Parlant de la malaltia del fred, crec que moltes persones no la coneixen. Com que els refredats són una malaltia molt freqüent, estan estretament relacionats amb els canvis meteorològics. Sobretot a les èpoques fredes com la tardor i l'hivern, els refredats i la grip són molt freqüents. Per tant, si es pateix aquest tipus de malalties, a més de buscar tractament mèdic a temps, també cal ajustar-se amb una dieta adequada. Què és bo menjar quan estàs refredat? Quins són els tabús? Si tens refredat o grip, a més de descansar prou, també has d'ajustar la teva dieta. En termes generals, si tens un refredat, el millor és menjar gingebre, ceba i altres aliments per ajudar a alleujar símptomes com la febre. Tanmateix, alguns aliments no es poden menjar i menjar-los empitjorarà la malaltia. A continuació us donaré una introducció detallada sobre què no heu de menjar quan teniu un refredat. Què és un refredat Un refredat és un refredat provocat pel vent i el fred. És més freqüent a l'hivern i la primavera quan fa fred. Si el refredat no és greu, es pot tractar a través de la dieta. Si és greu, cal tractament mèdic i normalment es pot curar en una setmana. Aleshores, què has de menjar quan estàs refredat? Quins són els tractaments dietètics per a un refredat? Dietoteràpia per als refredats: Fred causat pel vent i el fred: Caracteritzat per febre, no sudoració, dolors corporals, aversió al fred, secreció nasal, etc., s'aconsella escollir més medicaments amb efectes de sudoració picant i càlida com el gingebre i la cebolleta com a dieta medicinal: 1. Farits màgics: 50-100 grams d'arròs i 3 grams de gingebre, posar-los en una cassola i coure durant 1-2 bullidos, després posar-hi 5-7 trossos de cebolleta amb arrels, quan el farinet estigui gairebé cuit, afegir 10-15 ml de vinagre d'arròs i cuinar una estona. Aquesta farineta s'ha de consumir calenta. Després de menjar, s'ha de cobrir amb una manta i estirar-se fins que suïs una mica. 2. Porridge de Schizonepeta i Saposhnikovia: 10 grams de Schizonepeta, 12 grams de Saposhnikovia, 5 grams de menta, 8 grams de mongetes negres fermentades lleugerament, 80 grams d'arròs polit i 20 grams de sucre blanc. Bulliu les 4 primeres herbes en aigua, traieu el residu i agafeu-hi el suc, a continuació, afegiu-hi l'aigua per coure l'arròs en farinetes, afegiu-hi el suc i el sucre; 3. Farinetes de menta Perilla: 6 grams de perilla, 4,5 grams de menta, 6 grams de gingebre i 70 grams d'arròs japonica. Rentar i tallar la perilla i la menta, afegir-les juntament amb el gingebre a les farinetes d'arròs bullint i coure una estona, després beure-les mentre estigui calenta. Aquesta recepta té els efectes de dispersar el vent i el fred, regular el Ying i el Wei i escalfar l'estómac. 4. Farinetes de farina i sucre moreno: quantitat adequada de farina de blat i aigua, escalfar fins que les farinetes estiguin cuites. 5 rodanxes de gingebre, 2 cebolletes amb arrels, tot triturat en una pasta, i una quantitat adequada de sucre moreno. Afegiu gingebre, cebolleta i sucre moreno a les farinetes calentes bullint, beu-les mentre estiguin calents i cobreix-te amb una manta per induir la sudoració. Aquesta recepta és especialment adequada per a aquells amb melsa i estómac febles, però amb un refredat no massa intens. 5. Farinetes de tres blancs: 100 grams de rave blanc, 60 grams d'arrel d'Imperata i 20 grams de ceba verda amb arrels. Traieu la terra de les herbes, netegeu-les, tritureu-les en una pasta, afegiu-hi les quantitats adequades de sucre moreno, farina i aigua freda, escalfeu-les a ebullició, preneu-les quan estiguin calentes i induïu la sudoració. Aquesta farineta té l'efecte de netejar els pulmons i alleujar els símptomes exteriors, i es pot utilitzar com a tractament auxiliar. 