En els darrers dies, la gent ha estat preguntant sobre això, alguns mitjans coreans van dir que "la panxa de porc conté àcids grassos insaturats, que poden ajudar eficaçment a expulsar partícules fines i metalls pesants que s'han acumulat durant molt de temps als òrgans respiratoris i als pulmons humans". Al mateix temps, les vendes d'aigua mineral a Corea del Sud han augmentat significativament a causa de la llegenda que beure aigua mineral pot combatre el smog. Sembla una mica ridícul, però per molt absurda que sigui l'afirmació, sempre que estigui vinculada a la "combatre el smog", cridarà una atenció especial. Àcids grassos i àcids grassos insaturats Parlem primer dels àcids grassos insaturats, que es diu que contenen ingredients anti-smog. No és una cosa que falti a la dieta xinesa, ja que tant l'oli de cuina com les llavors d'oli de fruits secs són riques en àcids grassos insaturats. La panxa de porc definitivament no és la font principal d'àcids grassos insaturats, i molt menys una font recomanada. Després d'escoltar la declaració dels mitjans coreans, moltes persones que tenen algun coneixement de la nutrició es burlarien i deien: no són tots els àcids grassos saturats de greix de la carn d'on provenen els àcids grassos insaturats? M'agradaria aprofitar aquesta oportunitat per aportar coneixements científics sobre l'estat exacte dels àcids grassos de la carn. Són realment tots els àcids grassos saturats. Per exemple, la panxa de porc conté entre un 40% i un 50% d'àcids grassos saturats, i els àcids grassos insaturats representen aproximadament la meitat, la majoria dels quals són àcids grassos monoinsaturats, que representen al voltant del 45% del total d'àcids grassos. No obstant això, aquesta xifra no és alta, perquè la proporció d'àcids grassos insaturats en l'oli de cuina utilitzat habitualment pels xinesos és tan alta com el 70%-90% dels xinesos que sofregeixen, sofregen i fregeixen cada dia odien que mengen massa oli de cuina, així que com poden faltar-li oli de porc, si no els necessiten, no hi ha àcids grassos. Potser només a llocs com el Japó i Corea del Sud, on s'utilitza molt poc oli de cuina, cal considerar augmentar la quantitat d'àcids grassos insaturats. Per tornar al punt, no hi ha cap evidència científica creïble que recolzi el rumor a Corea que els àcids grassos insaturats poden ajudar a eliminar partícules fines i metalls pesants dels pulmons. És increïble com arriben els àcids grassos insaturats del tracte gastrointestinal als alvèols. Com es poden combinar els àcids grassos insaturats amb les partícules inhalables dels pulmons, segons el meu coneixement de la química, si hi ha els àcids grassos més pesats? temo que el fet és que en un entorn amb suficient oxigen, els metalls pesants com el plom i el cadmi poden catalitzar eficaçment l'oxidació dels àcids grassos insaturats, i l'oxidació dels greixos no és bo per al cos humà. Algunes persones també han suggerit que els àcids grassos poliinsaturats omega-3 tenen l'efecte de reduir les respostes inflamatòries i poden ser beneficiosos per a la inflamació respiratòria causada per la boira. Malauradament, el greix de porc gairebé no conté àcids grassos omega-3. Els pocs àcids grassos poliinsaturats que conté són majoritàriament àcids grassos omega-6, que augmenten les respostes inflamatòries. Per tant, si es diu que la substitució de la panxa de porc per peixos grassos (com el sauri, el capellà, l'anguila, etc.) és d'alguna ajuda, es pot acceptar lleugerament com aquest motiu. Els propis peixos i productes aquàtics tenen un cert grau de contaminació per metalls pesants, i la ingesta excessiva de proteïnes animals i greixos animals augmentarà l'efecte cancerígen dels carcinògens. Així que no mengeu massa peix només perquè creieu que podeu augmentar el contingut d'omega-3. De fet, hi ha molts aliments que ajuden a reduir les respostes inflamatòries Menjar més verdures i fruites té aquest efecte substituir l'arròs