Cinc paraules per evitar que el càncer entri per la boca

Cinc paraules per evitar que el càncer entri per la boca

El World Cancer Research Fund ha assenyalat clarament que els mals hàbits alimentaris poden provocar més de 30 tipus de càncer, i un terç de les morts per càncer cada any estan relacionades amb mals hàbits alimentaris. En la nostra dieta diària, també podem tenir en compte cinc paraules clau per evitar que el càncer entri al nostre cos per la boca tant com sigui possible.

Menja "fresc"

Diversos estudis internacionals han assenyalat que menjar més aliments frescos pot ajudar a prevenir el càncer. El Fons Mundial d'Investigació del Càncer va trobar que menjar més fruites i verdures fresques pot reduir el risc de diversos càncers, com ara el càncer de farínge, el càncer de laringe i el càncer d'esòfag.

Els antioxidants, carotenoides, vitamina C, flavonoides i altres ingredients actius continguts en fruites i verdures fresques tenen efectes anticancerígens. Les verdures crucíferes, en particular, contenen quinones i fenols. Les quinones poden diluir els carcinògens i accelerar la seva excreció del cos. Els fenols poden bloquejar el metabolisme de les cèl·lules canceroses.

Les persones han de menjar almenys 400 grams de diferents tipus de fruites i verdures fresques cada dia, preferiblement incloent vermell, verd, groc, morat i altres colors. Al contrari, no mengeu mai aliments que hagin estat florits durant molt de temps. Quan els cacauets, la soja, l'arròs, els fideus, etc. es fan floridura, poden produir aflatoxina, un fort carcinogen, que pot causar càncer de fetge, càncer d'estómac, etc. A més, procura no menjar plats durant la nit Els aliments que s'han deixat fora durant més de 8 a 10 hores sovint contenen nitrits, i com més vegades s'escalfa, més gran és el contingut.

En segon lloc, menja "llum"

Una dieta alta en sal està estretament relacionada amb l'aparició de càncer gàstric. L'Institut de Recerca del Centre del Càncer del Japó va dur a terme un seguiment d'11 anys de 40.000 persones de mitjana edat i va trobar que per als homes, els que consumien més sal tenien el doble de risc de càncer d'estómac que els que consumien menys sal, i entre les dones, els que consumien més sal tenien un risc significativament més gran de càncer d'estómac que els que consumien menys sal. Els investigadors van dir que això es deu al fet que quan el cos humà consumeix aliments rics en sal en excés, l'alta pressió osmòtica de la sal provocarà danys directes a la mucosa gàstrica, seguit d'una sèrie de canvis patològics. Els aliments en vinagre amb gran quantitat de sal contenen molt nitrit, que es pot combinar amb les amines dels aliments per formar nitrosamines, que són extremadament cancerígenes.

Es recomana que tothom no consumeixi més de 5 grams de sal al dia. A l'hora de cuinar, també s'ha de prestar atenció a la presència de "sal oculta". Per exemple, el MSG, la salsa de soja, les salses i els paquets de condiments també contenen sal, i la quantitat utilitzada s'ha de controlar.

A més de menjar menys sal, una dieta lleugera també hauria de controlar la quantitat de carn que mengeu. Un informe de l'Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units va assenyalar que el greix està més estretament relacionat amb el càncer, especialment el de mama, el càncer colorectal i el càncer de pròstata. El Fons Mundial d'Investigació del Càncer recomana consumir menys de 500 grams de carn i aus per setmana i menjar la menor quantitat possible de carn processada.

Tres tipus d'aliments: gruixuts

La manca de fibra dietètica en els aliments és una de les raons importants de l'augment de pacients amb càncer en els darrers anys. Diversos grans són originàriament fonts de fibra dietètica, però es veuen afectats pel processament. Com més refinat és el processament, més fibra dietètica es perd. Per tant, és millor que la gent mengi deliberadament quelcom "grosc".

Els aliments rics en fibra dietètica inclouen: els aliments bàsics com l'arròs negre, la farina de blat de moro, la civada, el blat de moro fresc i el mill com els bolets shiitake, els bolets enoki, les faves, els brots d'all i les tiges d'arròs silvestres com les magranes, els datils i el sèsam; eds, pinyons, ametlles seques i nous seques. Després que la fibra dietètica entri al cos, pot estimular la motilitat gastrointestinal, promoure la defecació, reduir l'absorció intestinal de carcinògens i prevenir el càncer colorectal.

Val la pena recomanar que els fesols són baixos en greixos i rics en fibra No només poden reduir eficaçment el risc de càncer d'endometri, sinó que també poden prevenir el càncer de mama perquè contenen més antioxidants.

Els cereals integrals també són rics en oligoelements com calci, magnesi, seleni i diverses vitamines, que poden afavorir el metabolisme i millorar la forma física. Entre ells, el seleni és una substància anticancerígena que pot "unir-se" a diversos agents cancerígens del cos i excretar-los a través del tracte digestiu.

