Què causa glòbuls vermells alts i hemoglobina

Què causa glòbuls vermells alts i hemoglobina

La relació entre els glòbuls vermells i l'hemoglobina és mútua. L'hemoglobina és un component important dels glòbuls vermells. Moltes persones volen saber el motiu pel qual els glòbuls vermells i l'hemoglobina són alts, o pot estar relacionat amb l'augment fisiològic.

1. Augment relatiu dels glòbuls vermells

Un és un augment relatiu, causat per una disminució del volum sanguini, que s'observa en cremades de gran superfície, deshidratació severa i insuficiència adrenocortical crònica. Un altre és la policitemia secundària, que es veu en hipòxia crònica, malaltia pulmonar, cardiopatia congènita cianòtica, cardiopatia reumàtica crònica, etc. com el càncer de fetge, el càncer de pulmó i el leiomioma uterí. També hi ha una veritable policitèmia, que és una malaltia mieloproliferativa. La viscositat de la sang d'aquesta malaltia és molt alta, 5-8 vegades la de les persones normals, el nombre de glòbuls vermells pot arribar a (6-10)*1 (de 0 a la 12a potència), i l'hemoglobina pot ser tan alta.

2. Augment fisiològic de l'hemoglobina

Residents de la meseta, fetus i nounats, part extenuant, por, banys d'aigua freda, etc., s'observa un augment patològic en malalties cardiopulmonars congènites i adquirides greus i malformacions vasculars com ara tetralogia de Fallot, cardiopatia congènita cianòtica, emfisema pulmonar obstructiu, malaltia pulmonar anormal i hemoglobina pulmonar anormal, hemoglobina pulmonar anormal; Per millorar i prevenir l'augment de l'hemoglobina, hauríeu de desenvolupar bons hàbits, com beure sopa abans dels àpats per afavorir la digestió, menjar més aliments freds, nedar més, mantenir l'equilibri de la calor corporal, menjar més amarg, alleujar la sensació de fatiga, menjar enciam a l'hivern pot afavorir el funcionament del metabolisme i beure un got d'aigua cada matí al llevar-se.

3. Altres

En circumstàncies normals, la producció i la destrucció de glòbuls vermells es troben en un equilibri dinàmic, de manera que la quantitat i la qualitat dels glòbuls vermells a la sang es mantenen relativament estables. Independentment de la causa, la producció anormal i la destrucció de glòbuls vermells provocarà canvis en la quantitat o qualitat dels glòbuls vermells, donant lloc a l'aparició de malalties.

<<:  Els granulòcits alcalins són alts, aquestes coses s'han de saber

>>:  Hematocrit d'hemoglobina alt

Recomanar articles

Com conservar la medicina xinesa decotada?

La medicina tradicional xinesa pot aconseguir l&#...

Quins són els beneficis de beure pell de mandarina remullada amb aigua?

Huaju és la pell de mandarina de Huazhou, que és ...

Quin és l'ordre correcte per utilitzar l'essència?

Hi ha molts productes per a la cura de la pell al...

Si de sobte et mareges, aquesta és una bona manera de prevenir-ho.

Algunes amigues han tingut aquesta experiència: s...

Per què suo quan estic nerviós?

Crec que moltes persones han tingut alguna experi...

Com tractar els peus amb picor, butllofes, descamació i dolor als peus

En general, si apareixen butllofes als peus i piq...

Quins són els millors tractaments per als roncs?

El ronc és un fenomen comú, especialment entre mo...

Com desfer-se de la matèria estranya dels ulls?

Acaba de passar l'inici de la primavera i la ...

Quins són els efectes de la lanolina? L'efecte màgic de la lanolina

La lanolina és un tipus d'oli secretat per la...

La llei del "creixement ràpid del cabell" que no coneixes

De vegades ens tallem els cabells per impuls, des...

Què passa si una persona no miop porta ulleres?

Molta gent es pregunta què passarà si les persone...