Els bacteris estan a tot arreu de les nostres vides i tenen un gran impacte en les nostres vides. Per tant, hem entrat en contacte amb molts mètodes d'esterilització a la nostra vida, entre els quals el més típic és l'esterilització per calor humit. En molts casos, per a la desinfecció es requereix una esterilització per calor humit. Per tant, el mètode específic d'esterilització per calor humit és una qüestió de preocupació per a tothom. Aleshores, quins són els mètodes específics d'esterilització per calor humit? Els principals factors que afecten l'esterilització per calor humit inclouen: el tipus i la quantitat de microorganismes, la naturalesa del vapor, la naturalesa del fàrmac i el temps d'esterilització. (1) Esterilització de vapor circulant: es refereix al mètode de matar microorganismes escalfant-se amb vapor circulant a 100 graus centígrads en condicions de pressió normals. El temps d'esterilització sol ser de 30 a 60 minuts. Aquest mètode és adequat per a la desinfecció i esterilització de preparats que no són resistents a altes temperatures, però no pot garantir la matança de totes les espores i és un mètode d'esterilització poc fiable. (2) Esterilització intermitent de vapor: utilitzeu calefacció de vapor circulant repetida per matar tots els microorganismes, incloses les espores. El mètode és el mateix que l'esterilització amb vapor circulant, però s'ha de repetir més de 3 vegades. Durant cada interval, l'objecte a esterilitzar es col·loca en una incubadora a 37 °C durant la nit per permetre que les espores es desenvolupin en cossos reproductors. Si l'objecte esterilitzat no pot suportar l'alta temperatura de 100 ℃, la temperatura es pot reduir a 75 ℃ ~ 80 ℃, el temps d'escalfament es pot ampliar a 30 ~ 60 minuts i el nombre de vegades es pot augmentar. Apte per a medis de cultiu que contenen sucre o llet que no siguin resistents a la calor elevada. (3) Esterilització de vapor d'alta pressió: pressió de vapor de 103,4 kPa, la temperatura arriba als 121,3 °C, mantinguda durant 15-20 minuts. Mètode d'esterilització per calor humit El mètode d'esterilització per calor humit pot aconseguir el mateix efecte d'esterilització que el mètode de calor sec a una temperatura més baixa perquè: ① La proteïna absorbeix l'aigua en calor humit i és més fàcil de coagular i desnaturalitzar ② Les molècules d'aigua tenen un poder de penetració més gran que l'aire i són més fàcils de transferir l'energia calorífica de manera uniforme ③ El vapor té una calor latent que pot augmentar la calor de l'aigua; objecte. L'esterilització amb calor humit generalment utilitza 121 °C durant 20-30 minuts. Si el microorganisme està formant espores, s'ha de cultivar a una temperatura adequada durant diverses hores després de l'esterilització i després esterilitzar-lo de nou per matar les espores recentment germinades. L'anterior és una introducció als mètodes específics d'esterilització per calor humit, espero que sigui útil per a la comprensió de tothom. Hi ha molts mètodes d'esterilització per calor humit, que són mesures relativament senzilles. Podem conèixer-los en detall i utilitzar-los en la nostra vida diària. |
<<: Què és la malaltia paratiroïdal
>>: Què és la síndrome de Reiter?
Tots hem vist abelles a les nostres vides. La imp...
Quin és el lloc web de la Universitat Nacional d...
Després de la mitjana edat, diversos indicadors d...
Què és la web de Red Bull? Red Bull és un fabrican...
Un nivell alt de sucre en la sang no és bo per a ...
Perdre pes ha de ser un gran problema al qual cad...
Moltes persones no saben gaire sobre l'ascite...
Crec que la majoria de la gent mai ha sentit parl...
La vinya sense arrels es pot utilitzar com a medi...
Si el nivell d'àcid a la sang és alt, pot cau...
Rentar-se la cara amb aigua salada és sens dubte ...
Què és Pelikan? Pelikan és el principal fabricant ...
Què passa amb les orbites oculars enfonsades Si v...
Quan consumeix oli de sèsam, em pregunto si has p...
L'infart cerebral agut és una de les moltes m...