blanc i la farina blanca per cereals integrals i patates, i és molt més segur que menjar molts mariscs. "Humitejar els pulmons" pot no estar relacionat amb la lluita contra el "smog"; menjar més verdures verdes per "combatre el smog" no és del tot correcte Aleshores algú va preguntar, és fiable la teràpia dietètica recomanada per la medicina tradicional xinesa per nodrir el yin i humitejar els pulmons i ajudar el fetge a desintoxicar-se, no sóc un professional de la medicina tradicional xinesa, així que no puc fer una avaluació eficaç d'això? El que podem entendre és que no existien aquests dies de smog causats per la contaminació humana en l'antiguitat. És impossible que els antics realitzin investigacions rellevants sobre l'efecte dels aliments sobre el smog i ens deixin una experiència fiable. Per tant, la meva opinió personal és que els anomenats ingredients "humectants dels pulmons" poden no ser especialment efectius contra el smog. Tanmateix, menjar fongs negres i fongs blancs per obtenir una mica de fibra dietètica soluble pot ajudar a reduir l'absorció de metalls pesants al tracte gastrointestinal i també és una mica beneficiós per retardar l'augment del sucre en la sang i els lípids en sang després dels àpats. No obstant això, algunes persones em van preguntar amb dificultat, vaig sentir que els aliments amb fongs són altament contaminants i poden enriquir els metalls pesants al medi ambient. El fong negre i el fong blanc també són fongs. L'abast de la contaminació per metalls pesants dels fongs està relacionat principalment amb el seu entorn de creixement. A les zones on el sòl i les fonts d'aigua han estat contaminades per metalls pesants, els bolets silvestres són els més perillosos que creixen en medis de cultiu i no entren en contacte amb el medi extern, el que els fa relativament segurs. A més, els metalls pesants dels fongs no són solubles i solen existir en combinació amb la fibra dietètica Encara que entren al cos humà, la taxa d'absorció és baixa. Per tant, no cal preocupar-se per la seguretat de diversos fongs sempre que es mengin en petites quantitats. A més, hi ha una llegenda que “menjar més verdures verdes pot lluitar contra el smog”. Aquesta afirmació té cert sentit, però només està "relacionada amb la veritat". Això es deu al fet que les verdures de fulla verd fosc, com els espinacs, l'amarant, la colza i la col, són riques en clorofil·la i carotè. Entre ells, la clorofil·la ajuda a reduir els efectes mutagènics de certs verins químics, mentre que el carotè es converteix en vitamina A al cos, la qual cosa és beneficiosa per a la resistència i la capacitat de reparació dels teixits epitelials (incloent el tracte digestiu, el tracte respiratori, el tracte reproductiu, les mucoses dels ulls i la pell, etc.). Aquests efectes poden ser beneficiosos per prevenir els danys a la mucosa respiratòria causats per la boira. Tanmateix, això no vol dir que les verdures verdes siguin aliments especials per combatre el smog. Les principals fonts alimentàries de vitamina A són els aliments alts en colesterol com el fetge animal, els ronyons, la nata, el rovell d'ou, etc., però la gent també està preocupada pel colesterol d'aquests aliments. El carotè de les verdures i fruites de color verd fosc i groc taronja es pot convertir en vitamina A, i aquests aliments també són útils per prevenir diverses malalties cròniques. Segons les recomanacions de les directrius dietètiques del meu país, hauríeu de menjar aproximadament mitja lliura de verdures de fulla verd fosc cada dia. En privat penso que si una persona menja verdures verdes diàriament poques vegades i ara augmenta la seva ingesta de verdures de fulla verda perquè es diu que són capaços de combatre el smog, hauria d'estar de celebració. Hi ha molts beneficis de menjar verdures de fulla verd fosc. Són molt beneficiosos per prevenir malalties cardiovasculars i cerebrovasculars, diabetis, deteriorament cognitiu a la gent