Per què tallar pebrots et crema les mans? Aquest és el motiu

Per què tallar pebrots et crema les mans? Aquest és el motiu

Quan la gent cuina diàriament, sovint descobreix que els pebrots fan les seves mans picants, però la majoria de la gent no entén completament la resposta a la pregunta de per què tallar els pebrots fa que les seves mans siguin picants. De fet, la sensació d'ardor a les mans per tallar els pebrots és causada principalment per la capsaicina dels pebrots, que produeix el gust picant.

Per què tallar els pebrots et fa picant les mans?

La substància que produeix el gust picant dels xiles és un tipus de capsaicina, que s'anomena col·lectivament capsaicina. Quan es tallen els pebrots, la capsaicina s'enganxa a la pell, fent que els capil·lars es dilatin, provocant envermelliment i calor de la pell, i accelerant la taxa metabòlica local. Al mateix temps, estimularà els nervis del dolor, per això normalment sentim les mans ardents. En general es creu que això és causat per la capsaicina que provoca canvis químics a les terminacions nervioses de la pell.

Què he de fer si em cremen les mans tallant pebrots?

1. Aplicar immediatament sabó a les mans i fregar enèrgicament durant 5 minuts per alleujar molt els símptomes. Com que la capsaicina s'adhereix fàcilment als porus i és soluble en solucions alcalines, el problema es pot resoldre utilitzant sabó.

2. L'aigua floral i l'oli refrigerant també poden alleujar els símptomes de les mans irritades.

3. Si tens gel d'àloe vera a casa, pots provar d'utilitzar-lo, l'efecte també és molt bo.

4. Utilitzeu alcohol per dissoldre la capsaicina de les mans. Després de tallar els pebrots, podeu netejar-vos les mans en una direcció amb una bola de cotó amb alcohol, després rentar-vos les mans amb aigua neta i després assecar-les tres vegades fins que els símptomes s'alleugin.

5. Renteu-vos les mans amb una petita quantitat de vinagre Això és perquè el vinagre és àcid i pot neutralitzar la capsaicina. També és una bona idea rentar-se les mans amb aigua calenta, perquè la capsaicina produirà una evaporació irritant a alta temperatura. Encara que no és tan bona com l'alcohol i el vinagre, l'efecte és pitjor que l'aigua freda.

<<:  Què és la desharmonia de la melsa i l'estómac? Resulta que hi ha aquests símptomes

>>:  Com menjar ceba per perdre pes Aquestes són les receptes de pèrdua de pes de ceba

Recomanar articles

El paper de l'artemisa, coneixeu els seus 5 usos habituals?

La artemisa s'utilitza àmpliament a la vida, ...

Què tal Yamada Electric? Revisions de Yamada Electric i informació del lloc web

Quin és el lloc web de Yamada Denki? YAMADA DENKI ...

Quins són els materials de les pròtesis removibles?

A la nostra vida, cada vegada més persones estan ...

Quines malalties pot tractar l'acupuntura amb agulla de plata?

Hi ha un vell refrany xinès que diu: "Si la ...

Mètodes de tractament de la periodontitis

La periodontitis és una malaltia dental. De vegad...

Què tal Allsole? Revisió d'Allsole i informació del lloc web

Què és Allsole? Allsole és un lloc web britànic es...

Què és l'espatlla 50?

Moltes persones pateixen l'espatlla congelada...

Quin tipus de navalla és bona?

Les navalles d'afaitar són molt importants pe...

Què fer si els peus fan olor quan porteu sabates

És un fenomen molt comú que els teus peus fan olo...

Com menjar lligabosc i els seus efectes

Tothom està familiaritzat amb el lligabosc, i mol...

Quin és el recompte normal de glòbuls blancs?

Tothom vol mantenir una bona salut No obstant aix...