Quina diferència hi ha entre el koji i el llevat?

Quina diferència hi ha entre el koji i el llevat?

El koji de què escoltem sovint ara és un tipus de bacteri que s'utilitza en el procés d'elaboració del vi, i és el mateix llevat que fem servir per cuinar els panets al vapor. Així doncs, el vi koji i el nostre llevat són tots dos substàncies principals de la fermentació. Quines diferències hi ha entre ells? Com podem utilitzar correctament el koji i el llevat? Anem a presentar-ho amb detall a continuació.

En primer lloc, el llevat: És un organisme eucariota unicel·lular amb paret cel·lular però no pot ser autòtrof quan hi ha suficient oxigen, realitza la respiració aeròbica per produir diòxid de carboni i aigua, realitza la respiració anaeròbica quan fa un alcohol anaeròbic. Aspergillus: També és un organisme eucariota i pertany a un tipus de floridura. Per descomptat, la floridura també és un fong (té paret cel·lular i és heteròtrof), però no és un organisme unicel·lular, sinó que és un filament pluricel·lular que segueix sent un filament solt fins i tot després de la maduresa. (Si després de la maduresa, els filaments creixen estretament junts per formar un "cos", que finalment produirà espores, també s'anomena cos fructífer. S'anomena fong gran, com un bolet molt petit.

El segon és que l'origen del nostre koji ja no és rastrejable. El text més antic sobre el koji pot ser l'obra de la dinastia Zhou "Llibre de documents·Capítol Shuoming" que diu "Si feu vi, hauríeu d'utilitzar koji i llevat". Des d'una perspectiva científica, el koji en realitat va evolucionar a partir de grans florits. La tecnologia de producció de koji es va resumir per primera vegada en el "Qimin Yaoshu" de la dinastia Wei del Nord, i havia assolit un nivell molt alt a la dinastia Song.

Amb l'excel·lent tecnologia de producció actual, a causa del nostre domini competent dels microorganismes i la teoria de la cervesa, el desenvolupament del koji ha assolit un nou nivell en els darrers anys. El nostre koji original es va fer a partir de grans florits o germinats, que lentament es van convertir en koji adequats per fer vi. Tanmateix, ara es poden utilitzar diferents matèries primeres per fer koji, de manera que el koji i el vi ara poden tenir diferents sabors.

<<:  Què és el factor de creixement de la pell

>>:  S'han d'eliminar les dents del seny impactades?

Recomanar articles

Coneixeu els orígens dels deu millors aliments clàssics?

Creus que les crispetes i el xiclet són especiali...

Causes del càncer gàstric: una dieta equilibrada redueix la malaltia

Hi ha moltes causes de càncer gàstric. Les person...

Què fer si la humitat a casa és massa alta

Si la casa està molt humida, cal ventilar-la a te...

Serà útil un bany de fang?

Com que la qualitat de vida de les persones a la ...

Com deixar de fumar de manera efectiva

Crec que molta gent sap el perjudicial que és fum...

Els perills del son llarg

Després d'un dia ocupat o durant les vacances...

Què passa amb Air Astana? Revisions d'Air Astana i informació del lloc web

Què és el lloc web d'Air Astana? Air Astana és...

Què és el problema de la personalitat dividida?

La personalitat dividida és en realitat un trasto...

Quines són les mesures preventives contra la febre aftosa de mans?

La febre aftosa està relacionada amb la infecció ...

Què tal el FC Tòquio? Comentaris i informació del lloc web del FC Tokyo

Quina és la pàgina web del FC Tokyo? El FC Tòquio ...