gran i osteoporosi. El smog és només un dels factors nocius La manca d'exercici i la manca d'atenció a la nutrició també seran poc saludables. M'agradaria recordar als amics que estan preocupats pel dany del smog, que no mengeu molts aliments només perquè heu sentit que és bo per prevenir el smog i que l'utilitzeu per esprémer la part d'altres aliments naturals. Per exemple, algunes persones han sentit que el fong negre pot eliminar la contaminació, de manera que se'n mengen com a plat principal a cada àpat, algunes persones han sentit que el lliri és bo per als pulmons, de manera que mengen molt lliri com a menjar. Aquesta pràctica és molt indesitjable perquè uns quants ingredients no poden substituir el valor per a la salut d'altres ingredients. Un enfocament raonable és afegir una petita quantitat d'aquests ingredients als àpats, prendre la boira com una oportunitat per augmentar la diversitat dels aliments i prestar més atenció a la vostra pròpia salut dietètica. De fet, la boira és només un dels múltiples perills per a la salut als quals s'enfronta el nostre cos. A més del smog, també hi ha estrès mental, mal humor, quedar-se despert fins tard, falta d'exercici, una alimentació poc raonable, fumar i beure en excés, abús de medicaments amb recepta i molts més. Tot i que realment no podem resoldre el problema del smog a curt termini, aquests altres problemes són coses que tothom pot controlar. Desafortunadament, molta gent plantejaria arguments enganyosos com aquest: "El problema del smog encara no s'ha resolt, doncs, per a què no s'ha resolt encara, doncs, per a què tinc una vida sana, "Els aliments estan contaminats, doncs, per què és tan perjudicial?" La salut es veu afectada per molts factors Si tot va bé, i només el smog és una preocupació, és millor que tenir múltiples perills que amenacen la teva salut al mateix temps, no és com quan estem en guerra, enfrontant-nos a un sol enemic, que és millor que ser atacats per tots els costats, o fins i tot envoltats de múltiples enemics, oi, per què ho podem ignorar? En última instància, encara és el que he dit moltes vegades abans: la inferioritat humana. Significa ser infinitament indulgent amb tu mateix i voler sempre donar la culpa al medi ambient i als altres. Aquesta emoció és comprensible, però si penses així tota la vida, seràs l'únic que pateix. Com que la contaminació ambiental no es pot solucionar a curt termini, l'únic que podem fer és treballar per millorar la nostra pròpia salut. D'aquesta manera, podem tenir una resistència més forta que altres en un entorn contaminat i viure una vida de millor qualitat. Pensant en això, per als coreans la dieta diària dels quals pot ser insípida i baixa en oli, és realment una cosa feliç trobar una excusa per menjar ventresca de porc i millorar la seva qualitat de vida amb l'excusa del smog. Vaig començar a somiar despert amb això Potser en el futur podrem veure dites com "menjar pastís de formatge pot combatre el smog" i "menjar olla de xai pot combatre el smog" que donen a la gent motius per menjar més deliciós... |
<<: Mastegar el menjar lentament té 7 efectes màgics
>>: Beveu molta aigua després de fer aquestes coses
A mesura que el ritme de vida s'accelera, l...
Tothom està familiaritzat amb la llet. És una bon...
Sigui quina sigui la malaltia, tothom sap que ana...
Avui en dia, el pensament de la gent ha esdevingu...
Quin és el lloc web de Scarlett Johansson? Scarlet...
Recentment, molts de nosaltres hem retingut molte...
Què és l'Institut Asiàtic de Tecnologia? L'...
Prendre un bany és una cosa que hem de fer cada d...
La Redoute_Quin és el web de La Redoute? La Redout...
De fet, l'oli de sèsam i l'oli de sèsam s...
Molta gent no sap què és la gelea d'herba i l...
Quin és el lloc web de la Universitat Kyonggi? La ...
Quina és la pàgina web de la Lliga Argentina de Fu...
Què és de fet? Indeed.com és un dels motors de cer...
Quina és la pàgina web del Premi Internacional Car...