Avui en dia, moltes famílies tenen fogons de gas, que fan que la cuina sigui ràpida i còmoda, és a dir, no es pot posar una cosa al costat de l'estufa de gas, sinó que serà perillós. El midó de la farina és un hidrat de carboni i és una substància combustible. Recentment, la Xarxa Sanitària Popular va recordar: "No aboqueu bosses de farina a prop d'una estufa de gas encesa, aquest és el perill ocult més probable d'explosió de pols a la llar", que ha despertat la discussió. Els experts de la indústria van dir que aquest risc existeix en teoria, però en realitat, la probabilitat que una situació així provoqui una explosió és molt petita. Qian Xinming, director del Departament d'Investigació de Seguretat d'Explosions del Laboratori Estatal Clau de Ciència i Tecnologia d'Explosions de l'Institut Tecnològic de Pequín, va introduir que quan les partícules de pols amb propietats explosives es difonen a l'aire i s'acumulen a una certa concentració, es pot produir una deflagració sempre que hi hagi una font d'ignició. El professor Qian Xinming va realitzar una vegada un experiment científic de divulgació en què va posar farina en un recipient segellat específic, va encendre una espelma i va bufar aire per aixecar la farina, creant instantàniament una bola de foc. Qian Xinming va explicar que això es deu al fet que el midó de la farina és un hidrat de carboni i una substància inflamable. Les partícules de midó són petites Un cop estan suspeses a l'aire, la superfície de les partícules està en contacte total amb l'aire si es troben amb flames obertes en un espai relativament tancat i arriben al límit inferior de concentració d'explosió. No hi ha molts incidents d'explosió de pols a les cases dels residents. Un investigador de seguretat de producció a la província de Zhejiang va assenyalar que això es deu al fet que una explosió de pols requereix que es compleixin tres condicions al mateix temps: la pols que arriba a una certa concentració, un espai relativament confinat i una flama oberta. Tanmateix, la majoria de les cuines no són espais tancats i la quantitat de pols que s'aixeca quan s'aboca la farina no és molt gran. Tot i que no necessàriament es produeix una explosió, això no vol dir que abocar farina a prop de l'estufa sigui segur. Al cap i a la fi, la temperatura de l'estufa és molt alta, i sacsejar la bossa de farina provocarà el risc d'ignició instantània, sobretot quan la farina està suspesa en un estat "fum". A més de la farina, el cacau en pols, la serradura en pols, la pols de plàstic, la pols de cuir, etc. són pols combustibles. Per això, us recordem que heu de mantenir-vos allunyats de les flames obertes quan utilitzeu materials polsosos com la farina a casa. |
<<: Els sis hàbits principals per a la longevitat
>>: On és més efectiu el gingebre?
Quan es tracta del problema de l'escala que é...
La jaca té un bon gust, però és difícil de pelar,...
Les venes blaves són el que la gent sovint anomen...
Com desfer-se de la femta ràpidament? Crec que mo...
Què és Korea Travel Network? Imagine Your Korea és...
Amb el desenvolupament actual de la tecnologia mè...
Emmalaltir és una cosa comuna, i les hemorroides ...
Els tomàquets cherry són en realitat els petits t...
Primer, moveu les extremitats Després d'obrir...
És molt comú que els nens tinguin acumulació d...
Què és el Laboratori Nacional de Física? El Nation...
Les dents són molt importants per a nosaltres Nom...
El pessimisme no és una malaltia, sinó un símptom...
No podem viure sense aigua cada dia, l'aigua ...
Acollir i despedir els convidats sembla ser una c...