Diferents pebrots i pebrots donen diferents sensacions a la boca. És per això que algunes persones prefereixen menjar pebrot i a algunes persones els agrada menjar mostassa, i el gust picant de la mostassa també és diferent. Wasabi Wasabi, rave picant, mostassa, aquests condiments que poden fer plorar, quant en saps? Quan es mengen sushi i sashimi als restaurants japonesos, a més de salsa de soja, també se serveixen amb una petita bola de condiment verd Aquest ingredient picant s'anomena "mostassa", i el seu nom real és wasabi. El diccionari d'herbes més antic del Japó registra que el wasabi s'utilitzava com a herba medicinal des del període Heian. Segons la llegenda, en Tokugawa Ieyasu va estimar tant el wasabi que va ordenar que només es pogués cultivar a prop de la prefectura de Shizuoka. No va ser fins al final del període Edogawa, amb la popularitat generalitzada del sushi, que el wasabi va començar a convertir-se en un ingredient popular i va entrar a les cases de la gent normal. Tot i que només és un guarniment, el wasabi és molt car. És extremadament exigent pel que fa al seu entorn de creixement i té unes característiques regionals fortes. El sòl per al cultiu del wasabi ha de ser fèrtil, amb una gran diferència de temperatura entre el dia i la nit, i ha d'haver-hi aigua clara i abundant En general, es triga dos anys a créixer abans que es pugui collir. En comparació amb els pebrots, el wasabi estimula la cavitat nasal en lloc de la cavitat bucal, de manera que sovint sentiu que les llàgrimes corren per la cara quan el mengeu. La "mostassa" que mengem a molts restaurants japonesos no és realment wasabi real, sinó una forma disfressada de rave picant amb un gust similar que s'ha condimentat i acolorit. El sabor del wasabi fresc és molt volàtil i s'ha de mòltar i menjar immediatament. Als restaurants japonesos de gamma alta, veure el xef de sushi triturar finament wasabi amb una taula de mòlta feta de pell de tauró converteix el deliciós menjar en un gaudi visual. Quan mengen menjar japonès, moltes persones es pregunten si el wasabi s'ha d'untar sobre sashimi o dissolt en salsa de soja. En realitat, aquesta pregunta depèn principalment de la qualitat del wasabi: el wasabi d'alta qualitat sovint no només és picant i picant, sinó que el regust dolç és la clau de l'equilibri del sabor ment és una opció més adequada. A més de menjar-se amb sushi i sashimi, el wasabi també es pot barrejar amb fideus de soba per afegir una mica d'estimulació als calorosos dies d'estiu. El Japó ha llançat molts aperitius amb gust de wasabi, com ara kitkat i pretz amb gust de wasabi. Gelat de wasabi als carrers del Japó Normalment m'agrada afegir una mica de wasabi al miso, ja sigui una sopa de miso o una salsa de miso. rave picant A causa del seu baix preu, el rave picant s'utilitza sovint com a substitut del wasabi. Però, de fet, la gent té una història molt llarga de menjar rave picant, i apareix en els plats tradicionals de molts grups ètnics. Ja al voltant del segle I dC, el rave picant va aparèixer a les receptes romanes. Al voltant del segle XIII, el rave picant es va introduir a Alemanya i es va convertir gradualment en el condiment més important d'Europa. També hi ha una interessant llegenda a l'antiga Europa: "Portar rave picant amb vostè pot protegir-se de les bruixes i els gossos". La salsa de rave picant que mengem està feta d'arrels de rave picant mòlt En comparació amb el wasabi, el rave picant és més picant, de manera que sovint es barreja amb nata com a condiment per a la carn i el marisc. Una vegada vaig menjar carn d'alç en un restaurant nòrdic, i hi havia unes llesques de rave picant com a guarnició. L'alce ja és molt salvatge, i cada mos era tan refrescant que em va anar directament al cap. De vegades, només afegir uns quants brins de rave picant pot fer que la sopa de verdures que s'utilitza per netejar la boca sigui sorprenent. ? A més del seu ús a la cuina, el rave picant té un altre ús menys conegut: un veritable Bloody Mary és absolutament indispensable per al rave picant. El sabor punyent i la puntada del rave picant afegeix un toc de misteri a aquest famós còctel fosc. mostassa Quan la gent esmenta el wasabi, pensa en el wasabi verd que es menja amb sashimi. De fet, el wasabi real és el que anomenem mostassa groga, "mostassa". La mostassa és un dels condiments més antics del món, però