La causa més comuna del fetge gras és l'obesitat, de manera que moltes persones amb fetge gras són obeses. Altres causes inclouen el consum a llarg termini, la sobrealimentació, la diabetis, etc. Cal perdre pes amb el temps, menjar menys carn i peix i deixar de beure. 1. Obesitat: el grau d'acumulació de greix al fetge és proporcional al pes corporal. Aproximadament la meitat dels pacients obesos tenen fetge gras lleu. Quan es controla el pes de les persones obeses, la seva infiltració de greix també disminueix o desapareix. L'obesitat causada per l'augment d'una alimentació inadequada i la falta d'exercici després de patir una hepatitis és una de les causes més comunes de fetge gras al meu país. 2. Alcohol: segons la biòpsia de punció hepàtica d'alcohòlics de llarga durada, el 75%-95% té infiltració de greixos. Els estudis han demostrat que hi ha una relació dosi-resposta entre el consum d'alcohol i la incidència de fetge gras Beure més de 80-160 grams d'alcohol al dia augmentarà la incidència de fetge gras etanòlic entre 5 i 25 vegades. Actualment es creu que la seva patogènesi és el resultat de múltiples factors. En primer lloc, una gran quantitat d'etanol al cos pot inhibir la síntesi de proteïnes mitocondrials, reduir la capacitat de les mitocondris per oxidar el greix, provocar l'acumulació d'àcids grassos al teixit hepàtic, l'acumulació de cossos cetònics al cos i augmentar la proporció d'excretació de lactates en el cos àcid pels ronyons, causant hiperuricèmia, reduint l'heterogeneïtat del glucogen hepàtic, donant lloc a hipoglucèmia, i alguns pacients pateixen mort sobtada. A més, els metabòlits de l'etanol com l'acetaldehid també tenen efectes tòxics directes sobre el propi teixit hepàtic, provocant la degeneració grassa del teixit hepàtic. 3. Insuficiència de proteïnes i calories: la desnutrició i la manca de proteïnes, com la gastroenteritis, són causes importants de fetge gras. Sovint s'observa en casos d'ingesta insuficient d'aliments o trastorns digestius, que donen lloc a la incapacitat de sintetitzar apolipoproteïnes, provocant l'acumulació de triglicèrids al fetge i la formació de greix. Quan es mor de gana, els àcids grassos lliures del sèrum augmenten, cosa que pot provocar la formació de fetge gras. El mecanisme pot estar relacionat amb la manca d'adquisició de glucosa, l'augment de l'hormona del creixement i l'augment de l'excitabilitat del nervi simpàtic, i el grau de degeneració grassa hepàtica depèn de la durada de la fam. Després de la cirurgia de bypass jejunal i la segmentació gàstrica, l'augment de la mobilització de greixos al cos també pot provocar fetge gras. 4. Diabetis: una mitjana del 50% dels pacients diabètics poden desenvolupar fetge gras, especialment aquells que desenvolupen diabetis entre els 40 i els 50 anys tenen més probabilitats de tenir un depòsit de greix al fetge. La seva patogènesi no està molt clara actualment i pot estar relacionada amb l'augment dels nivells d'insulina plasmàtica i l'augment de les concentracions d'àcids grassos no esterificats en el plasma del pacient. |
>>: Com tractar la ictiosi La suplementació amb vitamina A és crucial
Quin és el lloc web de Yamazaki Kisen Kaisha? Kawa...
No hi ha absolutament cap mal en utilitzar un for...
L'acne és un símptoma comú durant l'adole...
Les dents del seny són relativament freqüents per...
Sabem que moltes persones tenen diversos dubtes q...
Què és BonPrix? BonPrix és un lloc alemany de comp...
L'estenosi de l'artèria renal causa hiper...
Què és Warriors Forum? Warriorforum és un famós fò...
Under Armour_Què és el lloc web d'Under Armour...
Què és Six Flags? Six Flags Great Adventure (Six F...
La vasculitis sistèmica és una inflamació caracte...
Crec que moltes noies han patit dismenorrea. Algu...
El mareig és un símptoma comú en pacients amb mia...
Quan ens despertem al matí, habitualment ens freg...
Molts òrgans comencen a funcionar a la nit A part...