A mesura que fa més fred, aquí teniu algunes receptes d'escalfament

A mesura que fa més fred, aquí teniu algunes receptes d'escalfament

Tan bon punt arriba l'hivern, moltes persones han tingut aquesta experiència: algunes parts petites del cos, com ara les mans, els peus, les orelles, els vedells, etc., se senten especialment fredes, mentre que altres parts del cos no són massa fredes, en medicina, aquesta reacció s'anomena col·lectivament "síndrome del fred". El motiu principal no és la ingesta de calories insuficient o el greix corporal insuficient, sinó la mala circulació sanguínia i la manca de certes vitamines.

Estratègia d'escalfament 1: menja més tofu del nord i tofu de sang per complementar la nutrició

Apte per a persones: persones que volen baixar de pes i aquelles que tenen una dieta exigent

Si no només les mans i els peus estan freds, sinó que altres parts del cos tampoc estan calentes, pot ser que sigui un refredat causat per un desequilibri nutricional. Les noies que sovint perden pes, tenen hàbits alimentaris exigents i les dones de mitjana edat tenen més probabilitats de tenir una ingesta incompleta de vitamines, i la vitamina B2 és una substància important per equilibrar el consum d'oxigen del cos. Per tant, els que tenen por del fred i no volen engreixar per resistir el fred, poden menjar més tofu del nord i col.

El tofu del nord és ric en vitamina B2, que pot reduir la ràpida pèrdua de calor del cos durant el treball i les activitats normals, no només ajuda a mantenir l'energia, sinó que també ajuda a millorar la seva resistència al fred.

Quan feu tofu i col del nord calents, el millor és utilitzar bok choy fresc. Renteu la col xinesa, escorreu-la i piqueu-la, piqueu el tofu i reserveu-lo; poseu el gingebre ratllat a la paella per treure l'aroma, a continuació, poseu-hi la col xinesa, afegiu-hi la quantitat adequada de sal i sofregiu-lo fins que canviï de color, a continuació, afegiu-hi el tofu i sofregiu-lo de manera uniforme, al cap d'un minut, podeu apagar una mica d'aigua i bullir amb una mica d'aigua; oli de sèsam.

El tofu del nord i el tofu de sang es poden fer junts en tofu vermell i blanc, que també és un bon plat per escalfar el cos. Com que el tofu amb sang és especialment eficaç per reposar el ferro i la sang, i per millorar la nutrició de les persones amb símptomes de refredat tipus anèmia (a més de la por al refredat, també hi ha símptomes com la mala pell i la fatiga), aconseguint així un efecte d'escalfament. El mètode per fer tofu vermell i blanc és molt senzill, només cal tallar el tofu del nord i el tofu de sang a tires, sofregir-los i assaonar-los.

Estratègia d'escalfament 2: bolets i ñame per a una alimentació integral

Apte per a persones: Persones amb cos feble i poca resistència

A l'hivern fred, menjar més fongs i verdures d'arrel pot ajudar a complementar una varietat de vitamines i hidrats de carboni.

Els bolets del nord esmentats aquí es refereixen als que tenen rizomes especialment gruixuts. Aquest tipus de bolet, que creix a les muntanyes remotes del nord-est de la Xina, té una excel·lent resistència al fred. Si menges aquest tipus de bolets d'arrel gruixuda, el teu cos reposarà rics vitamines A, vitamina B i oligoelements com ara ferro, seleni, potassi, etc. alhora.

El ñam, un vegetal comú a l'hivern, conté proteïnes i midó d'alta qualitat. Aquests dos nutrients es poden descompondre ràpidament en calor al cos humà, augmentant així l'energia del cos i jugant un paper en la resistència al fred. És especialment indicat per a gent gran i nens que són febles i tenen poca resistència.

El mètode específic és: posar en remull els bolets shiitake fins que estiguin tendres, treure'ls la tija i rentar-los, pelar i rentar el ñame, tallar-lo a trossets i tallar-los per al seu posterior ús, escalfar la paella, afegir oli i sofregir els bolets shiitake, després afegir l'aigua utilitzada per remullar els bolets, la salsa de soja i el sucre, i posar-ho a coure 10 minuts; i el midó per espessir abans de menjar.

