Quan es tracta de l'antracnosi del raïm, crec que molta gent no sap quin tipus de malaltia és. De fet, l'antracnosi del raïm és una malaltia de la fruita comuna que es produeix a totes les regions de cultiu del raïm del meu país En general, és molt perjudicial per als fruits del raïm, especialment a la regió del sud. Llavors, com podem prevenir l'antracnosi del raïm Com podem protegir el raïm de ser danyat per la malaltia? La característica principal de l'antracnosi del raïm és que la malaltia només es produirà quan el raïm estigui a prop de la maduresa. En general, apareixeran petites taques de la mida d'una agulla a la superfície de la fruita, les taques es faran més grans, produint directament petites taques negres i fins i tot es produirà una podridura a gran escala. A continuació us donaré una introducció detallada a la malaltia de l'antracnosi del raïm. Antracnosi de raïm L'antracnosi del raïm, també coneguda com a podridura tardana, és freqüent a les zones productores de raïm a la Xina. El dany al fruit és força greu a les zones càlides i plujoses del sud, també pot provocar la podridura del raïm de flors a principis de primavera. Símptomes de la malaltia Perjudica principalment les fruites properes a la maduresa, per la qual cosa també s'anomena patogen de "podrició tardana" Ataca les tiges dels fruits i els eixos de les espigues, i primer s'infecten els grans de fruites a la punta de les espigues a prop del sòl. Quan la fruita s'infecta, primer apareixen petites taques circulars marrons de la mida d'un cap d'agulla a la superfície de la fruita. Més tard, les taques s'expandeixen i s'enfonsen, i apareixen moltes petites taques negres disposades en forma d'anell a la superfície, que són els discos de conídis del patogen. La seva característica més evident són els conídis gelatinosos rosats que sorgeixen quan el clima és humit. En casos greus, les lesions es poden estendre a tota la superfície del fruit. En l'etapa posterior de la malaltia, la fruita es tornarà suau i es podrirà i caurà, o perdrà gradualment aigua i es reduirà en fruita morta. Les tiges dels fruits i les destrals de la panícula s'infecten, produint taques oblonges de color marró fosc. En casos greus, tota la panícula dels fruits es pot assecar o caure. Característiques dels patògens L'antracnosi és causada per la infecció per Colletotrichum gloeosporioides, membre de la subdivisió Ascomycota i del gènere Colletotrichum. En condicions de camp obert, el patogen hiverna principalment en forma de miceli que s'amaga a l'escorça de l'arbre, amb el major nombre al voltant dels nusos de les branques i les vinyes. Al maig i juny de l'any següent, quan la temperatura puja per sobre dels 20 ℃, les branques i les vinyes que porten fongs formaran un gran nombre d'espores després de ser mullades per la pluja. La temperatura més adequada per a la formació d'espores és de 25 ℃-28 ℃. Les espores no es formaran per sota de 12 ℃ o per sobre de 36 ℃. Les espores patògenes es propaguen pel vent i la pluja, germinen i infecten. El patògen envaeix les cèl·lules epidèrmiques dels fruits joves a través de petits forats de la pell. Per a algunes varietats, després que el patogen envaeix el fruit jove, els símptomes no es manifesten fins que el fruit comença a madurar. El patogen també pot envair fulles, brots nous, zarcillos i altres teixits, però no apareixen lesions i no s'observen anomalies. Es tracta d'una infecció latent, i els nous brots que porten el bacteri es convertiran en la font d'infecció l'any vinent. Quan el raïm està gairebé madur, la malaltia arriba al màxim quan es produeix un temps plujós. Els fruits malalts poden alliberar conídis contínuament, reinfectant repetidament i provocant l'epidèmia de la malaltia. Mode de transmissió El patogen hivernant comença a formar conídis al juny i juliol i s'estén als raïms de fruites a través del vent, la pluja i els insectes. En anys normals, la malaltia comença a aparèixer a principis de juliol i arriba al seu màxim a l'agost. El patogen pot envair l'hoste directament a través de l'epidermis de l'hoste, els porus o les ferides. L'aparició de la malaltia està estretament relacionada amb les pluges. Com més aviat es produeix la pluja, més aviat es produeix la malaltia. Les varietats amb peles primes es veuen més afectades. Les varietats de maduració primerenca poden evitar malalties fins a cert punt a causa del seu període de maduració primerenca, mentre que les varietats de maduració tardana sovint tenen malalties més greus, un sòl argilós pesat, un terreny baix, un drenatge deficient, una posició de fruita massa baixa, una gestió extensiva i una mala ventilació i transmissió de la llum poden provocar malalties greus. Condicions de la malaltia