Què hem de menjar per millorar la nostra flora intestinal?

Què hem de menjar per millorar la nostra flora intestinal?

El nostre intestí humà és molt llarg, una vegada que hi ha un problema a l'intestí, és fàcil de causar malalties al nostre organisme, per tant, hem de garantir la salut de l'intestí.

Els factors probiòtics són factors que afavoreixen la proliferació de bacteris beneficiosos en el cos humà. Pot augmentar els bacteris beneficiosos a l'intestí humà en un 20%, alhora que promou l'absorció de nutrients com el calci, el ferro i el zinc, també pot promoure el peristaltisme intestinal i millorar la funció gastrointestinal. Molts aliments que ens envolten són rics en factors probiòtics. Vegem quins són.

1. Fruites i verdures amb pell

Les peles de fruites i verdures tenen molts beneficis per a la salut. Els fenols dietètics resideixen just sota la pell de fruites i verdures, on eviten els invasors. A més de ser riques en fenols dietètics, les fruites i verdures també contenen una gran quantitat de fibra dietètica soluble en aigua, així com una gran varietat de vitamines i minerals importants.

Fruites com ara nabius, gerds, nabius, mores i maduixes contenen grans quantitats de fenols dietètics. A més, fruites com les cireres també són riques en fenols dietètics.

2. Civada

El beta-glucà de la farina de civada és un tipus de fibra dietètica. La farina de civada és el primer aliment aprovat per l'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units que inclou els seus beneficis per a la salut a l'etiqueta del producte. La farina de civada és baixa en àcids grassos saturats i colesterol, però alta en fibra dietètica soluble, que pot ajudar a reduir el risc de patir malalties del cor.

Es recomana comprar farina de civada original, perquè a la civada hi podeu afegir els vostres aliments preferits, com ara fruites seques, fruits secs picats, canyella, etc., o podeu afegir una petita quantitat de sucre o mel.

La farina de civada no només és un excel·lent aliment per a l'esmorzar, sinó que també es pot mòlta i s'utilitza com a substitut del pa ratllat per fer mandonguilles o empanades de carn, o escampar-se a la superfície dels pastissos en lloc de la farina.

3. Mongetes

Els llegums com la soja, les llenties i els cacauets són rics en fibra dietètica soluble en aigua i fenols dietètics, i per descomptat també són rics en proteïnes i minerals. Al supermercat, podem veure una varietat de productes de soja Per a la majoria de la gent, com més productes de soja mengen, més saludables són.

La soja té el contingut de fenol dietètic més alt de tots els aliments. En general, com més fosc és el color de les mongetes, més gran és el contingut de fenol de la dieta, per la qual cosa es recomana menjar més fesols negres. Aquests són alguns consells per cuinar mongetes i llenties:

Substituïu tota o part de la carn per productes de soja.

Afegiu les faves de soja cuites a l'amanida.

Cuini i tritureu la soja, després afegiu-hi condiments per fer un aperitiu o untar-los al pa.

4. Te

A part de l'aigua, el te és probablement la beguda més saludable que pots beure. Durant el procés d'elaboració del te, els fenols dietètics de les fulles de te entraran lentament a l'aigua del te. El te conté una gran quantitat de fenols dietètics i gairebé no calories, el que el converteix en una beguda molt saludable. Molts estudis han demostrat que beure te regularment pot reduir el risc d'atac cardíac.

Per permetre que els fenols dietètics del te es dissolguin completament en aigua, cal fer servir aigua bullint per preparar el te. El te preparat es pot beure mentre està calent o refredat. El te amb un alt contingut de fenol en la dieta té un gust amarg Si creieu que el te preparat és massa amarg, podeu diluir-lo amb aigua abans de beure-lo, o afegir-hi una mica de suc de llimona i una petita quantitat de sucre per diluir l'amargor.

El te verd té el contingut més alt de fenol en la dieta, seguit del te negre. Tot i que el cafè també conté fenols dietètics, el contingut és molt menor que el del te.

5. Fruits secs i fruits secs

Els deliciosos fruits secs i fruits secs no només són un gran aperitiu, sinó també un aliment saludable ric en factors bacterians beneficiosos. Els fruits secs i els fruits secs són rics en fibra dietètica, proteïnes d'alta qualitat i fenols dietètics. Podeu fer els vostres propis fruits secs i fruits secs, o comprar-los al supermercat.

A més, els fruits secs i els fruits secs són un aperitiu fantàstic per a la marxa, ja que no necessiten ser refrigerats i estan plens de nutrients.

Consells per triar:

No trieu fruits secs recoberts de sucre o iogurt, ja que aquest "recobriment de fruits secs" conté molt sucre refinat.

Trieu fruits secs amb pell fina. Després de la closca dels fruits secs, hi ha una pell fina i marró com el paper a la superfície, que conté una gran quantitat de fenols dietètics beneficiosos per a la salut.

Trieu fruita seca que no tingui sucre afegit.

6. Suc fosc

Alguns sucs de fruites són les millors fonts de fenols dietètics. A continuació s'explica com triar el suc:

Trieu el suc fet de fruites com ara nabius, gerds, mores, nabius, magranes i raïm. Alguns fenols dietètics es perden quan la fruita es processa en suc, però la majoria passen al suc.

Trieu suc fosc. En general, el contingut de fenol en la dieta dels sucs de color fosc és més gran que el dels sucs de color clar.

Comproveu el contingut de sucre del suc.

Els ingredients principals de les begudes de sucs i sucs mixtos són l'aigua ensucrada o el suc de poma, el suc de raïm blanc, el suc de pera, etc. Encara que aquests sucs provenen de fruites, tenen un baix contingut en fenols en la dieta i un alt contingut en sucre. No obstant això, el suc de nabiu és una excepció, ja que té un baix contingut en sucre però un alt contingut en fenols dietètics. Quan beu suc de nabiu, heu de barrejar aigua amb sucre i suc de nabiu perquè no se senti massa agre.

