Quins són els perills dels additius alimentaris? Introducció als perills dels diferents additius alimentaris

Quins són els perills dels additius alimentaris? Introducció als perills dels diferents additius alimentaris

A mesura que milloren els nivells de vida de les persones, les seves condicions d'alimentació milloren gradualment. Però entre tota mena d'aliments, sempre hi ha diversos additius, com ara conservants, antioxidants, colorants, edulcorants i llevants. Alguns d'aquests additius poden fer que els aliments es mantinguin més temps, mentre que altres poden millorar el sabor dels aliments, però sigui quina sigui la funció, els additius alimentaris poden causar certs danys al cos humà.

conservant

Molta gent creu que els conservants dels aliments representen una amenaça per a la salut humana. Tanmateix, si alguns aliments no utilitzen conservants, poden provocar que els bacteris patògens creixin en gran nombre, cosa que suposa una amenaça per a la salut. Els conservants s'utilitzen habitualment en begudes, salsa de soja, escabetx, pastissos i altres aliments. Segons les dades actuals, es poden considerar inofensius per al cos humà.

Antioxidants

S'afegeix sobretot als olis vegetals (com l'oli de cacauet i l'oli de colza) i als aliments que contenen oli (com les galetes i els pastissos). Si no s'afegeixen correctament, els olis d'aquests aliments es tornaran rancis i produiran una olor ranci, la qual cosa no només reduirà la qualitat de l'oli, sinó que també reduirà el valor nutricional en conseqüència, especialment l'efectivitat de les vitamines solubles en greixos dels aliments es destruirà. Els que s'utilitzen habitualment inclouen BHA, BHT, TBHQ i vitamina E. Entre ells, la vitamina E natural s'extreu dels aliments, té un cost relativament elevat i s'utilitza generalment en productes de qualitat relativament millor.

Colorants

És a dir, colorant alimentari, que pot millorar l'aspecte dels aliments, però no té ni valor nutritiu ni efecte conservador.

Edulcorants

Segons la font, es pot dividir en dues categories: els naturals i els sintètics inclouen diversos alcohols de sucre com el xilitol i el sorbitol (comuns en els xiclets), i els no sucres com l'esteviòsid, la regalèssia, el mogrosid i la taumatina, els sintètics més comuns són la sacarina, l'aspartam i els derivats, com la sucrosa, etc. Els edulcorants s'utilitzen àmpliament en begudes, caramels, salses i diversos aperitius.

Agent de llevat

Els llevats són substàncies que poden fer que la massa produeixi gas i es torni inflada i suau sense fermentar. S'utilitzen principalment en l'elaboració de pastissos, galetes, brioixeria, pa inflat, pals de massa fregits, aliments inflats, etc.

<<:  L'oli d'oliva de canola és perjudicial per al cos humà?

>>:  Què és el bolet del lotus de neu? L'eficàcia i el mètode d'alimentació del fong del lotus de neu

Recomanar articles

Què tal el banc dels EUA? Revisions i informació del lloc web de US Bancorp

Quin és el lloc web de U.S. Bank? US Bank és un co...

Com resoldre la mala olor de la roba suada

Ara que s'acosta l'estiu, la gent està su...

Causes del dolor darrere de l'orella dreta

Moltes persones experimenten dolor darrere de l&#...

Quins són els efectes i les funcions de menjar seda de blat de moro?

El blat de moro és un aliment comú en la nostra d...

Què causa els cabells blancs al front?

A mesura que augmenta la pressió de la vida, les ...

Quins són els perills de la calcificació de la pròstata?

La calcificació de la prostatitis és un precursor...

Com rentar la roba florida?

A la primavera, època plujosa i humida, si la rob...

Com cuidar els pòlips intestinals? Preste atenció a aquests problemes

Si pateix pòlips intestinals, sentiràs un dolor i...

Com matar els ous de polls del pubis. Aquí teniu alguns consells per ajudar-vos

Els polls del pubis són una malaltia altament con...

Els pacients amb pòlips de vesícula biliar poden menjar ous?

El tractament dels pòlips de la vesícula biliar n...

Diagnòstic de malalties del recobriment de la llengua

El recobriment anormal de la llengua indica que h...

Quins són els perills dels panells aïllants per al cos humà?

Les plaques d'aïllament poden ser relativamen...

Què causa la floridura del vi casolà?

El vi té molts beneficis per al cos humà. Afavore...