Sempre hi ha alguns dies que plou contínuament a l'estiu i a la tardor, i l'aire és humit després de diverses pluges. I a causa de la pluja excessiva, la humitat de l'aire és relativament alta. Tant el terra com l'aire porten humitat, de manera que molts aliments sempre es fan floridura. En aquest moment, alguns amics estan molt preocupats perquè no saben gaire d'aquesta situació, així que anem a veure per què els aliments es fan floridura. La floridura és un fenomen natural comú que es produeix sovint en els aliments. Els aliments conté una certa quantitat de midó i proteïnes, i més o menys aigua. El creixement i el desenvolupament dels ous d'insectes requereixen la presència d'aigua i temperatures càlides. Quan el valor de l'activitat de l'aigua és baix, els ous de floridura i d'insectes no poden absorbir aigua, però, quan s'exposen a la humitat, el valor de l'activitat de l'aigua augmenta i els ous d'insectes absorbeixen l'aigua dels aliments i després es descomponen i consumeixen els nutrients dels aliments. 1. Els microorganismes estan treballant Els microorganismes es troben a tot arreu del medi ambient i els aliments es poden contaminar fàcilment per microorganismes durant la producció, processament, transport, emmagatzematge i venda. Mentre la temperatura sigui adequada, els microorganismes creixeran i es multiplicaran, trencant els nutrients dels aliments per satisfer les seves pròpies necessitats. En aquest moment, la proteïna del menjar es destrueix, el menjar farà una olor dolenta i agre, perdrà la seva duresa i elasticitat originals i el color també canviarà. 2. El paper dels enzims Hi ha molts enzims en l'alimentació animal Sota l'acció dels enzims, els nutrients dels aliments es descomponen en una varietat de productes de baix nivell. L'arròs malmès i les fruites podrides que veiem sovint són el resultat de la descomposició dels hidrats de carboni per enzims i la fermentació. 3. Reaccions químiques dels aliments Els greixos s'oxiden fàcilment, produint una sèrie de reaccions químiques. Els greixos oxidats tenen una olor estranya, ja que el greix passarà de blanc a groc. Esterilització per calor Per a la majoria de motlles, escalfar-los a 80 °C durant 20 minuts pot matar-los, però, l'aflatoxina és resistent a les altes temperatures i la pasteurització (80 °C) no pot destruir la seva toxicitat. Esterilització per radiació Segellat i a prova de floridura La majoria de motlles són microorganismes aeròbics que necessiten oxigen per créixer i reproduir-se Per tant, després de l'esterilització, els aliments embotellats (enllaunats) s'omplen de nitrogen o diòxid de carboni, s'afegeixen desoxidants, s'acumulen els aliments, es desgasifican o s'afegeixen segells d'oli. Tots dos poden crear un ambient amb deficiència d'oxigen i prevenir el creixement de la majoria de floridures. Agent anti-motlle Els inhibidors de floridura d'alta eficiència del mercat tenen un fort efecte inhibidor de la floridura i poden inhibir la formació de micotoxines, reduint la possibilitat d'intoxicació alimentària, malalties i càncer. S'utilitzen en ampolles, aliments en conserva i superfícies d'aliments on la floridura es multiplica i s'exposa fàcilment a l'aire, i l'efecte anti-míldiu és molt important. Mètode tradicional de prevenció del mildiu Posar 1 kg d'algues en 100 kg d'arròs pot matar eficaçment les plagues i inhibir la floridura. Prevenció de la ventilació, la humitat i la contaminació La prevenció de la floridura és una sèrie de tasques. A més del treball contra el míldiu implicat en la producció, el transport i l'emmagatzematge d'aliments, també hem de prestar atenció a la lluita contra el míldiu a la nostra vida diària. Sabem que un ambient humit, mal ventilat i tancat és propici per al creixement de floridura i la producció de toxines. Per tant, quan emmagatzemeu arròs i altres aliments a casa, el més important és parar atenció a la ventilació i a la impermeabilització, que és la màxima prioritat de la prevenció del mildiu. Pel que fa a per què els aliments es fan floridura, és possible que alguns amics no ho hagin entès bé i, per tant, no han pres les mesures preventives oportunes. No obstant això, la introducció anterior ha estat d'alguna ajuda, però hem de recordar a tothom que hem de prestar atenció a quins aliments no es poden menjar després que estiguin florits. |
<<: Encara puc utilitzar oli de cuina caducat?
>>: Què és l'estancament gastrointestinal?
El vinagre és un condiment a la cuina i no podem ...
Quin és el lloc web de Playboy Japan? Weekly Playb...
Quan un nen té febre, molts pares pensen que és c...
Si us trobeu amb símptomes com la pell amarga, ma...
El fenomen de la pell del rovell d'ou pot ocó...
Rentar la roba és una cosa molt problemàtica, sob...
La pell de la cara és la primera finestra per enf...
El dolor és un fenomen que les persones senten so...
Les dents del seny són un component relativament ...
Quan consumeix oli de sèsam, em pregunto si has p...
Crec que molts dels meus amics tenen por de ser c...
Hi ha molts tipus de fractures En general, les fr...
Avui en dia, les amigues presten molta atenció a ...
Tothom vol tenir un parell d'ulls grans i bri...
Què és el lloc web de la Universitat de Lisboa? La...