El metafosfat de sodi és perjudicial?

El metafosfat de sodi és perjudicial?

L'hexametafosfat de sodi és un pols blanc cristal·lí. Té una gran higroscopicitat, de manera que té una àmplia gamma d'usos en el processament d'aliments. En segon lloc, s'utilitza per millorar el sabor i el color dels aliments. Es pot veure que la nocivitat d'una substància que es pot utilitzar com a aliment processat es pot ignorar si es consumeix amb normalitat.

1. Propietats de l'hexametafosfat de sodi

L'hexametafosfat de sodi és un tipus de polímer de metafosfat de sodi, que es presenta en forma de flocs de vidre transparent o cristalls blancs en pols. És altament higroscòpic; es torna enganxós després d'absorbir la humitat, és fàcilment soluble en aigua, però la velocitat de dissolució és lenta. Fàcilment hidrolitzat o format en fosfit. Té la capacitat de formar complexos solubles amb determinats ions metàl·lics (calci, magnesi), per la qual cosa es pot utilitzar per suavitzar l'aigua També pot formar complexos amb sals de plom, plata, bari, etc.

2. Aplicació d'hexametafosfat de sodi

L'hexametafosfat de sodi s'utilitza principalment com a suavitzant d'aigua per a l'aigua de caldera, un suavitzant d'aigua per a banys d'impressió i tenyit i un difusor de fabricació de paper. L'hexametafosfat de sodi també s'utilitza com a inhibidor de la corrosió, agent de flotació, dispersant i aglutinant d'alta temperatura. D'altres s'utilitzen en rentavaixelles i fibra química per eliminar el ferro de la polpa. També s'utilitza per a l'anàlisi de sòls.

3. Aplicació de l'hexametafosfat de sodi als aliments

L'hexametafosfat de sodi s'utilitza en productes carnis, embotits de peix, pernil, etc. Pot millorar la capacitat de retenció d'aigua, augmentar l'adhesió i prevenir l'oxidació del greix;

S'utilitza en pasta de soja i salsa de soja per evitar la decoloració, augmentar la viscositat, escurçar el període de fermentació i ajustar el gust;

S'utilitza en begudes de fruites i begudes refrescants, pot augmentar el rendiment del suc, augmentar la viscositat i inhibir la descomposició de la vitamina C;

Quan s'utilitza en gelats, pot millorar la capacitat d'expansió, augmentar el volum, millorar l'efecte d'emulsió per evitar que la pasta es trenqui i millorar el sabor i el color;

S'utilitza en productes lactis i begudes per evitar la precipitació del gel;

Afegir-lo a la cervesa pot aclarir el líquid i evitar la terbolesa;

S'utilitza en fesols, fruites i verdures en conserva per estabilitzar els pigments naturals i protegir el color dels aliments;

La polvorització d'una solució aquosa d'hexametafosfat de sodi sobre la carn curada pot millorar les seves propietats antisèptiques.

<<:  Quins són els tractaments per als càlculs laringis?

>>:  Les sabates amb calefacció elèctrica són realment perjudicials?

Recomanar articles

Mètode d'eliminació de cal de la caldera amb àcid clorhídric diluït

Sovint escolto a molta gent que quan s'enfron...

Quina malaltia pot causar marejos L'espondilosi cervical és molt freqüent.

Una malaltia molt comuna que provoca marejos és l...

Com tractar l'edema causat per la insuficiència cardíaca

La insuficiència cardíaca pot causar edema, princ...

Les últimes paraules dels vuit òrgans

1. Reduïu la càrrega de les cames i els peus Som ...

Quines sabates portar amb pantalons

Amb el desenvolupament cada cop més ràpid de la m...

Què són els pòlips rectals?

Els pòlips rectals són un tipus de tumor rectal b...

Quins són els símptomes de la faringitis?

La faringitis afecta moltes persones, i els prime...

El dolor a la zona del fetge podria ser causat pel càncer de fetge?

En realitat, la incidència del càncer de fetge és...

Què tal l'ampolla Richel? Ressenyes del biberó Richell i informació del lloc web

Quin és el lloc web de Liqier Baby Bottle? Richell...

El meu cor batega ràpid i no puc dormir Què està passant?

Si el cor batega molt ràpid, farà que la gent se ...

Què tal Garnier? Comentaris de Garnier_Garnier i informació del lloc web

Garnier_Què és el lloc web de Garnier? Garnier és ...