Es recomana augmentar la ingesta de cereals secundaris en la seva dieta diària. Per exemple, barregeu la farina de civada, la farina de blat de moro i la farina per fer panets o fideus al vapor amb farina barrejada; Però tingueu en compte que no importa quin tipus de gra gruixut, el millor és cuinar-lo amb menys oli i sal, com ara al vapor o bullint.

4. Menja "amarg"

Moltes persones són reacioses als aliments amargs, però poc saben que els aliments amargs tenen bons efectes contra el càncer. Fruites com ara llimones, taronges, pomelos, etc. tenen un gust una mica amarg perquè contenen una substància anomenada "limonina". La limonina és un fitoquímic que es troba habitualment en les fruites madures, especialment en les fruites de llimona.

Anys d'investigació han descobert que la limonina és eficaç per millorar la immunitat i pot ajudar els pacients amb càncer a augmentar la seva resistència. La investigació als Estats Units ha descobert que la limonina es pot absorbir menjant cítrics o suc de taronja, la qual cosa té un efecte preventiu sobre el càncer oral, el càncer de pulmó, el càncer de mama i el càncer d'estómac. Els cítrics també contenen una varietat de flavonoides i carotenoides, que també tenen efectes anticancerígens.

La investigació nord-americana també ha trobat que altres substàncies amargues naturals dels aliments també tenen certs beneficis per a la salut. Per exemple, la naringina de llimones i aranja, els polifenols del te i els polifenols del vi negre i la xocolata són ingredients que ajuden a prevenir el càncer i les malalties del cor. La quinina del meló amarg pot millorar la immunitat del cos i ajudar a controlar el sucre en la sang. Per tant, una dieta contra el càncer ha de ser una mica amarga.

Cinc aliments que són àcids

El vinagre és el condiment més comú a les cuines del poble xinès, que conté una varietat d'aminoàcids i àcids orgànics. Els estudis han confirmat que el vinagre conté un enzim que té efectes bactericides, pot inhibir el creixement de cèl·lules canceroses i reduir la forta carcinogenicitat de l'aflatoxina. A més, el vinagre pot prevenir la pressió arterial alta, els lípids en sang elevats, el sucre en la sang alt i alleujar la fatiga.

El vinagre s'utilitza sovint a la cuina, que és alhora saludable i deliciós. Per exemple, afegir una mica de vinagre en sofregir patates ratllades, brots de soja i rodanxes d'arrel de lotus pot fer que els plats siguin cruixents, tendres i refrescants; afegir una mica de vinagre en sofregir la col morada pot fer que els plats siguin més colorits si s'afegeix una mica de vinagre a l'hora de guisar el peix o dissoldre l'ossos petits;

A més del vinagre, el iogurt també és un aliment àcid comú. La investigació nord-americana ha confirmat que beure iogurt amb regularitat pot inhibir els tumors. Els investigadors primer van induir artificialment tumors en ratolins i després els van dividir en dos grups. Un grup tenia iogurt afegit al seu pinso, mentre que l'altre grup no. Els resultats van mostrar que el tumor es va suprimir significativament en el primer, amb el nombre de cèl·lules tumorals reduït entre un 30% i un 35% en comparació amb el segon. Pel que fa al motiu, els investigadors creuen que l'àcid làctic ajuda a inhibir el creixement de bacteris nocius com E. coli, i pot devorar carcinògens, debilitant la seva carcinogenicitat.

Encara que el iogurt és bo, no s'ha de consumir en excés. Els adults no han de beure més de 400 grams de iogurt al dia, llevat que siguin dones embarassades, mares lactants o adolescents en desenvolupament que tinguin una gran demanda de calci. Les persones amb un excés d'àcid estomacal han d'evitar beure-lo abans dels àpats. Beure iogurt amb l'estómac buit pot afavorir els moviments intestinals i és adequat per a persones amb restrenyiment, no és adequat per a persones amb diarrea.

<<:  Abans de rentar-se, gira la cintura

>>:  Si teniu massa gana, mengeu primer una mica de carn i no beveu aigua

Recomanar articles

Quins són alguns consells per curar els ulls plorosos?

En la vida real, les llàgrimes són una condició h...

Per què es contrau la parpella esquerra?

Tot té la seva base científica El que solem dir s...

Cucs de fideus a l'estómac de peix

El cuc de fideus a la panxa del peix és en realit...

Puc menjar després d'utilitzar col·lutori bucal amb clor?

Ara cada cop hi ha més gent que comença a fer ser...

La pruna fa calor interna?

A les persones a qui li agraden els aliments dolç...

Com eliminar la protrusió del múscul del vedell

El lloc on és més probable que apareguin els músc...

Els primers símptomes de l'hepatitis B, saber amb antelació

L'hepatitis B és una malaltia comuna a les no...

Què causa els ulls caiguts?

Per a tothom, l'edat és un ganivet de carniss...

Quins són els usos màgics del meló amarg

El meló amarg és un aliment comú entre la gent de...

D'on venen les butllofes als llavis?

Les butllofes als llavis són un símptoma que molt...

Com treure l'escala d'una tetera?

Un bullidor d'aigua és un aparell d'aigua...