6. Fargit d'arròs fregit amb gingebre: talleu 30-50 grams de gingebre, afegiu-hi 50 grams d'arròs fregit, cuini en farinetes, amaniu-ho amb sal i mengeu-los. Què no s'ha de menjar quan es pateix fred En concret, durant un refredat, eviteu menjar o menjar massa carn d'ànec, porc, xai, carn de gos, tortuga, cloïsses, vinagre, caqui i altres aliments. Com que el refredat és una malaltia externa, el tractament s'ha de centrar a dispersar i alleujar els símptomes. Tabús dietètics per als refredats: 1. La carn de porc és grassa i greixosa, que afavoreix la humitat i la flema, i pot provocar vent i humitat. 2. La carn de carn és dolça i càlida, que tendeix a escalfar les parts mitjanes i inferiors del cos, i té l'inconvenient de frenar el mal , que té l'inconvenient de frenar el mal 4. La carn d'ànec és fresca, greixosa i estancada, que pot causar fàcilment efectes laxants i frenar el mal. 5. El vinagre és àcid i astringent, que pot causar fàcilment l'estancament del qi i la retenció dels enemics després de menjar-los, i els caquis poden reposar-se fàcilment. 6. Les cloïsses, també conegudes com a cloïsses de riu, són de naturalesa freda i tenen el poder de nodrir el yin i refredar el cos Menjar-ne massa dificultarà la dispersió dels mals externs. Per tant, els aliments anteriors són tots tabús per als refredats. La ingestió per error o la ingesta excessiva sovint no afavoreix la dispersió de mals externs i de vegades fins i tot pot agreujar la condició, per la qual cosa s'ha de parar atenció. Si no vols que els refredats et molestin tot el temps, la prevenció diària és fonamental: 1. Mantenir una distància de més d'1 metre amb el pacient. 2. Renteu-vos les mans amb freqüència. Alguns virus poden sobreviure durant 3 hores en llocs tocats per les mans del pacient. Només les persones que es renten les mans sovint poden mantenir-se allunyades dels refredats. A més, no desenvolupi el mal hàbit de fregar-se el nas o agafar-se les fosses nasals, ja que això pot portar fàcilment el virus a les mans a les parts més contagioses. 3. Beu més aigua. Beure molta aigua pot treure el virus del cos i prevenir la deshidratació (una de les complicacions dels refredats). 4. Assegureu-vos de dormir adequadament. Els investigadors nord-americans van realitzar una vegada un experiment en què van demanar als voluntaris que dormissin només a la segona meitat de la nit L'endemà, la seva immunitat va disminuir un 30%. Aleshores, se'ls va demanar que dormissin durant 8 hores i es va comprovar que la seva immunitat estava totalment restaurada. Després de llegir l'explicació detallada anterior sobre la resposta a la pregunta de què no menjar quan es pateix un refredat, crec que tothom té una comprensió general. Si teniu un refredat o una altra malaltia, heu de fer una dieta més lleugera i evitar els aliments grasos. També heu d'intentar menjar menys carn de vedella, carn de gos i carn d'ànec. A més, s'ha de beure més aigua i assegurar-se un son adequat, per tal de recuperar-se ràpidament. |
Què és l'Imperial College de Londres? L'Im...
L'àcid gàstric és un fenomen comú a la vida M...
Molta gent hauria d'haver menjat carbassa d...
El testicle és un òrgan fisiològic molt important...
L'ús excessiu del cervell sovint fa que les p...
El teules és principalment una malaltia vírica de...
Quan algunes persones van a l'hospital per fe...
La roba tacada de taques farà que la gent se sent...
Una picor de gola acompanyada d'una tos seca ...
La combinació de papaia i llet ens pot aportar un...
Tenir un cos sa ens pot ajudar a gaudir millor de...
El kiwi té un gust molt bo i és molt refrescant, ...
A mesura que el ritme de la societat continua ava...
Els porus grans són un problema de la pell, i si ...
Molts amics amb mals estómacs són propensos a per...