Com mantenir la vitalitat a l'hivern

Com mantenir la vitalitat a l'hivern

La vitalitat és una cosa que tenim cadascú de nosaltres, i una bona vitalitat és molt important per a tothom, ja que és la garantia de la bona salut de la persona. Per tant, és molt important que cadascú mantingui la seva pròpia vitalitat. Hi ha moltes maneres de nodrir la vostra energia vital, i els mètodes per nodrir la vostra energia vital sovint són diferents en diferents estacions. Aleshores, com mantenir la vitalitat a l'hivern, aquesta pregunta és el que volen saber molts amics.

La paraula "yuanqi" va aparèixer fa molt de temps, en general, és un terme especial a la medicina tradicional xinesa. L'anomenada energia vital és la base del nostre ésser, com us podeu imaginar. La importància de la vitalitat per a la nostra salut humana. En resposta a aquest fenomen, parlem de com prendre aliments tònics equilibrats a l'hivern. En temps fred, el cos consumeix més calories de l'habitual. L'hivern al nord és sec, per la qual cosa no només cal reposar aigua, sinó que també és important reposar energia. Els treballadors de coll blanc pateixen una gran pressió laboral i pateixen una gran pèrdua de Qi i sang, per la qual cosa han de prestar especial atenció a "reomplir Qi".

La temperatura és baixa a l'hivern, cosa que la medicina xinesa considera yin, per la qual cosa es necessiten alguns nutrients necessaris per complementar i regular el cos. Nodrir el cos a la tardor i l'hivern és un concepte polièdric, a més, nodrir el cos a la tardor i l'hivern no vol dir seguir a cegues la tendència, sinó prendre aliments tònics de manera planificada en funció de les diferents condicions físiques de les persones. A la dieta diària, alguns aliments normals que semblen poc destacables són molt efectius per reposar el qi per als treballadors de coll blanc, com ara patates, ñame, moniato, bolets, vedella, llox, carn de conill, arròs glutinós, porros, etc. Tots aquests aliments són de naturalesa suau i de gust dolç, de manera que podeu menjar-ne més amb moderació.

Les coses a tenir en compte són les següents:

1. Menjar ràpid

Si menges amb pressa, no podràs mastegar bé el menjar. Mastegar a fons ajuda a la digestió, mentre que una masticació insuficient allargarà el temps de digestió i augmentarà la càrrega del tracte gastrointestinal.

2. Menjar en excés

A mesura que envellim, el metabolisme basal del nostre cos disminueix, i si seguim menjant i bevent de manera tan temerària com quan érem joves, augmentarem de pes. Kyoko Honda, metgessa i nutricionista japonesa, va assenyalar: "Menjar en excés farà que la sang es concentri a l'estómac per digerir els aliments, provocant isquèmia en altres òrgans. En casos greus, pot provocar una síndrome metabòlica. Es recomana menjar fins que estiguis al 80% i parar quan estiguis ple".

3. Menjar el mateix menjar tot el temps

Si mengeu el mateix o un aliment similar amb freqüència, la vostra ingesta de nutrients estarà desequilibrada. Per exemple: menjar aliments fregits i sofregits amb freqüència pot provocar una ingesta excessiva de greixos, i menjar peix en vinagre amb freqüència pot provocar una ingesta excessiva de sal.

4. Menjars irregulars

Els àpats irregulars provocaran una disfunció del sistema nerviós autònom amb el pas del temps. El millor és tenir un interval de 12 hores entre l'esmorzar i el sopar, amb el dinar entremig.

5. Menjar aliments massa freds

La fredor al cos dificultarà la circulació sanguínia i accelerarà l'envelliment del cos. Cal menjar quantitats moderades d'aliments picants com el gingebre, l'all, la ceba, etc. que poden escalfar el cos i afavorir la circulació sanguínia. El millor és no beure begudes gelats, sinó beure-les a temperatura ambient.

A més, amb el ritme accelerat de la vida moderna, els hàbits anteriors també són molt habituals en la nostra vida diària, sobretot a l'hivern, una bona època per a la preservació i l'alimentació de la salut.

Per tant, a través de la introducció detallada de l'article anterior, crec que tothom hauria d'haver entès els mètodes per alimentar la vitalitat a l'hivern. De fet, a l'hivern, encara hi ha moltes maneres d'alimentar la nostra vitalitat, i la dieta és, en general, la forma més eficaç per al nostre cos. A l'hivern, pots menjar més ñame, moniato i altres aliments per nodrir la teva vitalitat. Per descomptat, encara cal parar atenció a alguns aspectes mentre nodreu la vostra energia vital, com ara no menjar massa ràpid.

<<:  Diversos bons hàbits per nodrir l'estómac a l'hivern

>>:  Estàs estressat a la vida Aquí et donem tres consells senzills per ajudar-te a sentir-te més relaxat?

Recomanar articles

Quins són els mètodes per eliminar els residus de menjar de la gola?

Sempre hi ha residus a la gola, que és molt incòm...

L'herpes és fàcil de tractar?

L'herpes és una erupció cutània i una malalti...

Compte amb els vuit perills del restrenyiment!

Les causes del restrenyiment són complexes, però ...

Com ensenyar als nens a rentar-se les dents?

Ara tothom pensa que s'ha de millorar la capa...

Quins són els punts d'acupuntura per perdre pes abdominal?

Ara que els nivells de vida estan millorant gradu...

Com netejar una nevera nova?

Antigament, quan les condicions de vida no eren m...

Com treure la tinta de la roba?

Els nens d'avui sovint tornen a casa coberts ...

Es pot escalfar la ceràmica al microones?

Ara els nivells de vida de la gent són cada cop m...

Quin tipus de iogurt pot curar el restrenyiment?

Avui dia, la gent menja menys verdures i més carn...

Què és la hipertensió en fase 3?

Quan es tracta d’hipertensió arterial, tothom hau...

Quina és la causa del sagnat del cuir cabellut?

El cap és la part més important del cos humà, i c...