Les estadístiques mostren que entre els 1.300 milions d'habitants de la Xina, hi ha 120 milions de persones que pateixen malalties gastrointestinals, amb una incidència del 10% d'úlcera pèptica i una incidència del 30% de gastritis crònica, la Xina és, sens dubte, el país amb més incidència de malalties gàstriques del món. A més, el meu país també és una zona d'alta incidència de càncer gàstric, amb 400.000 nous pacients amb càncer gàstric descoberts cada any, que representen el 42% dels casos de càncer gàstric del món. Si us plau, sigueu amables amb els nostres estómacs, sinó protestaran: l'abdomen se sentirà inflat com si estigués ple de cotó, eructes contínues i dolors sobtats us faran desgraciats. Els àpats irregulars, l'estrès excessiu, la preferència pels aliments fumats i menjar aliments massa calents poden causar càncer Índex de dany estomacal: ★★★★★ Una enquesta mostra que les persones que sovint tenen àpats irregulars tenen un risc 1,3 vegades més gran de desenvolupar càncer gàstric que la població normal, 1,5 vegades més gran per als que mengen quan estan enfadats i 4,22 vegades més per als que els agrada menjar menjar calent. Si els factors anteriors funcionen conjuntament, el risc relatiu de càncer gàstric serà més gran. Zhang Ye va dir que l'estómac és un òrgan que està acostumat a seguir un "horari", i la secreció de suc gàstric té pics fisiològics i valles durant tot el dia per facilitar la digestió oportuna dels aliments. Si l'àcid gàstric i la pepsina no són neutralitzats pels aliments, digeriran la pròpia mucosa gàstrica i la danyaran. Passar gana d'un àpat i plens per al següent, sovint saltar-se l'esmorzar i de vegades menjar en excés, juntament amb treballar tard a la nit i tenir un estil de vida irregular, creen un "bon" sòl per al desenvolupament del càncer gàstric. Els productes carnis processats com la carn en vinagre i el peix fumat contenen grans quantitats de nitrit, que pot formar nitrosamida directament, que pot induir directament tumors a l'estómac. Aquesta és també la raó per la qual el càncer gàstric és molt freqüent a les zones costaneres i entre els japonesos. Científics suecs han descobert que per cada 30 grams d'augment de la ingesta diària de carn processada, el risc de càncer d'estómac augmenta entre un 15% i un 38%. A més, la mucosa del tracte digestiu humà és molt delicada i només pot tolerar els aliments a 50-60 ℃ si la temperatura supera això, la mucosa es cremarà. Per exemple, la temperatura del te acabat de fer pot arribar als 80-90 ℃, cosa que pot cremar fàcilment el tracte digestiu. Si mengeu sovint menjar calent, el dany a la mucosa encara no es repararà i després es tornarà a cremar. La crema i la reparació repetides provocaran canvis en la qualitat de la mucosa i es convertiran en càncer. Consell d'experts: els que no puguin menjar a temps, han de tenir sempre a mà alguns aperitius com ara galetes de soda i farina de civada instantània. Si realment no tenen temps per menjar, s'han d'omplir l'estómac amb alguna cosa per combatre l'àcid estomacal i evitar que l'estómac "s'apaga". Però aquest mètode només es pot utilitzar com a resposta ocasional si ho feu durant molt de temps, també us perjudicarà l'estómac. Les persones a qui els agraden els aliments fumats haurien de reduir la freqüència de consum i provar-ho de tant en tant. Cal tenir en compte que els aliments no han d'entrar en contacte directe amb el foc durant el fumat i la graella, el temps de fumar i la graella no ha de ser massa llarg, i les parts cremades no s'han de menjar en absolut, perquè la proteïna que hi ha s'ha desnaturalitzat. A més, mentre menges barbacoa, hauries de menjar més verdures i fruites riques en vitamina C, que també pot ajudar a combatre els carcinògens.
Menjar mentre camina o mira provoca indigestió Aliments que et fan mal a l'estómac Índex de dany estomacal: ★★★ Per estalviar temps, molta gent esmorza de camí a la feina, i sovint dina mentre mira un llibre o una pantalla d'ordinador, cosa que pot fer que l'estómac sigui molt incòmode. La "digestió" és una tasca tensa i àrdua que requereix una gran quantitat de sang. Si el cos humà està en moviment en aquest moment, el "subministrament d'energia" del tracte gastrointestinal es desviarà molt, cosa que afectarà inevitablement la seva funció digestiva normal i, finalment, conduirà a la gastritis i fins i tot la gastroptosi. De la mateixa manera, menjar mentre es mira fa que el cervell competeixi amb l'estómac i els intestins per la sang, que també pot causar indigestió. Consell d'experts: aixeca't 15-20 minuts abans cada dia i asseu-te amb calma per esmorzar mitja hora després d'aixecar-te. A l'hora de menjar, centra't en el menjar, mastega lentament i gaudeix del menjar així és com li agrada més l'estómac. Fumar, beure alcohol fort, menjar aliments impurs i l'estimulació de drogues poden causar úlceres gàstriques Aliments que et fan mal a l'estómac Índex de dany estomacal: ★★★★ Les persones que fumen pensen que la nicotina només entra als pulmons, però no saben que el fum també entrarà a l'estómac a través del tracte digestiu, estimulant directament la mucosa gàstrica, provocant vasoconstricció submucosa i espasmes, i símptomes d'isquèmia i hipòxia a la mucosa gàstrica. Beure una quantitat moderada de licor baix en alcohol pot augmentar el flux sanguini a l'estómac, però beure licor fort durant molt de temps o en grans quantitats alhora danyarà directament la barrera de la mucosa gàstrica, causant congestió, edema, erosió