Quins són els perills dels additius alimentaris? Introducció als perills dels diferents additius alimentaris

Quins són els perills dels additius alimentaris? Introducció als perills dels diferents additius alimentaris

A mesura que milloren els nivells de vida de les persones, les seves condicions d'alimentació milloren gradualment. Però entre tota mena d'aliments, sempre hi ha diversos additius, com ara conservants, antioxidants, colorants, edulcorants i llevants. Alguns d'aquests additius poden fer que els aliments es mantinguin més temps, mentre que altres poden millorar el sabor dels aliments, però sigui quina sigui la funció, els additius alimentaris poden causar certs danys al cos humà.

conservant

Molta gent creu que els conservants dels aliments representen una amenaça per a la salut humana. Tanmateix, si alguns aliments no utilitzen conservants, poden provocar que els bacteris patògens creixin en gran nombre, cosa que suposa una amenaça per a la salut. Els conservants s'utilitzen habitualment en begudes, salsa de soja, escabetx, pastissos i altres aliments. Segons les dades actuals, es poden considerar inofensius per al cos humà.

Antioxidants

S'afegeix sobretot als olis vegetals (com l'oli de cacauet i l'oli de colza) i als aliments que contenen oli (com les galetes i els pastissos). Si no s'afegeixen correctament, els olis d'aquests aliments es tornaran rancis i produiran una olor ranci, la qual cosa no només reduirà la qualitat de l'oli, sinó que també reduirà el valor nutricional en conseqüència, especialment l'efectivitat de les vitamines solubles en greixos dels aliments es destruirà. Els que s'utilitzen habitualment inclouen BHA, BHT, TBHQ i vitamina E. Entre ells, la vitamina E natural s'extreu dels aliments, té un cost relativament elevat i s'utilitza generalment en productes de qualitat relativament millor.

Colorants

És a dir, colorant alimentari, que pot millorar l'aspecte dels aliments, però no té ni valor nutritiu ni efecte conservador.

Edulcorants

Segons la font, es pot dividir en dues categories: els naturals i els sintètics inclouen diversos alcohols de sucre com el xilitol i el sorbitol (comuns en els xiclets), i els no sucres com l'esteviòsid, la regalèssia, el mogrosid i la taumatina, els sintètics més comuns són la sacarina, l'aspartam i els derivats, com la sucrosa, etc. Els edulcorants s'utilitzen àmpliament en begudes, caramels, salses i diversos aperitius.

Agent de llevat

Els llevats són substàncies que poden fer que la massa produeixi gas i es torni inflada i suau sense fermentar. S'utilitzen principalment en l'elaboració de pastissos, galetes, brioixeria, pa inflat, pals de massa fregits, aliments inflats, etc.

<<:  L'oli d'oliva de canola és perjudicial per al cos humà?

>>:  Què és el bolet del lotus de neu? L'eficàcia i el mètode d'alimentació del fong del lotus de neu

Recomanar articles

Quins són els efectes de les pastilles d'oli de fetge de bacallà?

La gent necessita consumir contínuament els oligo...

Coneixes alguna manera d'alleujar l'estrès a la vida?

El tema d'alleujar l'estrès en la vida és...

Què fer si us fa una puntada al costat

Les persones que no fan exercici regularment pode...

Fudek_ Què tal Freecom? Freecom Review i informació del lloc web

Freecom_Què és el lloc web? Freecom és un fabrican...

Com tractar les etiquetes de la pell anal La patogènesi és realment així

L'anomenada etiqueta de la pell anal és un tu...

Què és la cataracta?

La malaltia de la cataracta es produeix principal...

Hipotiroïdisme

Hipotiroïdisme Crec que tothom no està familiarit...

Què tal Petronas? Comentaris i informació del lloc web de Petronas

Quina és la web de Petronas? Petroliam Nasional Be...

La diferència entre olis essencials i perfums

Els olis essencials són molt comuns, i hi ha molt...

Introducció a les seqüeles de la correcció de la mossegada

A la vida, sobretot molts amics joves es troben e...

Símptomes i signes de fractura rotuliana conminuta

Tots sabem que la ròtula és una part important de...