Els experts us ensenyen a llegir les etiquetes dels aliments per evitar possibles perills

Els experts us ensenyen a llegir les etiquetes dels aliments per evitar possibles perills

Quan mira les etiquetes dels aliments, és possible que la majoria de la gent només conegui alguns ingredients senzills com l'aigua i la sacarosa, però no està molt familiaritzat amb alguns termes professionals. En aquest número, us explicaré aquells termes obscurs que sovint apareixen a les llistes d'ingredients.

gelatina

Es tracta d'un polipèptid de gran molècula que s'obté mitjançant la hidrolització del col·lagen contingut a la pell animal, ossos, lligaments, etc., que és el component principal de la gelea de pell de porc. En aliments, s'utilitza com a espessidor i s'utilitza àmpliament en aliments com el gelat, el iogurt i la gelea. Tot i que el protagonista de l'anteriorment sensacional incident de la "càpsula tòxica" també va ser la gelatina, en realitat era la gelatina industrial, que conté metalls pesants, la gelatina comestible és segura i no tòxica, i els consumidors la poden menjar amb confiança.

Crema no làctia

El seu sabor és semblant al de la llet, i també s'anomena crema en pols. Es fa un "acompanyant" per al cafè, el te negre i el te amb llet, o com a ingredient per a la gelatina i la gelatina de tortuga més, reduint així els costos per als productors. Els ingredients principals de la crema no làctia inclouen proteïna de la llet, lactosa, oli vegetal hidrogenat i maltodextrina. La hidrogenació parcial dels olis vegetals produirà àcids grassos trans, que s'ha demostrat que augmenten el risc de diverses malalties cròniques com l'aterosclerosi i les malalties coronàries. Els ingredients similars a la crema no làctia inclouen "mantega vegetal", "margarina", "escurçament", etc.

Maltodextrina

És un producte de descomposició del midó fet del midó mitjançant hidròlisi, refinat i assecat per atomització. La maltodextrina és més fàcil de digerir i absorbir que les macromolècules de midó Afegir-la a certs aliments nutricionals pot tenir certs beneficis per als pacients amb mala digestió després de la cirurgia. Molts fabricants l'afegeixen a aliments sense sucre com el midó, però de fet la maltodextrina augmenta els nivells de sucre en sang molt ràpidament i no és apta per a pacients diabètics ni per a aquells que estan intentant perdre pes. A més, la maltodextrina s'afegeix com a farciment a aliments com la pols de llavors de lotus i la pols de ñame, que reduirà la proporció d'ingredients naturals. Similars a la maltodextrina són el xarop de glucosa, el xarop de fructosa, el xarop de blat de moro i altres ingredients.

<<:  6 maneres de comprovar si teniu hemorroides

>>:  La "llista negra" de la salut a la vida quotidiana

Recomanar articles

Com fer créixer els músculs ràpidament a través del fitness?

Avui en dia, la gent presta cada cop més atenció ...

Quines són les millors maneres d'hidratar el teu cabell?

Algunes persones neixen amb els cabells secs i gr...

Com eliminar les taques d'oli de la roba

Per a molts amics que tenen fills a casa, pot ser...

Quins són els símptomes de l'obstrucció del conducte limfàtic?

La limfa és un òrgan important per resistir-nos a...

Per què és dolç el xiclet sense sucre?

El xiclet s'ha convertit en l'estimat d&#...

Com s'ha de tractar el prurigo?

És molt fàcil tenir al·lèrgies en aquesta tempora...

Quin mètode anticonceptiu és millor?

Quin tipus de mètode anticonceptiu és el millor? ...

Què vol dir infart de miocardi?

La malaltia cardíaca és una malaltia d'alta i...

Una manera senzilla i econòmica de curar les congelacions

Els sabañones són una malaltia comuna de la pell ...

Els símptomes de la ruptura del lligament del turmell van resultar ser així

La ruptura del lligament del turmell és una lesió...

Quins avantatges té prendre un bany amb vinagre blanc?

La gent pot afegir molts ingredients quan es pren...