Des de la perspectiva de la vida real, la contaminació bacteriana es manifesta en molts aspectes, entre els quals el més comú i més nociu és la contaminació bacteriana dels aliments. Una vegada que els aliments estan contaminats per bacteris, és molt fàcil fer-se malbé i deteriorar-se Si es consumeix, pot provocar fàcilment intoxicació i també pot provocar algunes malalties infeccioses, com la disenteria bacil·lar. (1) Provocant el deteriorament dels aliments: el deteriorament dels aliments es refereix a tots els canvis en la composició dels aliments i les propietats sensorials causats per diversos factors, principalment microorganismes. Aquests canvis solen ser la degradació dels ingredients dels aliments acompanyada de canvis desagradables en les propietats sensorials com el color, l'aroma, el gust i la forma, que redueix o perd el valor nutricional i el valor comestible dels aliments. És un dels problemes d'higiene més habituals en la producció i gestió dels aliments. El deteriorament dels aliments pot provocar una reducció del valor nutricional, una reducció del valor comestible o fins i tot la pèrdua d'aliments, i també pot causar intoxicacions alimentàries no són òbvies i es poden confondre fàcilment amb l'existència de problemes, però, poden causar intoxicació alimentària després del seu ús. (2) Inducció d'intoxicació alimentària: després que alguns aliments estiguin contaminats per bacteris patògens, es multiplicaran en grans quantitats en condicions adequades de temperatura, humitat, pH i nutrició, provocant que els aliments continguin un gran nombre de bacteris patògens. (3) Provocant malalties infeccioses transmeses per aliments: alguns bacteris patògens, com ara Shigella dysenteriae i Salmonella typhi, poden sobreviure en els aliments durant un període de temps determinat després de contaminar els aliments si no es prenen mesures d'esterilització abans del consum, les malalties infeccioses transmeses per aliments poden ser causades per la ingestió de bacteris patògens vius. Les malalties infeccioses bacterianes comunes transmeses a través dels aliments inclouen la disenteria, la febre tifoide, el còlera, etc. (iv) Causar pèrdues econòmiques: tant si els aliments es descarten a causa del deteriorament dels aliments com si s'indueixen malalties humanes, aniran acompanyats de determinades pèrdues econòmiques, segons les estadístiques de l'OMS, les pèrdues econòmiques causades només pel malbaratament dels aliments sumen desenes de milers de milions de dòlars cada any a tot el món. La naturalesa i l'extensió dels perills de la contaminació bacteriana dels aliments depenen del tipus i la quantitat de bacteris que contaminen els aliments. Per exemple, la contaminació bacteriana dels aliments composta principalment per bacteris diversos provoca principalment el deteriorament dels aliments quan els bacteris patògens intestinals contaminen els aliments; |
<<: Quin és el valor normal de l'àcid úric? Què passa si l'àcid úric és alt?
>>: Què he de fer si tinc el nas tapat i secreció a causa d'un refredat a l'hivern?
És molt molest quan la roba s'emmotlla. Sobre...
Quin és el lloc web del grup holandès BCD? BCD Gro...
El dolor lumbar és una malaltia comuna a la vida ...
El sexe és una cosa meravellosa, especialment per...
1. No posis la bossa a terra En públic, és possib...
És molt comú patir fatiga ocular si mengeu més d&...
A l'estiu, com que fa massa calor, la gent se...
Les abrasions corneals són rascades de diferents ...
Beure aigua al matí sempre s'ha considerat un...
Els àcars poden causar un gran dany a la vida de ...
CVP és un valor que representa les aurícules i el...
En realitat, els detergents s'utilitzen àmpli...
Avui en dia, l'acampada a l'aire lliure s...
Al meu país, algunes amigues estan utilitzant len...
L'aperitiu, també conegut com a vi abans del ...