Quina és la funció de la cel·lulasa?

Quina és la funció de la cel·lulasa?

Quan es tracta de cel·lulasa, moltes persones pensen que és un enzim únic, però no és un terme general per a un grup d'enzims.

Quines són les funcions i els usos de la cel·lulasa?

1. Premsat de begudes i sucs

L'aplicació de cel·lulasa a sucs de fruites i verdures i begudes de pol·len pot millorar la descomposició de la cel·lulosa i l'hemicel·lulosa alhora que afavoreix la dissolució de les parets cel·lulars de les plantes, dissol més substàncies dissoltes a les cèl·lules vegetals i degrada els polisacàrids, proteïnes i lípids de molècules grans no digeribles en substàncies de molècules petites, fent que el suc augmenti la taxa d'extracció i clarificació. , que és beneficiós per a la digestió i l'absorció gastrointestinals. S'ha informat que els residus de pell de cítrics es van hidrolitzar enzimàticament amb èxit per produir una beguda de fruita sencera, en la qual el 50% de la fibra crua es va degradar en oligosacàrids de cadena curta, és a dir, la fibra dietètica de tota la beguda de fruita, que té cert valor sanitari i mèdic.

2. Cria d'animals i transformació de pinsos

La preparació de cel·lulasa en si és un complex multienzim compost per proteasa, amilasa, pectinasa i cel·lulasa. En aquest sistema complex multienzim, el producte d'un enzim pot convertir-se en el substrat d'un altre enzim, permetent així que la digestió en el tracte digestiu es produeixi sense problemes. És a dir, a més de degradar directament la cel·lulosa i afavorir la seva descomposició en compostos de baix peso molecular que són fàcilment digeribles i absorbits pels animals, la cel·lulasa també treballa amb altres enzims per millorar la descomposició i la digestió dels nutrients dels pinsos per part dels animals.

Eliminar els factors antinutricionals i promoure el creixement saludable dels organismes. Quan l'hemicel·lulosa i la pectina es dissolen parcialment a l'aigua, produiran una solució viscosa, que augmenta la viscositat del digestat i crea obstacles per als enzims endògens L'addició de cel·lulasa pot reduir la viscositat, augmentar la difusió d'enzims endògens, augmentar l'àrea de contacte entre enzims i nutrients i promoure una bona digestió dels aliments. Els preparats de cel·lulasa poden activar la secreció d'enzims endògens, complementar la deficiència d'enzims endògens i ajustar els enzims endògens per garantir la funció normal de digestió i absorció dels animals, i tenir un paper en la prevenció de malalties i la promoció del creixement.

3. Reciclatge de residus de fibra

Els components principals de les matèries primeres de fibra vegetal són la cel·lulosa i l'hemicel·lulosa, que són els recursos més abundants, econòmics i renovables del planeta. L'enfocament d'utilització i la idea general és utilitzar cel·lulasa i hemicel·lulosa per degradar primer la cel·lulosa i l'hemicel·lulosa en sucres fermentables i després produir alcohol, proteïnes unicel·lulars, àcids orgànics, glicerol, acetona i altres matèries primeres químiques importants mitjançant la fermentació. A més, la cel·lulosa i l'hemicel·lulosa es poden preparar en additius alimentaris funcionals com la cel·lulosa microcristal·lina, la fibra dietètica i els oligosacàrids funcionals mitjançant una degradació limitada per la cel·lulasa, que és de gran importància per obrir fonts de matèries primeres per a la indústria alimentària, aportant nova energia i convertint els residus en un tresor.

4. Elaboració del vi

L'addició de cel·lulasa pot augmentar el rendiment d'alcohol i licor i la taxa d'utilització de les matèries primeres durant la fermentació alcohòlica, reduir la viscositat de la solució, escurçar el temps de fermentació i fer que el vi tingui un gust suau i tingui un baix contingut d'oli de fusel. Hi ha dues possibles raons per les quals la cel·lulasa pot augmentar el rendiment del vi: en primer lloc, la cel·lulasa descompon les parets cel·lulars de les plantes, cosa que és beneficiosa per a l'alliberament i l'aprofitament del midó; en segon lloc, una part de la cel·lulosa de la matèria primera es descomposa en glucosa per proporcionar nutrició al llevat;

5. Elaboració de salsa de soja

La preparació tradicional de la salsa de soja triga almenys mig any. En cas contrari, el color i el gust de la salsa de soja elaborada seran relativament lleugers, cosa que dificultarà aconseguir un efecte de condiment amb bon color, aroma i gust, i el cost és relativament elevat. L'addició de cel·lulasa durant el procés d'elaboració de la salsa de soja pot provocar que la membrana cel·lular de les matèries primeres de soja s'infle, suavitzi i destrueixi, alliberant així les proteïnes i els hidrats de carboni amagats a les cèl·lules, això no només pot augmentar la concentració de salsa de soja i millorar la qualitat de la salsa de soja, sinó que també escurça el cicle de producció, augmenta la seva productivitat i un 3%.

<<:  Per a què serveix el diacetat de cel·lulosa?

>>:  Què és la fibra de cel·lulosa regenerada?

Recomanar articles

Què tal els Tucows? Comentaris de l'empresa i informació del lloc web de Tucows

Què és Tucows? Tucows Inc. és una empresa de serve...

Aliments per sobrir

De vegades és necessari que els homes surtin a es...

Símptomes de l'adenoma sebaci i com tractar-lo?

L'adenoma sebàci és el que el nostre director...

Què causa la picor anal?

L'anus està en contacte amb les femtes, de ma...

Quins són els símptomes dels tumors retroperitoneals?

Moltes persones no entenen quin tipus de malaltia...

Per què m'emociono fàcilment?

Ara, potser sota la pressió de la vida, moltes pe...

Quins són alguns remeis d'acció ràpida per a la secreció nasal?

Una vegada que el cos humà pateix un refredat o f...

Motius pels quals l'escalfador d'aigua de gas no s'encén

Un escalfador d'aigua de gas és un aparell qu...

Què tal CoCo Ichibanya? Revisions i informació del lloc web de CoCo Ichibanya

Què és el lloc web de CoCo Ichibanya? ICHIBANYA CO...

Què causa el part prematur?

L'embaràs és el moment més important de la vi...

El tractament adequat dels peus és molt important

Actualment, hi ha moltes maneres de mantenir la s...