El metafosfat de sodi és perjudicial?

El metafosfat de sodi és perjudicial?

L'hexametafosfat de sodi és un pols blanc cristal·lí. Té una gran higroscopicitat, de manera que té una àmplia gamma d'usos en el processament d'aliments. En segon lloc, s'utilitza per millorar el sabor i el color dels aliments. Es pot veure que la nocivitat d'una substància que es pot utilitzar com a aliment processat es pot ignorar si es consumeix amb normalitat.

1. Propietats de l'hexametafosfat de sodi

L'hexametafosfat de sodi és un tipus de polímer de metafosfat de sodi, que es presenta en forma de flocs de vidre transparent o cristalls blancs en pols. És altament higroscòpic; es torna enganxós després d'absorbir la humitat, és fàcilment soluble en aigua, però la velocitat de dissolució és lenta. Fàcilment hidrolitzat o format en fosfit. Té la capacitat de formar complexos solubles amb determinats ions metàl·lics (calci, magnesi), per la qual cosa es pot utilitzar per suavitzar l'aigua També pot formar complexos amb sals de plom, plata, bari, etc.

2. Aplicació d'hexametafosfat de sodi

L'hexametafosfat de sodi s'utilitza principalment com a suavitzant d'aigua per a l'aigua de caldera, un suavitzant d'aigua per a banys d'impressió i tenyit i un difusor de fabricació de paper. L'hexametafosfat de sodi també s'utilitza com a inhibidor de la corrosió, agent de flotació, dispersant i aglutinant d'alta temperatura. D'altres s'utilitzen en rentavaixelles i fibra química per eliminar el ferro de la polpa. També s'utilitza per a l'anàlisi de sòls.

3. Aplicació de l'hexametafosfat de sodi als aliments

L'hexametafosfat de sodi s'utilitza en productes carnis, embotits de peix, pernil, etc. Pot millorar la capacitat de retenció d'aigua, augmentar l'adhesió i prevenir l'oxidació del greix;

S'utilitza en pasta de soja i salsa de soja per evitar la decoloració, augmentar la viscositat, escurçar el període de fermentació i ajustar el gust;

S'utilitza en begudes de fruites i begudes refrescants, pot augmentar el rendiment del suc, augmentar la viscositat i inhibir la descomposició de la vitamina C;

Quan s'utilitza en gelats, pot millorar la capacitat d'expansió, augmentar el volum, millorar l'efecte d'emulsió per evitar que la pasta es trenqui i millorar el sabor i el color;

S'utilitza en productes lactis i begudes per evitar la precipitació del gel;

Afegir-lo a la cervesa pot aclarir el líquid i evitar la terbolesa;

S'utilitza en fesols, fruites i verdures en conserva per estabilitzar els pigments naturals i protegir el color dels aliments;

La polvorització d'una solució aquosa d'hexametafosfat de sodi sobre la carn curada pot millorar les seves propietats antisèptiques.

<<:  Quins són els tractaments per als càlculs laringis?

>>:  Les sabates amb calefacció elèctrica són realment perjudicials?

Recomanar articles

Què causa la neuràlgia del trigemin?

El nervi trigeminal és un nervi mixt, i el dolor ...

El secret de quants batecs cardíacs per minut portarà a la mort

Cadascú de nosaltres té un batec del cor, signifi...

Què és millor menjar quan tens mal de coll a la tardor?

Crec que tothom sap que és fàcil enfadar-se a la ...

El porro és un aliment fotosensible? Puc menjar-ne més?

Molta gent ha menjat porros, però la majoria de l...

Quins són els símptomes del cor pulmonar?

Cor pulmonale fa referència a la malaltia cardíac...

Quines són les plantes que poden eliminar eficaçment el formaldehid?

Parlant de formaldehid, moltes persones entenen q...

Què passa amb iTunes? Comentaris d'iTunes i informació del lloc web

Què és iTunes? iTunes és una aplicació multimèdia ...

Després de fer això, la dona només volia el divorci

Els joves d'avui dia es divorcien fàcilment. ...

Com fer exercici de l'atròfia muscular del panxell

Molts amics experimentaran una atròfia dels múscu...

Què és la ressonància magnètica?

La ressonància magnètica té algunes partícules mi...

Com prevenir l'adormiment de l'omòplat esquerre?

Molts treballadors d'oficina treballen al cos...

Els neurofibromes són greus?

Que el neurofibroma sigui greu depèn dels símptom...