El patogen hiverna principalment en forma de miceli a les branques i vinyes anuals de l'arbre. A la primavera de l'any següent s'estén en grans quantitats amb vent i pluja, infectant de manera latent nous brots i fruits joves. Quan la temperatura està entre 20 ℃ i 29 ℃, les espores apareixeran en 24 hores. La malaltia sovint es produeix a l'estiu, quan el raïm es colora i madura; és més probable que la malaltia es produeixi uns dies després de les pluges, i la malaltia no es propaga significativament durant la sequera. s i les plantacions escasses; l'aplicació excessiva de nitrogen provocarà malalties més greus, i l'aplicació de fertilitzant potàssic pot reduir la incidència primer a la capa inferior de la planta, especialment els racimos de fruites que s'infecten primer i després es propaguen cap amunt. Mètodes de prevenció i tractament (1) A la tardor, les branques malaltes, les orelles malaltes i els fruits malalts dels prestatges s'han d'eliminar completament i cremar de manera oportuna per eliminar la font de fongs hivernants. (2) A la tardor, les branques malaltes, les orelles malaltes i els fruits malalts dels prestatges s'han d'eliminar completament i cremar de manera oportuna per eliminar la font de fongs hivernants. (3) Reforçar la gestió del cultiu, pessigar oportunament, lligar les vinyes i desherbar per crear una bona ventilació i condicions de llum per a les plantes. Al mateix temps, presteu atenció al drenatge i al reg raonables per reduir la humitat de l'hort i reduir la gravetat de la malaltia. (4) Prevenció: dilueix la solució d'O-Like (Neteja ràpida) 300 vegades i ruixa per totes les plantes. El nombre de vegades que s'aplica el medicament depèn de la situació específica i l'interval general és un cop cada 7-10 dies. En l'etapa inicial del descobriment, utilitzeu 50 ml d'agent de neteja ràpida + 15 ml d'oli d'all, afegiu 30 quilos d'aigua i ruixeu-lo durant 2 dies consecutius. A les etapes mitjanes i últimes de la malaltia: utilitzeu 75 ml d'Aoli-Kesujing + 15 ml d'oli d'all + un agent químic altament sistèmic, afegiu 30 lliures d'aigua i ruixeu un cop cada 3 dies, feu servir de 2 a 3 vegades seguides i la malaltia es pot controlar. (5) Ensacar els raïms és una mesura eficaç per prevenir l'antracnosi del raïm. L'hora d'ensacar ha de ser més aviat que tard per evitar la infecció latent dels primers fruits joves. Especialment per als raïms de taula d'alta qualitat que no són resistents a les malalties, l'embossament és una mesura molt valuosa, que no només protegeix el raïm de la infecció per antracnosi, sinó que també els manté lliures de la contaminació per pesticides. (6) Ruixeu 100 vegades diluït al 40% de tiram o 3 graus de barreja de sofre de calç Baume més 200 vegades de pentaclorofenol sòdic diluït o 800-1000 vegades diluït al 38% de cipermetrina per eliminar els patògens hivernants. A partir de finals de juny fins a principis de juliol, ruixeu el medicament una vegada cada 15 dies, per un total de 3 a 4 vegades. Els agents que s'utilitzen habitualment inclouen: 800-1000 vegades diluït al 50% Tuibunte, 600 vegades Jinguojing diluït, 750 vegades diluït al 70% Xingnong Zhenglu, o 600-800 vegades diluït al 56% Aminomicina-metil, o 800 vegades carbendamigcina diluïda. Ruixeu amb cura les branques mares fructíferes. Tuijunct és un fàrmac amb un efecte residual llarg i el seu ús s'ha d'aturar un mes abans de la collita. Després de llegir la introducció detallada anterior a la malaltia de la fruita antracnosi del raïm, crec que tots els productors de fruites tenen una comprensió general de la prevenció i el control d'aquesta malaltia. L'antracnosi del raïm es pot prevenir i controlar amb certs mitjans. En primer lloc, hem d'enfortir el cultiu i la gestió, eliminar ràpidament les branques malaltes i danyades de les prestatgeries, prestar atenció a la creació de bones condicions de la vinya i reforçar el reg, etc., per evitar que la malaltia perjudiqui el raïm. |
La caspa és una cosa molt molesta, després de tot...
En el nostre dia a dia, moltes persones han exper...
Molts amics treuen la closca de la fruita del mon...
El quist aracnoideo és una malaltia poc freqüent,...
L'arítmia significa que el cor batega a un ri...
La febre dels llavis es produeix generalment per ...
Què és el lloc web de cerca ISBN? ISBN Check és un...
El recompte de glòbuls vermells és un dels valors...
Si els ulls s'utilitzen durant molt de temps ...
Deixar caure taques d'oli per accident a la r...
Què és CNBC Europe? CNBC Europe és el canal europe...
La picor anal és un símptoma molt comú, que té un...
La nostra memòria es veu afectada per molts facto...
Quart lloc: Tigre Els amics que neixen amb una fo...
Els pares atents observaran que tant els nens com...