Compta els tresors que has llençat en rentar verdures

Compta els tresors que has llençat en rentar verdures

La paperera de la vostra cuina s'omple de moltes escombraries cada dia, em temo que més de la meitat prové dels ingredients dels aliments que llenceu? Per què llençar-los Hi ha molts motius, potser perquè tenen mal gust, o perquè es veuen lletjos, o no hi ha cap motiu, només perquè vas veure els teus pares llençar-los, és només un hàbit.

Manera equivocada 1: talleu les fulles verdes fresques de colza i api, les fulles d'enciam i les fulles velles de col

Comentari: Gairebé totes les parts de les verdures tenen valor nutritiu, i les fulles verdes són la fàbrica on les plantes sintetitzen els nutrients i l'essència de la nutrició llençar-les reduirà molt el valor nutritiu de les verdures. Per exemple, la concentració de carotè a les fulles verdes exteriors de la col és més de deu vegades més gran que la de les fulles blanques centrals, i el contingut de vitamina C és diverses vegades més gran. Per exemple, el contingut de carotè, vitamina C i luteïna a les fulles d'enciam és més gran que a les tiges d'enciam. De fet, l'enciam romà és l'enciam de fulla, i les fulles de l'enciam romaní són encara més fragants que l'enciam romaní. Com pot ser tan diferent el destí quan el nom només és diferent?

Contramesura: si creieu que el gust no és bo quan es barregen i es fregeixen, no llenceu les fulles a les escombraries i feu un altre plat de verdures, o feu servir les fulles verdes per fer sopa o farcit, no és el millor dels dos mons?

Manera equivocada 2: pelar albergínies, pastanagues, pomes, moniatos, etc., i pelar tomàquets

Comentari: Aquestes pràctiques també eliminen l'essència nutricional de les verdures. L'efecte d'enfortiment dels vasos sanguinis més lloable de l'albergínia prové de la pell de l'albergínia, que concentra la majoria dels ingredients antioxidants antocians de l'albergínia i també conté altes concentracions de pectina i flavonoides. És una llàstima llençar-la. La pell de rave picant conté una quantitat considerable d'isotiocianat, que és l'ingredient clau de l'efecte anticancerígen del rave. Les pells de pomes, moniatos i tomàquets són riques en antioxidants i fibra dietètica, i també tenen certs efectes anticancerígens. Òbviament, seria millor per a la teva salut si poguessis mantenir més de la pell, o fins i tot menjar-la.

Contramesura: Intenta menjar verdures senceres, ja que les naturals se senten millor. No busqueu "regnes" com ser especialment cruixent, especialment blanc o especialment dolç. Si creieu que són una vergonya pel que fa al color o al gust, podeu ajustar el mètode de cocció o fer-los un altre plat pel vostre compte. Per exemple, l'antic estil de Pequín "pell d'albergínia fregida" i "pell de rave mixta" són únics, combinant salut i delicioses.

Manera equivocada 3: pessigueu els extrems dels brots de soja, llenceu la part blanca esponjosa dels pebrots verds amb llavors i llenceu el nucli blanc del meló d'hivern

Comentari: La part més nutritiva dels brots de soja no és la tija blanca i tendra del brot, sinó la punta del brot de color groc clar, i l'arrel és on hi ha el contingut més alt de cel·lulosa. El procés laboriós i laboriós de "selecció de verdures" en realitat produeix beneficis negatius. El nucli blanc dels pebrots verds i els melons d'hivern és on el contingut de vitamina C és especialment elevat, així que seria una llàstima llençar-lo.

Contramesura: si t'acostumes a menjar-ne, trobaràs que tenen un bon gust. Només cal rentar-los i llençar-los a l'olla!

Error 4: llençar els ossos i la medul·la comestibles i llençar el cartílag

Comentari: els ossos dels animals són en realitat un tresor de nutrients. La gent sol pensar que pot complementar el calci, de fet, el calci que hi ha és difícil de dissoldre i ser absorbit pel cos humà. El sulfat de condroitina i el col·lagen que hi ha són molt beneficiosos per a la bellesa.

Contramesura: Bullir els ossos durant més temps, preferiblement en una olla a pressió per suavitzar-los, després mastegar-los el màxim possible, empassar-ne el suc i menjar-ne els tous directament.

Manera equivocada 5: llençar la pell de gallines i ànecs, llençar les escates dels peixos

Comentari: La pell és rica en col·lagen, que és bo per a la pell. Tot i que és més gran en greix, el seu greix està menys saturat. Les escates de peix no només contenen molt col·lagen, sinó també una gran quantitat de calci.

Contramesura: utilitzeu la pell per bullir la sopa per dissoldre el col·lagen i les substàncies aromàtiques que hi ha, després traieu l'oli, beveu la sopa i mengeu-vos la pell que té molt poc oli. Les escates de peix es poden raspar, posar a l'olla de guisat de peix i coure a foc lent i després menjar-les amb la sopa.

Error 6: llençar el rovell dels ous durs

Comentari: El rovell d'ou conté el 60% de la proteïna de l'ou, gairebé totes les vitamines, gairebé la totalitat del fòsfor, ferro, zinc, seleni i altres elements, i la majoria de vitamines del grup B. Tot i que el colesterol està al rovell de l'ou, al rovell de l'ou també es troben ingredients saludables com fosfolípids, àcids grassos monoinsaturats, betaïna, luteïna, etc., que són bons per al cor. Les clares d'ou són un 88% d'aigua, proteïnes i potassi, i molt poca cosa més. És una llàstima llençar el rovell de l'ou!

Contramesura: Bulliu els ous fins que estiguin més suaus, i després mengeu-los amb el rovell, si us sembla que el gust no és bo, podeu tallar els ous a trossos, barrejar-los amb 1 cullerada d'aigua, una mica de salsa de soja i unes gotes d'oli de sèsam, i trobareu que el rovell d'ou és boníssim!

<<:  Els cinc punts del teu cos determinen la teva vida útil

>>:  Aquestes 6 verdures poden ser cultivades de manera anormal, així que no les compreu

Recomanar articles

Què fer si et fan mal els ulls per falta de son. Aquests mètodes poden ajudar?

Avui en dia, la gent sovint es queda despert fins...

Com utilitzar l'aigua antiinflamatòria de l'acne

Àmplies àrees d'acne a la pell han provocat q...

Quin tipus de menjar és bo menjar durant el confinament?

Durant el període de confinament, la mare hauria ...

Quins problemes pot tractar l'ozó al cos?

L'ozó s'ha fet popular en medicina fa mol...

Què és la proteinúria?

Què és la proteinúria Molts amics tindran aquesta...

Com conservar el te verd

Avui dia, a moltes persones els agrada reunir-se ...

Diagnòstic de tumors quístics d'ovari

El tumor quístic d'ovari és en realitat un tu...

Quins són els símptomes de la deficiència de potassi al cos?

Si voleu saber si el vostre cos té dèficit de pot...

Com netejar el jade?

El jade és el preferit de la majoria de les dones...

Quin és el principi del raspat del ventre per perdre pes?

L'ús del raspat per ajudar a perdre el greix ...

A quin departament pertany l'esclerodermia limitada?

Parlant d'esclerodèrmia, molts amics consider...