Tenir l'estómac inflat després de dinar és una experiència que viuen moltes persones. Tot i que aquest és un fenomen relativament comú, si tens inflor després de menjar durant molt de temps, has d'esbrinar la causa i buscar tractament. En termes generals, els motius de la inflor abdominal després de dinar inclouen: empassar massa gas, producció excessiva de gas a l'intestí gros o menjar massa aliments propensos a la producció de gasos. A continuació analitzarem amb detall els motius pels quals el teu estómac s'infla després de dinar. 1. Empassar massa gas Al voltant del 90% dels gasos intestinals s'empassa per via oral. Una persona normal s'empassa al voltant de 500 a 1000 cc d'aire cada dia. Els components principals de l'aire són l'oxigen i el nitrogen. En molts casos, el cos humà s'empassa aire sense adonar-se'n, per exemple, quan mastega xiclet, menja ràpidament, parla mentre menja, beu begudes carbonatades com refrescos, cola, cervesa o menja aliments que produeixen gasos fàcilment. A més, algunes persones s'empassaran la saliva de manera involuntària quan estiguin nervioses. Aquests factors provocaran un augment dels gasos intestinals. 2. L'intestí gros produeix massa gas Els intestins produeixen gasos per trastorns de la motilitat intestinal, que fan que els bacteris surfermentin els aliments i produeixin grans quantitats de gasos o per problemes amb determinats enzims digestius en els intestins, que provoca la indigestió de certs aliments, la qual cosa significa que el tracte gastrointestinal no pot digerir la lactosa, en aquest cas no hi ha lactosa. L'excés d'àcid estomacal també pot causar inflor i el suc pancreàtic a l'estómac produiran diòxid de carboni després de la neutralització, provocant inflor i eructes. A més, si l'anus està massa estret, serà difícil passar gasos i el restrenyiment crònic anirà provocant inflor abdominal gradualment. Podem analitzar la causa de la inflor abdominal analitzant directament la proporció de contingut de gasos al cos. Si s'empassa massa gas, la concentració de nitrogen i oxigen a l'intestí serà més alta. 3. Aliments que provoquen fàcilment la producció de gas Com que el cos humà no té enzims per digerir els hidrats de carboni com els oligosacàrids i els polisacàrids, després d'ingerir aquests aliments, no es digereixen a l'intestí prim, sinó que són descomposts i utilitzats pels bacteris intestinals de l'intestí gros, que després produeix una gran quantitat de gas (diòxid de carboni, hidrogen, metà). Aquests "aliments productors de gas" que poden provocar inflor inclouen: mongetes, cebes, albergínies, moniatos, patates, blat de moro, cítrics, begudes i postres amb edulcorants afegits (sorbitol), etc. |
<<: Com evitar el rascat quan tens varicel·la?
>>: Què fer si tens la panxa flàcida? Com tractar el greix del ventre solt
L'àcid sulfúric és una substància altament co...
Què és Ansaldo STS? Ansaldo STS SpA és una societa...
El càncer de pulmó és un tipus de càncer relativa...
Quan es tracta d'un adenoma de còlon, molts p...
L'escrot és més propens a l'acumulació de...
Sistema GLONASS_Què és el lloc web GLONASS? GLONAS...
Quin és el lloc web del Southampton Football Club?...
El porc agredolç és un autèntic plat del nord-est...
1. Coixí de crisantem: Posar pètals de crisantem ...
La medicina tradicional xinesa presta atenció al ...
Quan canvien les estacions, l'aire canvia de ...
Hi ha molts estils de roba interior, com ara roba...
Què és un portador del virus de l'hepatitis B...
Hi ha moltes raons per a les al·lèrgies a la pell...
Moltes persones sovint pateixen dolor abdominal s...