el seu primer ús va ser com un ungüent. L'any 600 aC es va utilitzar com a ungüent de primers auxilis per a les picades d'escorpí, 100 anys més tard es va utilitzar per tractar el mal de queixal i fins fa 2.000 anys, els primers xefs romans barrejaven llavors de mostassa triturades amb suc de raïm àcid sense fermentar, i va néixer la primera mostassa del món. La mostassa es fa a partir de llavors de mostassa mòltes en pols i es barregen amb un líquid. En termes simples, hi ha dos factors que determinen el gust de la mostassa: el tipus de llavors de mostassa i el tipus de líquid. Les llavors de mostassa grogues tenen el sabor més suau, mentre que les llavors de mostassa marrons i negres són més picants. Si la mostassa s'elabora amb vinagre, el sabor serà més suau i el gust picant s'anirà alliberant lentament, mentre que la mostassa feta amb líquids poc àcids serà molt picant quan es faci per primera vegada i el gust s'esvaeix gradualment amb el temps. Com que la mostassa té una aroma suau però picant que no només millora el gust de tot el plat sinó que també alleuja la greix, s'utilitza sovint amb diverses carns, com hamburgueses, embotits a la brasa, pollastre i fins i tot marisc. A més de la mostassa groga més comuna, també hi ha diferents sabors de salses de mostassa com la mostassa de mel, les llavors de mostassa senceres, la mostassa de cervesa, etc., que poden satisfer plenament diverses necessitats de cuina. El meu primer raspall amb mostassa groga va ser en un gosset calent a IKEA. Abans d'això, només havia menjat salsa de wasabi, així que la meva impressió de mostassa eren només dues paraules: picant i picant. Quan vaig veure com espremen els gossos calents la mostassa groga, em vaig sentir devastat i curiós. Tanmateix, quan vaig agafar el coratge per fer el meu primer mos, la meva impressió de wasabi va canviar. A diferència del gust picant de la salsa de wasabi, la mostassa groga és més suau. Tot i que la sensació picant única de la mostassa encara em fa venir ganes de plorar, el picant es barreja amb un toc d'acidesa i el sabor és més ric i més estratificat. Mostassa de Dijon La mostassa de Dijon, aquesta mostassa que sona molt alta només amb dir el seu nom, farà que la gent es pregunti si té la protecció de la DOP (Denominació d'Origen Protegida) de la UE com el formatge parmesà. Dijon és la capital de la regió de Borgonya de França, i aquesta mostassa va rebre el seu nom perquè el mètode d'elaboració es va originar a Dijon. Tot i que el govern local ha estat treballant per promocionar la mostassa de Dijon per obtenir la protecció del nom, actualment no ha tingut èxit, sempre que el mètode d'elaboració sigui el mateix, tant si es produeix a França com al Japó, es pot anomenar mostassa de Dijon. Costelles de xai de mostassa de Dijon L'ànima de la mostassa de Dijon és el suc de raïm àcid anomenat verjuice o verjus, que és el suc de raïms blancs verds collits a la regió de Borgonya. Combina perfectament amb la mostassa i li dóna un sabor únic. La mostassa de Dijon s'elabora amb llavors de mostassa negra o llavors de mostassa bruna. El sòl de l'antiga regió de Dijon era ric en cendra de carbó vegetal i, per tant, era especialment adequat per al creixement de la mostassa de Dijon. Encara que ara es pot produir a tot el món, les llavors de mostassa cultivades en diferents sòls, especialment el suc de raïm blanc produït en diferents regions, també es pot dir que el most de Dijon és un producte complet de mostassa de Dijon. ir. |
<<: És millor servir el porc agredolç fred o calent?
>>: Com eliminar les taques de te amb llet
De vegades, després de beure una mica d'aigua...
Si teniu opressió al pit i dolor, heu de parar at...
La beina de vainilla és una planta amb un gust do...
Un nas pla és una manifestació habitual del nas, ...
Pel que fa al rentat de pulmons, probablement mol...
Què és EgyptNet? Egypt.com (egypt.com) és un dels ...
Normalment les crostes es formen després d'un...
Què és l'Estrella Roja de Belgrad? El club de ...
Els tampons són un tipus de producte sanitari rel...
Crec que a molts amics els agrada comprar una gal...
Les proves de sucre en sang són un indicador per ...
Crec que tothom vol tenir el cabell negre, però s...
Si hi ha substàncies semblants al mill blanc a le...
Què és el turisme de Dakota del Sud? Aquest lloc w...
Molts amics experimentaran una atròfia dels múscu...