La gota del genoll és un fenomen molt comú a la vida, el dolor articular, la inflor i l'envermelliment, la febre, la rigidesa articular i els nòduls són els cinc símptomes típics de la gota del genoll. 1. Cinc símptomes de la gota del genoll 1. Dolor articular El símptoma més comú de la gota és un dolor intens a les articulacions. En molts casos, el primer atac es produeix com un dolor agut al dit gros del peu. També es pot produir dolor als turmells, colzes, dits, canells o genolls. Els atacs solen produir-se a última hora de la nit i duren entre quatre i 12 hores d'agonia. Un cop disminueix el dolor, hi ha una possibilitat de recurrència, tot i que uns mesos abans és gairebé inexistent. Amb el temps, a mesura que la condició empitjora, aquests atacs poden tornar-se més freqüents i dolorosos. De fet, el dolor també pot ocórrer en més d'una articulació alhora. 2. Inflor i enrogiment En la majoria dels casos, el dolor s'acompanya d'inflor i enrogiment al lloc de la infecció. La inflor fa que la zona articular sigui immòbil, mentre que l'envermelliment dóna a la pell un aspecte brillant. Aquests símptomes, tot i que no són tan problemàtics com el dolor ardent, no són tant una causa de malestar. Aleshores, cal alliberar la zona afectada de qualsevol roba adequada i eliminar qualsevol accessori com ara joies. Pot ser que la inflor i l'envermelliment passin un temps a desaparèixer completament. 3. Febre La zona articular inflada també tendeix a escalfar-se. No només la zona afectada se sent calenta localment, sinó que el pacient també experimenta una sensació de calor a la pell. Potser es pot comparar amb un flash de calor localitzat, on la pell sembla escalfar-se des de dins. És habitual, encara que no és típic, sentir alleujament quan la inflor comença a disminuir. 4. Rigidesa articular Després d'un atac de gota, la mobilitat de les articulacions afectades disminueix. La major part d'això es deu a símptomes residuals com ara dolor constant, inflor o tendresa. El malestar fa que sigui més difícil moure la zona afectada, fent que el pacient deixi de moure's deliberadament. Tanmateix, si la gota es deixa sense control i progressa amb el temps, les articulacions afectades tendeixen a endurir-se. El seu rang de moviment disminueix gradualment i amb el temps aquestes articulacions poden mostrar molt poca mobilitat. 5. Nòduls Quan la gota no es tracta durant molt de temps, es poden formar tofos a les articulacions. Aquests tofos es troben molt a prop de la superfície de la pell, de manera que la capa superior sovint es torna vermellosa. Si no es controla, la formació de tofos es pot estendre i afectar el cartílag, causant grans danys. Avui dia, els avenços de la medicina han fet que aquesta malaltia sigui força rara i la gran majoria dels casos són una qüestió d'abandonament absolut. No obstant això, és fonamental que els pacients cerquin medicaments per a la prevenció de la gota a llarg termini. 2. Per prevenir la gota, recordeu els "sis no fer": 1. No beu cervesa ni licors forts. L'alcohol és la causa principal dels atacs aguts de gota. Beure alcohol pot provocar un augment de l'àcid úric i provocar l'acumulació d'àcid làctic al cos, inhibint així l'excreció d'àcid úric. Sobretot la cervesa, que produeix una gran quantitat de purina durant el procés de fermentació i augmenta l'àcid úric en sang. Segons les proves, si una persona normal beu 640 ml de cervesa, el seu nivell d'àcid úric en sang es duplicarà. 2. No beu te ni cafè forts El te i el cafè forts contenen purines i cafeïna. Es recomana beure aigua bullida o te lleuger. 3. No beu iogurt L'àcid làctic del iogurt pot interferir amb l'excreció d'àcid úric i agreujar la condició. 4. No beu llet de soja La soja és un aliment ric en purines. La purina és una substància hidròfila i la llet de soja conté una gran quantitat de purina. 5. No mengis massa cereals secundaris El contingut de purines en blat de moro, mill, sorgo, farina negra, mostassa, civada, arròs integral i moniatos és superior al dels grans refinats. 6. No mengis olla calenta Els ingredients principals de l'olla calenta són la llagosta, la vedella, la vedella, les desposses d'animals, el marisc, els mariscs, els bolets i altres aliments rics en purines. Segons les proves, la ingesta de purines d'un àpat calent és 10 vegades o fins i tot desenes de vegades superior a la d'un àpat normal. |
<<: Si teniu esperons ossis als genolls, un petit moviment pot ajudar a alleujar-los.
>>: El millor tractament per a cremades, estalvieu-lo ara!
L'hemorràgia cerebral és una malaltia provoca...
Quan es tracta de pòlips nasals, si s'adopta ...
Molta gent no presta atenció a la rigidesa del co...
De vegades, es pot produir dolor muscular en un p...
Donar sang és una acció de benestar públic i tamb...
Moltes parelles que volen tenir fills sempre no a...
Molts amics que pateixen problemes d'estómac ...
Almenys 58 tipus de malalties del nostre cos són ...
A moltes persones els agrada beure te, que és bo ...
Si voleu madurar durian, heu de parar atenció a d...
Consell bàsic: la proporció d'or de 0,618 ha ...
Hi ha molts tipus de te de gessamí, i els diferen...
La fibril·lació auricular paroxística no causa ga...
El longan és una de les fruites que mengem sovint...
Tot i que la mandioca i el nyam tenen noms difere...