis és una malaltia zoonòtica causada per la infecció per Streptococcus suis. La seva principal font de transmissió són els nostres porcs domèstics diaris. Tot i que la taxa d'incidència entre els humans no és molt alta, una vegada que es produeix la malaltia, sovint provoca símptomes d'enverinament sanguini greus, però la majoria dels pacients es poden curar. Introducció de la malaltia Streptococcus suis és una malaltia zoonòtica causada per la infecció amb diversos estreptococs patògens de suis [1]. Streptococcus suis és un patogen comú i important dels porcs i una causa freqüent de meningitis zoonòtica en humans. Pot causar meningitis, sèpsia, endocarditis, artritis i pneumònia, sent les principals manifestacions febre i símptomes de septicèmia greu. Un nombre reduït de pacients desenvolupen la síndrome de xoc tòxic estreptocòcic En casos greus, la malaltia avança molt ràpidament si el diagnòstic i el tractament no són oportuns, el pronòstic és deficient i la taxa de mortalitat. Causes Els porcs són la principal font d'infecció, especialment els porcs malalts i els porcs portadors són la principal font d'infecció d'aquesta malaltia, seguits de les ovelles, cavalls, cérvols, ocells, aus de corral (com ànecs, gallines), etc. La taxa de Streptococcus suis en porcs és d'uns 20%-40%, la qual cosa no causa malaltia en circumstàncies normals. Si els bacteris muten per convertir-se en causants de virulència, poden causar malalties en els porcs. Els bacteris i les toxines dels porcs morts es poden transmetre als humans, causant malalties en els humans. Fins ara, no s'ha trobat que els humans siguin la font d'infecció i causen malalties humanes. Els llocs d'infecció naturals de Streptococcus suis són el tracte respiratori superior (especialment les amígdales i la cavitat nasal), el tracte reproductor i el tracte digestiu dels porcs. Es transmet principalment a través de ferides obertes, com les ferides a la pell humana o les mucoses que entren en contacte amb la sang i els fluids corporals dels porcs morts, per la qual cosa la taxa d'incidència és relativament alta entre els carnissers i els treballadors d'escorxadors. Alguns pacients es van emmalaltir després de menjar mandonguilles de porc malalts/morts o de porc cru, o rentar, tallar i processar carn de porc malalt/mort, també pot causar casos esporàdics. Alguns pacients també poden transmetre el virus a través de les vies respiratòries. Es transmet entre porcs a través de les vies respiratòries i per contacte proper, però no hi ha proves que suggereixin que es pugui transmetre als humans a través de les vies respiratòries dels porcs. |
<<: Quins són els símptomes de la infecció per Streptococcus agalactiae?
>>: Què fa Streptococcus thermophilus?
Molts amics consideren que l'ascite és una ma...
El micoplasma del pollastre és una malaltia poc c...
A causa de la seva feina, moltes persones necessi...
Quan tens esquerdes dentals doloroses, has d'...
Què és el lloc web d'Aer Lingus? Aer Lingus (I...
La gota és una malaltia reumàtica. En casos greus...
Sovint veiem alguna substància blanca a la nostra...
Què és OYSHO? Oysho és una famosa marca espanyola ...
Quina és la pàgina web de Chile CMPC Group? El Gru...
Què és UNDERCOVER? UNDERCOVER és una marca de roba...
Les dones embarassades han de tenir molta cura am...
Una vegada que es produeixen els càlculs biliars,...
La hipertensió és una malaltia que pateix avui en...
Els peus poden ser la part que les dones descuide...
Què és el lloc web de MBK Entertainment? MBK Enter...