La luffa és una hortalissa comuna És una planta que pertany a la família de les Cucurbitàcies i el seu origen és l'Índia. Luffa, també conegut com a cogombre, ara es cultiva àmpliament a l'Àsia oriental. Les arrels de la lufa són molt potents, i la lufa té molts beneficis no només es pot utilitzar com a medicina, sinó que també és molt adequada per menjar lufa a l'estiu. Luffa té una àmplia gamma d'usos. La luffa madura conté una mena de fibra de malla, que s'anomena luffa. El gust de la lufa no és dolç, sinó una mica amarg. A Luffa li agrada el clima càlid, és resistent a les altes temperatures i a les altes humitats, i evita les baixes temperatures. Té una àmplia adaptabilitat al sòl i és adequat per triar marga sorrenca amb capa de sòl profunda, sòl humit i ric en matèria orgànica, però no àrid. Tècniques de cultiu Propaga per llavors, sembra directa o trasplantament de plàntules. Mètode de sembra directa: Als mesos de març i abril, preparar el terreny i fer careners d'uns 3m d'amplada. Les llavors es remullen per germinar i es sembren en 2 fileres a banda i banda del llit. L'espai entre les plantes és de 35 cm, cavar forats i sembrar 3 llavors a cada forat es necessiten uns 300-450 g de llavors per 1 hm2. Mètode de cria i trasplantament de plàntules: de febrer a març, utilitzeu testos de nutrients per criar les plàntules en un llit de sembra càlid. Quan les plàntules creixen 2-3 fulles veritables, es poden trasplantar. La densitat de plantació és la mateixa que la sembra directa. Selecció de varietats Seleccioneu varietats d'alta qualitat, d'alt rendiment i comercialment viables que siguin adequades per al mercat. Per al cultiu d'hivern i primavera, s'han de seleccionar varietats de pal llarg, que estan dirigides als mercats de Hong Kong, Macau i el sud de la Xina, com ara Bilu, Shuangqing, Luwang, etc., per al conreu d'estiu i tardor, s'han de seleccionar varietats de pal curt per al mercat local, com ara la lufa tailandesa, etc. El terreny per a la producció de lufa ha de ser marga sorrenca amb sòl profund, sòl fèrtil, drenatge i reg convenient i pH neutre o lleugerament àcid. Durant el període de creixement de la lufa, el fertilitzant s'ha d'aplicar una vegada a la setmana. Quan la lufa està madura, el fertilitzant s'ha d'aplicar cada 1 o 2 vegades. Com que la lufa s'utilitza principalment per a l'alimentació i la medicina, generalment és millor aplicar fertilitzants naturals, com les femtes humanes i animals. A més, a l'hora de plantar lufa, s'ha de fer amb freqüència el desherbat i la construcció de cresta. |
<<: Vuit hàbits diaris per prevenir la hiperplàsia òssia lumbar
>>: Sempre tinc ardor d'estómac, què he de menjar?
Si les úlceres orals es repeteixen, cal parar ate...
Tot i que tothom té moments en què la seva digest...
Molta gent espera que el seu cabell creixi més rà...
Un dels símptomes habituals de l'augment de l...
L'ortodòncia invisible és un mètode de tracta...
El càncer de fetge és un dels tumors malignes com...
Els tomàquets cherry no són només verdures a la v...
Moltes persones se senten inferiors a causa dels ...
Els bons hàbits d'higiene personal, especialm...
Les tasses termo són estris de te utilitzats habi...
Atès que la gent avui en dia sovint es tenyeix i ...
A la vida, sovint escoltem que les persones amb c...
En aquest estiu abrasador, el més feliç és, sens ...
L'hematúria és causada principalment per la p...
El major avantatge de raspallar-se les dents amb ...