Quin és el procés de digestió i absorció dels lípids?

Quin és el procés de digestió i absorció dels lípids?

Els lípids inclouen molts tipus, com els olis i els lípids. La gamma de lípids és molt àmplia, principalment petites molècules orgàniques del cos humà. És un terme general per a lípids, olis i greixos. Les funcions fisiològiques dels lípids són subministrar i emmagatzemar energia, subministrar àcids grassos essencials, formar membranes biològiques, mantenir la temperatura corporal humana, etc. Els lípids són molt importants per als humans. A continuació, mirem més de prop el procés de digestió i absorció dels lípids.

Els lípids inclouen greixos neutres (triglicèrids), colesterol i fosfolípids En general, els aliments grassos es refereixen principalment als dos primers, especialment els que tenen un alt contingut en triglicèrids. Els lípids són un dels nutrients indispensables per al cos humà, no només proporciona energia al cos, sinó que també és una matèria primera indispensable per a la formació de cèl·lules i teixits, i també pot proporcionar vitamines liposolubles. No obstant això, per exercir aquests papers importants en el cos, primer ha de ser digerit i absorbit pels intestins.

La digestió i l'absorció dels lípids tenen lloc principalment a l'intestí prim. Els participants en la digestió i l'absorció inclouen les lipases al pàncrees i l'intestí prim i les sals biliars a la bilis L'entorn alcalí format per la secreció de bicarbonat pel pàncrees i la bilis també és una condició ambiental indispensable. Prenent com a exemple el greix neutre, primer s'ha d'emulsionar en gotes extremadament fines per sals biliars, lecitina, etc. en la bilis. La superfície del greix s'amplia així moltes vegades, permetent-lo entrar completament en contacte amb els enzims digestius. Sota la catàlisi de les sals biliars i altres substàncies, l'activitat de la lipasa augmenta considerablement, descomposant els triglicèrids en glicerol i àcids grassos, aquests últims es tornen a combinar amb sals biliars i colesterol per formar micel·les solubles en aigua, que després poden ser absorbides a les cèl·lules epitelials de l'intestí petit, completant tot el procés de digestió i absorció. De vegades separa, de vegades combina Creus que el procés de digestió del greix és complicat?

Les sals biliars de la vesícula biliar juguen un paper important en la digestió del greix, primer purificant el greix i reduint la seva tensió superficial, i després emulsionant el greix en partícules emulsionades molt fines. El suc pancreàtic conté lipasa, que descompon el greix. Els productes de la descomposició són diglicèrids, monoglicèrids, àcids grassos i glicerol. Els àcids grassos de cadena curta amb menys de 12 àtoms de carboni són absorbits directament pel revestiment de la mucosa intestinal prim. Després, els àcids grassos de cadena llarga s'esterifiquen en triglicèrids, es combinen amb colesterol, lipoproteïnes i fosfolípids per formar quilomicrons que entren al sistema limfàtic i finalment entren a la sang i són transportats a diversos teixits del cos.

Entre tots els lípids alimentaris, només els lípids de la llet són rics en àcids grassos de cadena curta, mentre que els àcids grassos de cadena llarga s'han de transportar a través del sistema limfàtic. L'absorció d'àcids grassos de cadena llarga es produeix a l'intestí prim passant per la mucosa intestinal als vasos limfàtics terminals, on es relipideixen amb glicerol en els vasos limfàtics per a la resíntesi de triglicèrids. vena subclàvia. Els lípids que són líquids a la temperatura corporal són ben digerits i absorbits, mentre que molts lípids els punts de fusió dels quals superen la temperatura corporal són difícils de digerir i absorbir. Per tant, alguns greixos animals encara són sòlids a 37 graus. Difícil d'absorbir pel cos.

Llegint la informació anterior, tenim una comprensió general de com funciona el procés de digestió i absorció dels lípids. La digestibilitat del greix dels aliments està relacionada amb el seu punt de fusió, de manera que quan mengem aliments grassos ens hem de preocupar si el nostre cos s'ho pot permetre. En realitat, les persones obeses solen tenir fetge gras, per la qual cosa es recomana evitar una ingesta excessiva de lípids durant la dieta.

<<:  Quines són les maneres en què el massatge de salut afavoreix la circulació del qi i la sang?

>>:  Quines són les causes i els tractaments de la inflor a la part esquerra de l'abdomen?

Recomanar articles

Quins són els tractaments i els usos de l'àloe vera?

L'àloe vera és una planta verda natural comun...

Es poden menjar els intestins de porc bullits amargs?

Molta gent troba que els intestins del porc són a...

Quins són els símptomes de la intoxicació per tal·li?

Els perills causats per la intoxicació per tal·li...

Com exercir el temps sexual

Pel que fa al temps sexual, moltes persones se se...

Què fer si tens cabells grisos prematurs

Avui en dia, la paraula "cabell blanc" ...

Com s'han de gestionar les emocions? Ensenyar-vos consells sobre control emocional

Avui dia, a causa de la gran pressió, més de la m...

Què he de fer si tinc galteres agudes?

Sovint ens trobem amb algunes malalties comunes a...

Quines flors són millors per eliminar el formaldehid?

El formaldehid pot tenir un gran impacte i perjud...

Mètodes de preservació de la salut durant la calor estival

L'inici de la temporada de tardor és un perío...

Quina pinta és bona per als cabells?

Pentar-se el cabell amb freqüència pot ajudar a f...

Quins són els efectes secundaris de la moxibustió de regalèssia?

La regalèssia s'utilitza sovint clínicament p...