Tots sabem que hi ha molts tipus de mel que es venen al mercat, alguns d'ells es barregen amb molts ingredients i no són mel real, per tant, quan es compra la mel, també podem utilitzar alguns mètodes petits per distingir l'autenticitat de la mel. 1. Mètode d'identificació d'aigua freda Prepareu una ampolla de vidre o una ampolla d'aigua mineral, primer agafeu una cullerada de mel i afegiu-la a l'ampolla, després aboqueu-hi 1/3 d'aigua de l'aixeta o aigua bullida freda, tapeu el tap de l'ampolla i agiteu l'ampolla enèrgicament durant una estona, deixeu-la reposar i observeu: si apareix una gran quantitat d'escuma a la capa superior de l'aigua de mel de l'ampolla, i l'escuma no s'obre durant molt de temps mel. Si el fenomen anterior no es produeix, es tracta de mel falsa el líquid de la mel falsa serà molt clar després de ser agitat amb força, mentre que la mel real es tornarà tèrbol. La quantitat d'escuma està relacionada amb la proporció de mel a aigua. Com més mel afegiu, més escuma hi haurà. 2. Mètode d'identificació d'aigua calenta Dilueix-lo amb aigua calenta a 40-60 graus i la mel real tindrà un gust àcid, amb un gust dolç barrejat amb una lleugera acidesa. El gust de la mel falsa no canvia gens, només hi ha un gust dolç, res més que dolç. 3. Mètode d'identificació de la terbolesa Com que la mel pura conté una gran quantitat d'enzims biològics, proteïnes, minerals, pol·len, etc., la mel no sembla gaire transparent i pot ser una mica tèrbol. Les tres ampolles de mel que es mostren a la imatge de sota són totes mel real, que semblen opacs i tèrbols a la llum del sol. La mel falsa, en canvi, es barreja amb una gran quantitat d'almívar i té un sol ingredient, per la qual cosa sembla transparent i no tèrbol. Abans de comprar mel, podem aguantar l'ampolla a la llum o al sol. 4. Mètode d'identificació de bombolles Aquest mètode és diferent del mètode esmentat anteriorment per identificar-se amb aigua neta. No cal que afegiu l'ampolla amb força unes quantes vegades. El principi és que la mel real conté una proteïna anomenada glucosa oxidasa, que descompon el peròxid d'hidrogen inestable, que descompon fàcilment l'oxigen i produeix bombolles quan es sacseja. La mel falsa conté poca o gens aquesta proteïna, i el mètode d'identificació de bombolles és aplicable a la mel líquida. |
>>: Quins són els beneficis de la vitamina E més la mel
Les persones que sovint es refreden han de presta...
Què és Discovery? Discover és una revista científi...
Durant la Festa de la Primavera assistim a les fe...
A la majoria de nosaltres, sempre ens agrada cuin...
Ureaplasma urealyticum es transmet principalment ...
A la vida quotidiana, els homes tenen molts probl...
En la nostra vida diària, passem la major part de...
La colecistitis aguda és en realitat una malaltia...
En la vida diària, l'espondilosi cervical és ...
Les persones modernes estan sotmeses a una gran p...
Hem de parar atenció al problema de l'exoftal...
De fet, l'ús de prunes negres per tractar la ...
Molts dels nostres amics treballen sovint a causa...
L'estiu és aquí, i moltes amigues portaran bo...
Com diu el refrany, moltes persones fan servir al...