Vida útil de la llet pura

Vida útil de la llet pura

Avui en dia, moltes famílies compran regularment alguns productes lactis, especialment la llet pura. Moltes famílies presten atenció a aquest aspecte de la salut. En el passat, vam comprar formatge i la llet en pols.

Normalment jutgem la vida útil de la llet pura en funció de la data de l'envàs. Actualment, a moltes famílies els agrada comprar llet pura importada.

1. Quina és la vida útil de la llet pura? Quines són les condicions d'emmagatzematge?

Hi ha tres tipus de llet pura: llet esterilitzada a temperatura ultra alta, pasteuritzada i llet fresca. Els diferents mètodes d'esterilització i condicions d'emmagatzematge donen lloc a una vida útil diferent. Fins i tot si el mateix fabricant produeix el mateix tipus de llet i el procés de producció és exactament el mateix, però s'utilitzen diferents envasos com ara Tetra Pak, bosses de plàstic, etc., la vida útil final serà diferent.

(1) Llet esterilitzada a temperatura ultra alta

La llet esterilitzada a temperatura ultra alta, també coneguda com a llet a temperatura ambient, es refereix a la llet que s'esterilitza entre 130 ℃ i 140 ℃ durant 4 a 15 segons per destruir completament els microorganismes i les espores que hi poden créixer i, després, s'omple en condicions estèrils.

Pros i contres: aquesta llet gairebé no conté bacteris. A causa de l'addició de sabors de llet fresca sintetitzats químicament o substàncies altes en greixos com la nata, el gust és generalment més fort. No obstant això, el mètode d'esterilització utilitzat per a aquest tipus de llet no només destrueix totes les substàncies biològicament actives i la majoria de vitamines de la llet fresca, sinó que també fa que els ions de calci que són fàcilment absorbits pels humans es combinen amb la caseïna de la llet, formant substàncies difícils d'absorbir per als humans.

Vida útil i condicions d'emmagatzematge: la vida útil sol ser de 6 a 9 mesos, es pot emmagatzemar durant molt de temps a temperatura ambient sense cap restricció en les condicions d'emmagatzematge i és fàcil d'emmagatzemar i transportar.

Etiquetes d'embalatge: generalment inclouen ampolles de plàstic, maons Tetra Pak, coixins Tetra Pak i altres envasos.

(2) Llet pasteuritzada

La llet pasteuritzada normalment es refereix a la llet que s'escalfa a 75 ℃ ~ 80 ℃ i s'esterilitza durant 10 ~ 15 segons, matant instantàniament els microorganismes patògens.

Avantatges i desavantatges: el gust i el sabor s'acosten més al de la llet crua, el valor nutricional no és molt diferent de la llet fresca, la pèrdua de vitamines B només és d'un 10%, però algunes substàncies fisiològicament actives de la llet poden estar inactivades.

Vida útil i condicions d'emmagatzematge: la vida útil és de 7 a 15 dies i no més de 16 dies. La vida útil és curta i té requisits per a les condicions d'emmagatzematge, generalment de 2 °C a 6 °C.

Etiquetes d'embalatge: generalment bosses de plàstic, ampolles de vidre, casa fresca i altres envasos.

(3) Llet fresca

La llet fresca fa referència a la llet pura acabada d'esprémer i no pasteuritzar, que conté substàncies actives antibacterianes com el lisozima.

Avantatges i desavantatges: aquest tipus de llet no necessita escalfar-se no només és nutritiva, sinó que també conserva alguns ingredients fisiològicament actius a la llet, però, en comparació amb els dos tipus de llet anteriors, la llet crua és la més cara.

Vida útil: Es pot emmagatzemar a 4 °C durant 24 a 36 hores.

Condicions d'emmagatzematge A més: la llet fresca s'ha de posar immediatament en un lloc fresc, preferiblement a la nevera.

(2) No exposar la llet a la llum del sol i la llum destruirà diverses vitamines de la llet i també farà que perdi el seu aroma.

(3) Quan col·loqueu la llet a la nevera, manteniu el tap de l'ampolla tancat per evitar que entrin altres olors a la llet.

(4) Aboqueu la llet en una tassa, una tetera o un altre recipient, tapeu-la i torneu-la a posar a la nevera.

(5) El refredament excessiu també té efectes adversos sobre la llet. Quan la llet es congela en gel, la seva qualitat es ressent. Per tant, la llet no s'ha de congelar, només cal refrigerar-la.

La llet pura té un alt contingut en proteïnes i és rica en nutrició. Beure llet pura regularment és molt bo per al nostre cos, sobretot per als nens i la gent gran. També hem de prestar atenció a la vida útil de la llet pura.

<<:  Febre viral

>>:  Quants graus és una febre baixa

Recomanar articles

Quins són els beneficis del te verd amb sucre de roca?

Em pregunto si alguna vegada heu prestat atenció ...

Què és el trastorn paranoide de la personalitat?

Crec que moltes persones han sentit parlar de la ...

Quina diferència hi ha entre els nabius i el raïm?

El raïm és una espècie de fruita que mengem sovin...

Els talps negres es converteixen en càncer perquè ho fan sovint

La Sra Hu (pseudònim), de 60 anys, va ser diagnos...

El vinagre i l'all són efectius per tractar l'onicomicosi?

Els amics que tenen onicomicosi poden tractar-la ...

Quins són els perills dels nivells excessius de plom en sang?

Si el contingut de plom a la sang supera l'es...

L'obesitat és hereditària?

És important tenir en compte que l'obesitat, ...

Què representa la mitja lluna blanca de les ungles?

La mitja lluna blanca també s'anomena "m...

Què he de fer si tinc leucoplàsia a la llengua?

"Leucoplàquia", com el seu nom indica, ...

Quins són els efectes del te d'alta muntanya

El te produït a les zones muntanyoses amb altitud...

Què tal el Sydney FC? Comentaris i informació del lloc web de Sydney FC

Quin és el lloc web del Sydney FC? El Sydney FC és...

Què tal Columbus Crew? Revisions i informació del lloc web de Columbus Crew

Què és Columbus Crew? Columbus Crew SC és un equip...

Què tal Airbus? Revisions d'Airbus i informació del lloc web

Què és el lloc web d'Airbus? Airbus Group, aba...

Oli essencial de lavanda per a cicatrius d'acne

Moltes persones tenen cicatrius d'acne, que q...