Els experts us ensenyen a llegir les etiquetes dels aliments per evitar possibles perills

Els experts us ensenyen a llegir les etiquetes dels aliments per evitar possibles perills

Quan mira les etiquetes dels aliments, és possible que la majoria de la gent només conegui alguns ingredients senzills com l'aigua i la sacarosa, però no està molt familiaritzat amb alguns termes professionals. En aquest número, us explicaré aquells termes obscurs que sovint apareixen a les llistes d'ingredients.

gelatina

Es tracta d'un polipèptid de gran molècula que s'obté mitjançant la hidrolització del col·lagen contingut a la pell animal, ossos, lligaments, etc., que és el component principal de la gelea de pell de porc. En aliments, s'utilitza com a espessidor i s'utilitza àmpliament en aliments com el gelat, el iogurt i la gelea. Tot i que el protagonista de l'anteriorment sensacional incident de la "càpsula tòxica" també va ser la gelatina, en realitat era la gelatina industrial, que conté metalls pesants, la gelatina comestible és segura i no tòxica, i els consumidors la poden menjar amb confiança.

Crema no làctia

El seu sabor és semblant al de la llet, i també s'anomena crema en pols. Es fa un "acompanyant" per al cafè, el te negre i el te amb llet, o com a ingredient per a la gelatina i la gelatina de tortuga més, reduint així els costos per als productors. Els ingredients principals de la crema no làctia inclouen proteïna de la llet, lactosa, oli vegetal hidrogenat i maltodextrina. La hidrogenació parcial dels olis vegetals produirà àcids grassos trans, que s'ha demostrat que augmenten el risc de diverses malalties cròniques com l'aterosclerosi i les malalties coronàries. Els ingredients similars a la crema no làctia inclouen "mantega vegetal", "margarina", "escurçament", etc.

Maltodextrina

És un producte de descomposició del midó fet del midó mitjançant hidròlisi, refinat i assecat per atomització. La maltodextrina és més fàcil de digerir i absorbir que les macromolècules de midó Afegir-la a certs aliments nutricionals pot tenir certs beneficis per als pacients amb mala digestió després de la cirurgia. Molts fabricants l'afegeixen a aliments sense sucre com el midó, però de fet la maltodextrina augmenta els nivells de sucre en sang molt ràpidament i no és apta per a pacients diabètics ni per a aquells que estan intentant perdre pes. A més, la maltodextrina s'afegeix com a farciment a aliments com la pols de llavors de lotus i la pols de ñame, que reduirà la proporció d'ingredients naturals. Similars a la maltodextrina són el xarop de glucosa, el xarop de fructosa, el xarop de blat de moro i altres ingredients.

<<:  6 maneres de comprovar si teniu hemorroides

>>:  La "llista negra" de la salut a la vida quotidiana

Recomanar articles

Quins són els usos de l'okra

Okra, també coneguda com a banya de dama, és orig...

El pollastre guisat durian pot ajudar a augmentar la producció de llet?

El gust del pollastre guisat amb durian és molt b...

Què he de fer si la pell dels meus talons és gruixuda i dura?

Els problemes del taló són un fenomen comú per a ...

Què tal Proenza Schouler? Revisions de Proenza Schouler i informació del lloc web

Què és Proenza Schouler? Proenza Schouler és una f...

Com tractar les al·lèrgies?

El sistema al·lèrgic és un fenomen que afecta la ...

Com tractar un timpà trencat?

L'oïda és un conjunt complex format per múlti...

Qinghuobao té efectes secundaris?

Qinghuobao és un medicament que pot prevenir el r...

Quina és la importància de la mesura de l'hemoglobina glicada?

Cada cop hi ha més pacients amb diabetis avui dia...

Quin és el virus de l'hepatitis B esmentat habitualment?

Sovint sentim parlar del virus de l'hepatitis...

Protecció contra la radiació de cactus

Sovint sentim que les plantes poden protegir cont...

Què tal Fjallraven? Comentaris i informació del lloc web de Fjallraven

Quin és el lloc web d'Arctic Fox_Fjallraven? F...

Neteja de microones

El forn de microones és un tipus d'aparell de...

La deficiència renal causarà marejos?

De fet, molts dels nostres amics pateixen una def...