Quina és la manera correcta de preparar el te?

Quina és la manera correcta de preparar el te?

Quan es tracta de fer te, molta gent pensa que només es tracta d'agafar una olla, posar-hi unes fulles de te i abocar-hi una mica d'aigua. De fet, a la Xina hi ha moltes varietats de te, i el sabor de la sopa de te també és diferent. Una tassa de bon te fa que la gent se senti còmode i té un regust infinit, però si utilitzes aigua massa freda o massa calenta per preparar un bon te, fins i tot els no experts poden tastar-ne l'amargor.

Les tècniques d'elaboració del te inclouen tres elements: la quantitat de fulles de te, la temperatura de l'aigua i el temps d'elaboració.

No hi ha un estàndard uniforme sobre la quantitat de te que s'ha d'utilitzar cada vegada que es fa el te. Depèn del tipus de te, de la mida del joc de te i dels hàbits de consum del consumidor. Hi ha molts tipus de te, i els diferents tipus de te requereixen dosis diferents. Per preparar te negre o verd normal, poseu uns 3 grams de te sec per tassa i afegiu 150-200 ml d'aigua bullint per beure te Pu'er, poseu-hi 5-10 grams per tassa. El te utilitzat en la quantitat més gran és el te Oolong, amb 1/2-2/3 de la tetera cada vegada.

Per al te verd d'alta qualitat, especialment diversos tes famosos amb brots i fulles tendres, no es pot preparar amb aigua bullint a 100 graus. En general, és adequat preparar-lo amb uns 80 graus (referint-se a l'aigua que es bull i després es refreda). Per preparar diversos tes perfumats, tes negres i tes verds de grau mitjà i baix, cal que utilitzeu aigua bullint a 100 graus. Si la temperatura de l'aigua és baixa, la permeabilitat serà baixa, s'extreuran ingredients menys efectius i el sabor del te serà feble. Quan s'elabora te oolong, te Pu'er i te Tuo, s'utilitza una quantitat més gran de te cada vegada, i com que les fulles de te són gruixudes i velles, s'han de fer amb aigua bullint a 100 graus. De vegades, per mantenir i augmentar la temperatura de l'aigua, cal escalfar el joc de te amb aigua bullint abans de fer la cervesa i abocar aigua bullint a l'exterior de l'olla després de fer la cervesa.

Ordre de preparació del te

1. Escalda l'olla: escalda l'olla amb aigua bullint abans de fer el te, que pot eliminar l'olor de l'olla;

A més, una tetera calenta ajuda a volatilitzar l'aroma del te.

2 Escalfeu la tassa: aboqueu aigua calenta d'una tetera a la tassa de te i després escalfeu la tassa.

3 Col·loqueu el te a l'olla: generalment, la boca d'una tetera que s'utilitza per fer el te és petita, primer heu de posar les fulles de te a la tetera, apreciar l'aspecte de les fulles de te i després utilitzar una culleradeta per transferir les fulles de te a la tetera.

4 Elaboració alta: per preparar el te, heu d'aixecar la tetera i abocar aigua des d'un punt alt per fer que les fulles de te s'estiguin i s'escampin a la tetera per preparar completament el sabor del te.

5 Raspa l'escuma: Raspa l'escuma a la superfície de les fulles de te, després tapeu l'olla i deixeu-la reposar una estona. 6 Abocament baix: aboqueu el te preparat a la tassa. La distància entre el broc de la tetera i la tassa de te ha de ser tan baixa com sigui possible per evitar que l'aroma del te s'alliberi de manera ineficaç. D'aquesta manera no hi haurà escuma ni esquitxades.

7 Olorar l'aroma: abans de tastar el te, primer cal observar-ne el color i olorar-ne l'aroma abans de poder tastar-ne el sabor.

8 Degustació: primer, aixeca la tassa i porta el te al nas per olorar l'aroma, després, premeu la vora de la tassa amb el dit polze i índex, recolzeu la part inferior de la tassa amb el dit mitjà, aixequeu la tassa i aboqueu-vos una mica de te a la boca, feu girar el te a la punta de la llengua i sentireu el dolç a la boca; la boca estarà perfumat i la teva gola sentirà "vent a les aixelles", que és un regust sense fi.

De fet, després de llegir la introducció anterior, crec que també coneixeu les habilitats de fer te, no penseu que només podeu utilitzar aigua calenta per esbandir-lo. Només d'aquesta manera podreu beure diferents sabors.

<<:  Quins són els passos per a la cura de la pell a la primavera i l'estiu?

>>:  Quins són els medicaments patentats xinesos per tractar la melsa i la humitat i la calor de l'estómac?

Recomanar articles

L'all i l'aigua amb sucre de roca poden curar la tos?

L'all és un condiment comú a la taula del men...

Mesures de prevenció de pedres oculars

La malaltia de càlculs oculars també és molt freq...

Deu avantatges de pujar escales

El meu nadó va començar a encantar pujar escales ...

Quin és el valor medicinal de la verdolaga?

El valor medicinal de la verdolaga és molt alt, p...

Què és la teanina? Quins són els efectes i les funcions de la teanina?

La teanina és un aminoàcid lliure exclusiu del te...

Els beneficis de la fruita del cactus

El cactus és bastant comú a la nostra vida. És un...

Què passa amb Rwanda Air? Revisions i informació del lloc web de RwandAir

Què és el lloc web de RwandAir? Rwand Air, abans c...

Què tal Goldman Sachs? Revisions del grup Goldman Sachs i informació del lloc web

Què és Goldman Sachs? Goldman Sachs és un gran gru...

Què causa les ungles blanques?

Les ungles s'han reconegut com un indicador d...

Mètodes per augmentar el cervell i prevenir la caiguda del cabell

Hi ha una dita antiga que s'hereta dels pares...

Què és la micció freqüent asimptomàtica?

La micció freqüent és un símptoma habitual a la v...

Quina diferència hi ha entre el fred de l'estómac i la calor de l'estómac?

Com jutjar si el vostre dolor d'estómac és ca...

Quins són els usos màgics de la crema d'acne

Crec que els amics que pateixen hemorroides no só...