A més, afegir una mica de suc de fruita fosca al te o al refresc normal farà que el gust sigui més dolç.

7. Pa de massa mare integral

La farina conté bacteris làctics i diversos llevats. Així que pasteu la farina a la massa i poseu-la en un lloc càlid, la massa començarà a pujar. Al cap d'uns dies, aquesta massa està a punt per fer pa de massa mare. A més, es pot treure una part de la massa fermentada i barrejar-la amb farina i aigua per amassar-la en massa per accelerar el procés de fermentació.

El llevat de la massa fermentada produeix diòxid de carboni, que fa que la massa s'expandeixi. El distintiu sabor àcid del pa de massa fermentada prové de l'àcid produït pels bacteris làctics. Encara que els bacteris de l'àcid làctic moren durant el procés de cocció, els seus metabòlits, com els àcids grassos de cadena curta i les bacteriocines, encara existeixen.

Quan compreu pa de massa mare, presteu atenció a l'etiqueta per veure si el mètode de fermentació està indicat per assegurar-vos que es forma el gust àcid del pa durant el procés de fermentació. Qualsevol tipus de pa de massa mare conté metabòlits probiòtics que són beneficiosos per a la vostra salut, i si compreu pa de massa integral, també podeu obtenir molta fibra dietètica.

8. Xocolata negra i cacau en pols

Estic encantat d'informar que la xocolata negra i el cacau en pols també són bones fonts de fenols dietètics. Si voleu complementar els factors probiòtics, és millor no menjar xocolata amb llet perquè es perdrà una gran quantitat de fenols dietètics durant el processament. Com més gran sigui el contingut de cacau de la xocolata, més fenols dietètics conté. Una manera senzilla de determinar el contingut de fenol dietètic de la xocolata és tastar-lo.

Normalment, la xocolata amb un contingut de fenol dietètic més alt és de color més fosc i té un gust tant amarg com dolç.

9. Vi negre

Beure una o dues copes de vi negre al dia pot ser bo per a la salut perquè els antioxidants del vi negre poden reduir el risc de patir malalties cardiovasculars. Deu haver sentit parlar del resveratrol, un antioxidant del vi negre. Molts científics creuen que el resveratrol del vi ajuda a explicar per què als francesos els agrada menjar aliments que contenen molta nata, però tenen una incidència relativament baixa de malalties del cor.

A més, el vi negre és un dels aliments amb més contingut de fenol en la dieta. Això es deu al fet que les matèries primeres del vi inclouen pells i llavors de raïm. Durant el procés de fermentació, el sucre del raïm experimenta una sèrie de canvis químics per produir alcohol. Els fenols dietètics de les pells i llavors són més solubles en alcohol que en aigua, de manera que el contingut de fenols alimentaris en el vi és més gran que en el suc elaborat amb el mateix raïm.

10. Herbes i espècies

Les herbes i les espècies tenen un alt contingut en fenols dietètics, que són els responsables del seu fort aroma. Si poseu una mica d'herba o espècies a la llengua, podreu tastar el sabor amarg característic dels fenols dietètics.

De totes les herbes i espècies, l'orenga té el contingut de fenol dietètic més alt, i probablement tots els amants de la pizza coneixen aquesta herba. El contingut de fenol dietètic en herbes i espècies fresques és molt més gran que en herbes i espècies seques. Tanmateix, mentre l'aroma sigui forta, vol dir que els fenols dietètics encara estan presents.

Quan utilitzeu herbes i espècies, presteu especial atenció al temps i la temperatura d'escalfament. És especialment probable que els fenols dietètics entrin a les sopes quan es cuinen herbes i espècies, però si es cuinen durant massa temps o a una temperatura massa alta, els efectes beneficiosos dels fenols dietètics es reduiran molt. Per fer que el vostre menjar sigui saborós i saludable, afegiu herbes i espècies al final del procés de cocció.

11. All i mostassa per les seves propietats antibacterianes

L'all i les llavors de mostassa no contenen fenols dietètics. Tanmateix, quan es consumeixen amb aliments rics en probiòtics, l'all i la mostassa poden ajudar a equilibrar la flora intestinal matant els bacteris nocius.

En l'article anterior, vam introduir que hi ha bacteris a l'intestí humà. Si podem millorar la flora intestinal, serà beneficiós per a la salut del cos.

<<:  Quins són els perills de menjar massa sal?

>>:  Beure aigua salada amb l'estómac buit al matí té molts beneficis

Recomanar articles

Què fa que les cicatrius de les ferides es tornin vermelles?

Crec que tothom s'ha adonat que si hi ha una ...

Què fer si cau les dentadures?

Les dents són molt importants per a tothom, sobre...

Emulsió seca d'arç de mar

L'emulsió seca d'arç de mar pot afavorir ...

Melanoma, què el provoca?

Hi ha moltes raons per a la formació de lunars, q...

La natació augmenta la humitat?

Com tots sabem, hi ha diferents graus d'humit...

Necessito treure les butllofes grans causades per les cremades?

Molts amics saben que el fenomen més directe desp...

Què tal Ryanair? Comentaris de Ryanair i informació del lloc web

Què és el lloc web de Ryanair? Ryanair és la compa...

Què puc utilitzar en lloc de la solució per a la cura de lents de contacte?

Com tots sabem, les persones que porten lents de ...

Com menjar mongetes negres per tenir els cabells negres

Els fesols negres tenen l'efecte d'enfosq...

Quins són els símptomes de l'hepatitis C crònica?

L'hepatitis C crònica també pot causar molts ...