Estratègia d'escalfament 3: Menja més per activar els òrgans interns i la sang

Apte per a persones: Persones amb mala funció cardiopulmonar

Les persones que tenen horaris de treball i descans irregulars, manca d'exercici i una funció cardiopulmonar deficient també són propenses a tenir por del fred. Per a ells, és més difícil resoldre el problema de tenir por al fred, perquè el motiu principal de la por al fred d'aquestes persones és la disfunció dels òrgans o el mal metabolisme. Aquest tipus de síndrome del refredat és més comú entre persones amb constitucions febles, persones amb problemes crònics d'estómac i persones grans amb funció dels òrgans en declivi.

Per a aquelles persones que tenen por del fred, es recomana beure sopa de pastanaga i ceba amb regularitat. Com que les pastanagues poden millorar la força física i la immunitat, activar les funcions dels òrgans interns i la circulació sanguínia, aconseguint així els efectes de regular els òrgans interns, escalfar el cos i nodrir. Les cebes no només poden reduir els lípids de la sang i prevenir l'arteriosclerosi, sinó que també tenen efectes bactericides importants i també poden millorar la immunitat.

Renteu i talleu les pastanagues i les cebes amb oli d'oliva per sofregir les cebes fins que quedin transparents, després afegiu-hi les pastanagues i continueu fregint. Afegiu-hi el brou i deixeu-ho bullir, després afegiu-hi una mica de sal, etc. Si beus 200 ml al dinar o al sopar cada dia i persisteix durant molt de temps, la teva por al fred millorarà.

Estratègia d'escalfament 4: la sopa d'acònit i xai escalfa els meridians i allunya el fred

Apte per a: persones de mitjana edat i gent gran amb melsa i estómac febles

La medicina tradicional xinesa creu que l'acònit és un bon material medicinal per escalfar els meridians, expulsar el fred i promoure el flux de qi i la sang. És especialment adequat per escalfar el cos de persones de mitjana edat i edat avançada que tenen por del fred, tenen la melsa i l'estómac febles i la funció hepàtica i renal disminuïda. El xai també és un aliment càlid i tònic, que pot ajudar a augmentar el yang i enfortir l'estómac, i afavorir la circulació sanguínia i la producció de líquids corporals.

Si la gent de mitjana edat i la gent gran de la teva família també presenten símptomes com ara fredor a la cintura i als genolls, micció freqüent, etc., pots beure més sopa d'acònit i carn de moltó. Beure'n un bol petit cada dia al sopar no només pot ajudar eficaçment al cos a mantenir-se calent, sinó que també pot resoldre molèsties com la cintura i els genolls freds, la micció freqüent, etc.

El mètode específic per fer la sopa de carn d'aconit és: rentar 250 grams de carn i tallar-lo a trossos petits, embolicar 25 grams d'Eucommia ulmoides, 30 grams d'acònit i 15 grams de Rehmannia glutinosa amb gasa, a continuació, posar tots els ingredients així com la ceba, el gingebre i posar-ho a foc lent, i posar-ho a foc lent; Cuini a foc lent fins que estigui cuit, retireu la bossa de medicaments abans de treure de l'olla i ja està llest per menjar.

<<:  L'acció més nociva en esternudar

>>:  Set tipus d'aliments per guardar a la nevera: consells per a la vida diària a casa

Recomanar articles

Quins són els tractaments per a la síndrome nefròtica?

La síndrome nefròtica és una malaltia renal relat...

Què fer si se't cau la dentadura

Utilitzem les dents per mastegar els aliments, pe...

Com prevenir la sequedat ocular en adolescents

Amb la popularització dels productes electrònics ...

Són eficaços els brackets per allisar les dents?

Els brackets dentals, com el seu nom indica, són ...

Quin medicament prendre per tractar la trombosi cerebral

La trombosi cerebral és un problema molt greu, si...

Què tal el grup Kalyani? Ressenyes del grup Kalyani i informació del lloc web

Què és Kalyani Group? Kalyani Group és una conegud...

Quin és el rang normal de pressió arterial i freqüència cardíaca?

Durant els exàmens físics de rutina, tothom prest...

Quins són els perills de dormir sense assecar-se els cabells?

Moltes persones no tenen l'hàbit d'asseca...

Com tractar els grans grans a la cara

A la primavera o a l'estiu, les persones amb ...

Què és la poligalacturonasa?

La poligalacturonasa s'extreu del suc digesti...

Què causa l'acne als llavis

L'acne és un problema comú de la pell. Les zo...