La luffa és una hortalissa comuna És una planta que pertany a la família de les Cucurbitàcies i el seu origen és l'Índia. Luffa, també conegut com a cogombre, ara es cultiva àmpliament a l'Àsia oriental. Les arrels de la lufa són molt potents, i la lufa té molts beneficis no només es pot utilitzar com a medicina, sinó que també és molt adequada per menjar lufa a l'estiu. Luffa té una àmplia gamma d'usos. La luffa madura conté una mena de fibra de malla, que s'anomena luffa. El gust de la lufa no és dolç, sinó una mica amarg. A Luffa li agrada el clima càlid, és resistent a les altes temperatures i a les altes humitats, i evita les baixes temperatures. Té una àmplia adaptabilitat al sòl i és adequat per triar marga sorrenca amb capa de sòl profunda, sòl humit i ric en matèria orgànica, però no àrid. Tècniques de cultiu Propaga per llavors, sembra directa o trasplantament de plàntules. Mètode de sembra directa: Als mesos de març i abril, preparar el terreny i fer careners d'uns 3m d'amplada. Les llavors es remullen per germinar i es sembren en 2 fileres a banda i banda del llit. L'espai entre les plantes és de 35 cm, cavar forats i sembrar 3 llavors a cada forat es necessiten uns 300-450 g de llavors per 1 hm2. Mètode de cria i trasplantament de plàntules: de febrer a març, utilitzeu testos de nutrients per criar les plàntules en un llit de sembra càlid. Quan les plàntules creixen 2-3 fulles veritables, es poden trasplantar. La densitat de plantació és la mateixa que la sembra directa. Selecció de varietats Seleccioneu varietats d'alta qualitat, d'alt rendiment i comercialment viables que siguin adequades per al mercat. Per al cultiu d'hivern i primavera, s'han de seleccionar varietats de pal llarg, que estan dirigides als mercats de Hong Kong, Macau i el sud de la Xina, com ara Bilu, Shuangqing, Luwang, etc., per al conreu d'estiu i tardor, s'han de seleccionar varietats de pal curt per al mercat local, com ara la lufa tailandesa, etc. El terreny per a la producció de lufa ha de ser marga sorrenca amb sòl profund, sòl fèrtil, drenatge i reg convenient i pH neutre o lleugerament àcid. Durant el període de creixement de la lufa, el fertilitzant s'ha d'aplicar una vegada a la setmana. Quan la lufa està madura, el fertilitzant s'ha d'aplicar cada 1 o 2 vegades. Com que la lufa s'utilitza principalment per a l'alimentació i la medicina, generalment és millor aplicar fertilitzants naturals, com les femtes humanes i animals. A més, a l'hora de plantar lufa, s'ha de fer amb freqüència el desherbat i la construcció de cresta. |
<<: Vuit hàbits diaris per prevenir la hiperplàsia òssia lumbar
>>: Sempre tinc ardor d'estómac, què he de menjar?
Sovint escoltem que la vitamina C i la vitamina E...
Les gambes borratxos són un aliment molt deliciós...
L'otitis mitjana és una malaltia de l'oïd...
Algunes amigues no poden concebre amb èxit, indep...
El tipus de malaltia de la síndrome de Mei és mol...
Els ronyons de porc són els ronyons dels porcs. A...
La sarna és un paràsit humà relativament comú, co...
Enfrontar-se a les taques d'oli difícils d...
La nostra pell humana és molt sensible i propensa...
Què és Atlàntia? Atlantia és una empresa italiana ...
Si la femta és enganxosa i negra, cal estar alert...
Moltes persones han patit rinitis al·lèrgica pot ...
Què és WSP Group? WSP Group (WSP Global) és una co...
El gingebre s'utilitza per tractar la pèrdua ...
El meló amarg és un vegetal que consumim sovint. ...