La intoxicació alimentària és una condició habitual a la vida diària, especialment en l'època en què els fesols estan madurs, quan la intoxicació alimentària és encara més freqüent. Aleshores, quins mètodes s'han d'utilitzar per al tractament d'emergència quan es produeix una intoxicació alimentària al cos humà? La majoria de la gent no ho entén realment. De fet, hi ha tres plans de resposta d'emergència per a la intoxicació alimentària al cos humà. El primer és utilitzar el vòmit per tractar-lo. 1. Tractament amb vòmits Si es detecta que el pacient ha estat enverinat dins d'1-2 hores després de menjar un determinat aliment, es pot utilitzar el vòmit per al tractament: ① Dissoleu 20 grams de sal en 200 mil·lilitres d'aigua tèbia i deixeu que el pacient begui 200 mil·lilitres d'aigua salada alhora. Si el pacient no vomita, deixeu-lo beure més vegades ② Tritureu 100 grams de gingebre fresc en suc, aboqueu el suc de gingebre en 200 ml d'aigua tèbia i deixeu que el pacient begui el suc de gingebre alhora. Si el pacient no vomita, podeu deixar-lo beure unes quantes vegades més A més, podeu utilitzar escuradents o dits per estimular la gola del pacient per provocar el vòmit. 2. Tractament amb catarsi Si el pacient ha menjat el menjar enverinat durant més de 2-3 hores i el seu estat mental és relativament bo, es pot utilitzar el mètode de catarsi: ① decocteu 30 grams de ruibarbre en aigua i deixeu que el pacient begui el líquid alhora (aquest mètode no es pot utilitzar per a persones grans i febles; posar 15 grams de fulles de sen en aigua o fer-ho amb aigua bullint i deixar que el pacient el begui. 3. Tractament amb desintoxicació Si el pacient està enverinat menjant peixos, gambes, crancs i altres aliments malmesos, es poden utilitzar els mètodes següents per a la desintoxicació: ① Diluïu 100 ml de vinagre amb 200 ml d'aigua bullida freda i deixeu que el pacient ho prengui tot alhora. Si el pacient és enverinat per una beguda malmesa, el verí es pot desintoxicar prenent llet fresca o altres begudes que contenen proteïnes. Val la pena assenyalar que després que els pacients amb intoxicació alimentària utilitzin els mètodes anteriors per al tractament d'emergència, el millor és anar a l'hospital per ser examinat de nou. Especialment aquells que estan greument intoxicats han d'anar a l'hospital per rebre tractament tan aviat com sigui possible. Més informació: Intoxicació alimentària bacteriana La intoxicació alimentària és causada per persones que mengen aliments que contenen grans quantitats de bacteris vius o toxines bacterianes. És el tipus d'intoxicació alimentària més comú. Aquest tipus d'intoxicació alimentària té les tres característiques següents: (1) Persones amb resistència reduïda: com els malalts, la gent gran i els nens són propensos a la intoxicació alimentària bacteriana, amb una taxa d'incidència més alta i una inflamació gastrointestinal aguda més severa, però la taxa de mortalitat d'aquest tipus d'intoxicació alimentària és baixa i la recuperació és bona. (ii) Normalment té una estacionalitat evident: sovint es produeix en estacions càlides, generalment més freqüentment de maig a octubre. D'una banda, la temperatura més alta crea condicions favorables per a la reproducció bacteriana, d'altra banda, les capacitats de defensa del cos humà es redueixen i la susceptibilitat augmenta durant aquest període, de manera que sovint es produeix una intoxicació alimentària bacteriana. (3) Aliments que causen intoxicació alimentària bacteriana: principalment aliments d'origen animal, com la carn, el peix, la llet i els ous, alguns són aliments vegetals, com les restes d'arròs, pastissos d'arròs glutinós, fideus fermentats, etc. |
<<: Símptomes d'intoxicació per mercuri L'enverinament per mercuri és molt greu
>>: Què fer amb la intoxicació per mercuri? Resulta que hi ha tres tractaments
Tot i que l'aire domèstic s'ha controlat ...
Què és el lloc web HRA? HRA és un conegut expert e...
A l'hivern, moltes persones són especialment ...
L'aparició de palmes hepàtiques sol ser un sí...
Especialment algunes amigues que estimen la belle...
Algunes persones poden haver perdut l'hora de...
Les amígdales són petits trossos de greix que tot...
Les flexions són una forma molt bona d'exerci...
Crec que poques vegades prestem atenció als dits ...
Crec que molts amics han experimentat inflor desp...
Quan es parla del préssec de cinc dits, molta gen...
Potser moltes de les meves amigues tenen l'hà...
La deficiència renal sempre ha estat una malaltia...
L'àcid de fruita és una substància de bellesa...
Què és la Universitat de Leiden? La Universitat de...