Com sabem, l'alimentació és la primera necessitat de les persones. No importa si estàs sa o malalt, tothom ha de menjar cada dia. L'alimentació científica sovint pot garantir el funcionament normal del cos humà. Tanmateix, encara que moltes persones mengen una varietat d'aliments, no saben com el cos humà digereix els aliments. Quin tipus de procés vas passar pel mig? Per quin òrgan passen els aliments al cos? Quins canvis es produeixen en els diferents òrgans? Permeteu-me compartir amb vosaltres tot el procés d'alimentació en el sistema digestiu humà. 1. Què és l'aparell digestiu? L'aparell digestiu consta de dues parts: el tub digestiu i les glàndules digestives. El tub digestiu és un tub muscular que parteix de la boca, continua fins a la faringe, l'esòfag, l'estómac, l'intestí prim, l'intestí gruixut i acaba a l'anus. Inclou òrgans com la boca, la faringe, l'esòfag, l'estómac, l'intestí prim (duodè, jejú, còlon, recte). Hi ha dos tipus de glàndules digestives: glàndules digestives petites i glàndules digestives grans. Les glàndules digestives petites es troben disperses a les parets de diverses parts del tracte digestiu. Les glàndules digestives grans inclouen tres parells de glàndules salivals (glàndules paròtides, glàndules submandibulars i glàndules sublinguals), fetge i pàncrees. 2. Què és la digestió? Els aliments que ingereix el cos humà s'han de processar i descompondre en petites molècules al tracte digestiu abans que puguin entrar al cos. Aquest procés s'anomena digestió. Hi ha dues formes de digestió: una consisteix a trencar els aliments en petits trossos mitjançant l'acció mecànica, que s'anomena digestió mecànica, l'altra consisteix a trencar molècules grans en petites molècules sota l'acció dels enzims digestius, que s'anomena digestió química; Normalment, la digestió mecànica i la digestió química dels aliments es produeixen simultàniament. 3. El procés de digestió dels aliments a l'organisme La digestió dels aliments comença a la boca, on els aliments es digereixen principalment de manera mecànica (el menjar es tritura l'amilasa salival de la saliva simplement pot descompondre el midó, però aquest efecte és molt feble i només funciona a la boca). Els aliments romanen molt poc temps a la boca, per la qual cosa l'efecte de la digestió a la boca no és significatiu. Després de ser mastegat per les dents de la boca, els aliments es combinen amb la saliva per formar una bola, que després s'envia a la paret posterior de la faringe amb l'ajuda de la llengua i entra a l'estómac per la faringe i l'esòfag. Després que els aliments entrin a l'estómac, se sotmeten tant a la digestió mecànica pels músculs de la paret estomacal com a la digestió química mitjançant el suc gàstric. En aquest moment, la proteïna dels aliments es descompone inicialment per la pepsina del suc gàstric i el contingut de l'estómac es converteix en quim semblant a farinetes, que s'empeny al duodè a través del pílor en petites quantitats diverses vegades. Després que el quim entri al duodè des de l'estómac, la digestió comença a l'intestí prim. L'intestí prim és el lloc principal per a la digestió i l'absorció. Els aliments són digerits químicament pel suc pancreàtic, la bilis i el suc intestinal, així com mecànicament a l'intestí prim. Diversos nutrients es descomponen gradualment en molècules petites absorbibles, la majoria de les quals s'absorbeixen a l'intestí prim. Per tant, després que l'aliment passi per l'intestí prim, el procés de digestió s'ha completat bàsicament, deixant només residus d'aliments indigeribles que passen de l'intestí prim a l'intestí gros. L'intestí gros no té cap funció digestiva important, només té una certa funció d'absorció d'aigua. La funció principal de l'intestí gros és proporcionar un lloc d'emmagatzematge temporal dels residus d'aliments digerits. Els residus d'aliments a l'intestí gros són degradats pels bacteris per formar excrements, que finalment s'excreten del cos a través de l'anus. Aquest és tot el procés de digestió dels aliments en el cos humà. Recordatori càlid: la digestió dels aliments no es pot completar completament mitjançant un sol òrgan. Al contrari, en realitat requereix la cooperació de diversos òrgans del sistema digestiu del cos humà (estómac, intestins, etc.) per completar-se. Per tant, les persones han de protegir els seus òrgans interns. Perquè qualsevol problema amb qualsevol òrgan del cos del pacient pot provocar indigestió. |
<<: Per què es produeix un augment de pes durant l'exercici?
>>: Puc utilitzar llet caducada per fer una màscara facial?
De fet, els tampons no són cap novetat. Aquest ti...
L'àcid úric elevat s'ha convertit en un a...
Què és el lloc web d'ARM? ARM Holdings (Advanc...
Què és el lloc web de Beyonce? Beyonce Giselle Kno...
Wolfberry és en realitat un aliment relativament ...
Tots sabem que el principi de funcionament d'...
La cefalea tensiva, també coneguda com a cefalea ...
Quin és el lloc web del Banc Central de Suècia? El...
La vara d'or és una planta que li agrada créi...
Hi ha dos tipus comuns de tenosinovitis. La prime...
Sembla que la vida trepidant ha fet que els nostr...
Les persones que sovint es refreden han de presta...
Crec que totes les compatriotes odien la pigmenta...
Què és el lloc web del Museu Americà d'Històri...
Les teteras es poden utilitzar per bullir aigua a...