Quan es tracta de cel·lulasa, moltes persones pensen que és un enzim únic, però no és un terme general per a un grup d'enzims. Quines són les funcions i els usos de la cel·lulasa? 1. Premsat de begudes i sucs L'aplicació de cel·lulasa a sucs de fruites i verdures i begudes de pol·len pot millorar la descomposició de la cel·lulosa i l'hemicel·lulosa alhora que afavoreix la dissolució de les parets cel·lulars de les plantes, dissol més substàncies dissoltes a les cèl·lules vegetals i degrada els polisacàrids, proteïnes i lípids de molècules grans no digeribles en substàncies de molècules petites, fent que el suc augmenti la taxa d'extracció i clarificació. , que és beneficiós per a la digestió i l'absorció gastrointestinals. S'ha informat que els residus de pell de cítrics es van hidrolitzar enzimàticament amb èxit per produir una beguda de fruita sencera, en la qual el 50% de la fibra crua es va degradar en oligosacàrids de cadena curta, és a dir, la fibra dietètica de tota la beguda de fruita, que té cert valor sanitari i mèdic. 2. Cria d'animals i transformació de pinsos La preparació de cel·lulasa en si és un complex multienzim compost per proteasa, amilasa, pectinasa i cel·lulasa. En aquest sistema complex multienzim, el producte d'un enzim pot convertir-se en el substrat d'un altre enzim, permetent així que la digestió en el tracte digestiu es produeixi sense problemes. És a dir, a més de degradar directament la cel·lulosa i afavorir la seva descomposició en compostos de baix peso molecular que són fàcilment digeribles i absorbits pels animals, la cel·lulasa també treballa amb altres enzims per millorar la descomposició i la digestió dels nutrients dels pinsos per part dels animals. Eliminar els factors antinutricionals i promoure el creixement saludable dels organismes. Quan l'hemicel·lulosa i la pectina es dissolen parcialment a l'aigua, produiran una solució viscosa, que augmenta la viscositat del digestat i crea obstacles per als enzims endògens L'addició de cel·lulasa pot reduir la viscositat, augmentar la difusió d'enzims endògens, augmentar l'àrea de contacte entre enzims i nutrients i promoure una bona digestió dels aliments. Els preparats de cel·lulasa poden activar la secreció d'enzims endògens, complementar la deficiència d'enzims endògens i ajustar els enzims endògens per garantir la funció normal de digestió i absorció dels animals, i tenir un paper en la prevenció de malalties i la promoció del creixement. 3. Reciclatge de residus de fibra Els components principals de les matèries primeres de fibra vegetal són la cel·lulosa i l'hemicel·lulosa, que són els recursos més abundants, econòmics i renovables del planeta. L'enfocament d'utilització i la idea general és utilitzar cel·lulasa i hemicel·lulosa per degradar primer la cel·lulosa i l'hemicel·lulosa en sucres fermentables i després produir alcohol, proteïnes unicel·lulars, àcids orgànics, glicerol, acetona i altres matèries primeres químiques importants mitjançant la fermentació. A més, la cel·lulosa i l'hemicel·lulosa es poden preparar en additius alimentaris funcionals com la cel·lulosa microcristal·lina, la fibra dietètica i els oligosacàrids funcionals mitjançant una degradació limitada per la cel·lulasa, que és de gran importància per obrir fonts de matèries primeres per a la indústria alimentària, aportant nova energia i convertint els residus en un tresor. 4. Elaboració del vi L'addició de cel·lulasa pot augmentar el rendiment d'alcohol i licor i la taxa d'utilització de les matèries primeres durant la fermentació alcohòlica, reduir la viscositat de la solució, escurçar el temps de fermentació i fer que el vi tingui un gust suau i tingui un baix contingut d'oli de fusel. Hi ha dues possibles raons per les quals la cel·lulasa pot augmentar el rendiment del vi: en primer lloc, la cel·lulasa descompon les parets cel·lulars de les plantes, cosa que és beneficiosa per a l'alliberament i l'aprofitament del midó; en segon lloc, una part de la cel·lulosa de la matèria primera es descomposa en glucosa per proporcionar nutrició al llevat; 5. Elaboració de salsa de soja La preparació tradicional de la salsa de soja triga almenys mig any. En cas contrari, el color i el gust de la salsa de soja elaborada seran relativament lleugers, cosa que dificultarà aconseguir un efecte de condiment amb bon color, aroma i gust, i el cost és relativament elevat. L'addició de cel·lulasa durant el procés d'elaboració de la salsa de soja pot provocar que la membrana cel·lular de les matèries primeres de soja s'infle, suavitzi i destrueixi, alliberant així les proteïnes i els hidrats de carboni amagats a les cèl·lules, això no només pot augmentar la concentració de salsa de soja i millorar la qualitat de la salsa de soja, sinó que també escurça el cicle de producció, augmenta la seva productivitat i un 3%. |
<<: Per a què serveix el diacetat de cel·lulosa?
>>: Què és la fibra de cel·lulosa regenerada?
Per tal d'assegurar la circulació sanguínia n...
Moltes persones a la vida pateixen al·lèrgies. Aq...
El físic de cadascú és diferent, i els símptomes ...
Moltes dones diuen que l'ús d'aigua de so...
Moltes persones sempre s'ofeguen quan mengen....
Avui en dia, cada vegada hi ha més persones que p...
Si el bebè té sovint deficiència de calci, tindrà...
Black Wolfberry és un aliment antioxidant natural...
El clorhidrat de lisina és un element que pot com...
Si un gos us mossega accidentalment, heu de vacun...
La gelatina de mongeta mungo és un aperitiu amb b...
El fum de segona mà és un fum mixt que prové de l...
L'apendicitis aguda és una de les malalties g...
Què és el lloc web dels Jocs de la Commonwealth? E...
Com que l'insomni és un problema que preocupa...