i fins i tot sagnat. L'Helicobacter pylori és una de les principals causes d'úlceres gàstriques. Molts fàrmacs, com els antipirètics, analgèsics i antiinflamatoris (aspirina, paracetamol, analgèsics), glucocorticoides suprarenals (dexametasona, cortisona), etc., poden danyar directament o indirectament la mucosa gàstrica, augmentar la secreció d'àcid gàstric i pepsina, provocar inflamació i úlceres i perforacions gastriques greus. Consell d'experts: beu quantitats moderades de licor baix en alcohol, com ara vi d'arròs i vi, eviteu beure grans quantitats de licor i no beveu licors de baixa qualitat. Menja una quantitat adequada abans de beure per reduir l'estimulació directa de l'alcohol al tracte gastrointestinal. El sistema de menjador independent pot reduir el risc d'infecció per Helicobacter pylori. Sobretot quan algú de la família pateix úlcera gàstrica, és molt necessari menjar separat. No preneu mai medicaments indistintament Quan preneu medicaments que irritan l'estómac durant molt de temps, el millor és prendre algun medicament protector de la mucosa gàstrica. La sopa amb arròs o menjar picant suposa una gran càrrega per a l'estómac i els intestins Aliments que et fan mal a l'estómac Índex de dany estomacal: ★★ A algunes persones els agrada barrejar arròs i sopa i menjar-se l'arròs amb sopa. Això farà que el menjar llisqui a l'estómac abans de mastegar-lo a la boca, augmentant la càrrega del tracte gastrointestinal. A més, menjar arròs amb sopa reduirà la secreció de saliva, que no afavoreix la digestió dels aliments i els nutrients no es poden absorbir completament. A més, els nervis gustatius no s'estimulan com haurien de ser, i es redueix la secreció de sucs digestius gastrointestinals, fet que acabarà comportant disfunció gastrointestinal, digestió i desnutrició. Menjar menjar picant amb moderació pot millorar la vostra salut, però menjar massa picant provocarà una secreció excessiva de sucs digestius, provocant congestió i edema de la mucosa gastrointestinal i un fort augment de la motilitat gastrointestinal. Els aliments fregits tenen una textura dura i no són fàcils de mastegar en trossos fins ni de remenar-los uniformement, cosa que afectarà la seva digestió a l'estómac i l'intestí prim. Després de fregir els aliments, la majoria de les partícules s'emboliquen en greix, reduint les possibilitats de contacte amb proteïnes o midó, per tant, és més difícil de digerir, augmenta la càrrega a l'estómac i els intestins i és propens al reflux àcid, nàusees i altres molèsties. Consell d'experts: L'arròs sucat en sopa no és apte per al consum a llarg termini Si el mengeu de tant en tant, cal mastegar-lo lentament per reduir la càrrega del tracte gastrointestinal. A més, el millor és canviar l'hàbit de menjar sopa amb arròs per beure sopa o farinetes abans dels àpats. Beure una petita quantitat de sopa abans dels àpats no només pot humitejar la boca i l'esòfag, sinó que també estimula la boca i l'estómac per produir saliva i suc gàstric, que ajuda a la digestió. Després de bullir a l'aigua durant un període de temps, els grans d'arròs es tornen tous i el midó es descompon en dextrina que s'absorbeix fàcilment pel tracte gastrointestinal i no afecta la digestió. Per als que els agradi el menjar picant, podeu beure un got de llet abans de menjar menjar picant per protegir la mucosa gàstrica. Per a les persones amb una funció gastrointestinal deficient o amb un cos calent, si realment no poden resistir la temptació del menjar picant, poden triar un menjar lleugerament picant. Menjar fruites àcides amb l'estómac buit pot causar inflor fàcilment Aliments que et fan mal a l'estómac Índex de dany estomacal: ★ Quan la gent està amb l'estómac buit, la concentració d'àcid estomacal és més alta. Si mengen una gran quantitat de fruites àcides en aquest moment, l'àcid estomacal es combinarà amb els ingredients de la fruita per formar precipitats difícils de dissoldre. Una vegada que el sediment forma grans grumolls, la pressió a l'estómac augmentarà, provocant inflor i dolor, i provocant una sèrie de reaccions incòmodes i malalties del tracte digestiu com inflor i ardor d'estómac. Per exemple, els caquis contenen substàncies com el taní de caqui, la pectina, l'àcid tànnic i el taní. L'arç té un gust agre i pot promoure el qi i ajudar els aliments, però menjar massa amb l'estómac buit et farà sentir més gana i agreujar els problemes estomacals. Assessorament d'experts: els pacients amb úlceres gàstriques i duodenals i un excés d'àcid estomacal no haurien de menjar fruites molt àcides com l'arç, llimona, llimona, pruna, etc., per no augmentar la secreció d'àcid gàstric, irritar la mucosa gàstrica i afectar la cicatrització de l'úlcera. |
Què és el lloc web de Lonely Planet? La famosa sèr...
L'arteriosclerosi és una malaltia no inflamat...
Què és Tim Hortons? Tim Hortons (en anglès: Tim Ho...
En la ment de la gent normal, la roba blanca és g...
Les fractures triturades en general no tindran se...
Què és el lloc web de Korean SBS? Seoul Broadcasti...
Què és el lloc web del govern de Fiji? Fiji és un ...
Sovint veiem trames sobre la mort cerebral a la t...
Les persones que sovint es queden a la cuina trob...
El símptoma del mareig és un símptoma relativamen...
En el nostre dia a dia, sobretot durant les feste...
Quin és el lloc web del Central Saint Martins Coll...
"Guanyo tres lliures durant cada temporada d...
A la tardor i a l'hivern, els llavis de molte...
Les dones són molt dèbils durant el període de co...