La cel·lulosa és un nutrient que es troba àmpliament en diversos aliments, especialment moltes verdures i fruites són riques en cel·lulosa, però és possible que moltes persones no coneguin l'existència de cel·lulosa química De fet, a la indústria química, la cel·lulosa s'utilitza àmpliament, especialment a la indústria farmacèutica, la indústria cosmètica, la indústria tèxtil i moltes altres indústries, la cel·lulosa química és gairebé indispensable. Funcions de la cel·lulosa química: Hi ha molts tipus de cel·lulosa, els més comuns són el nitrat de cel·lulosa, l'acetat de cel·lulosa i la carboximetil cel·lulosa s'utilitza principalment per a la fabricació de plàstics i la pólvora de cel·lulosa; La carboximetil cel·lulosa sòdica també es coneix com a carboximetil cel·lulosa, anomenada CMC o CMC-Na. La carboximetil cel·lulosa sòdica es fa a partir de fibres com el cotó o la polpa mitjançant un mètode a base d'aigua o un mètode basat en dissolvents. És una pols fibrosa o granular de color blanc o lleugerament groc o pols gruixuda, inodora, insípida, soluble en aigua, higroscòpica i dividida en tres tipus: FH6 de viscositat extra alta i FH6 de viscositat mitjana. Pot precipitar dels aliments quan el pH és 1-3, i no precipitarà en solució àcida quan el pH és > 3. No obstant això, la viscositat disminueix amb l'augment del pH Quan el pH és de 5-9, la viscositat canvia poc. La presència de sals afectarà la viscositat de CMC. La temperatura d'escalfament ha de ser inferior a 80 °C Si s'escalfa durant molt de temps per sobre d'aquesta temperatura, la viscositat disminuirà i es generarà matèria insoluble. L'addició del 0,1% al 0,5% als fideus, els fideus instantanis i els fideus instantanis d'arròs pot fer que els productes s'expandeixin i lubriquin el teixit, tinguin un bon sabor i no siguin fàcils de deformar, afegir un 0,1% a 0,2% al pa, galetes i pastissos pot evitar l'evaporació i l'envelliment de l'aigua, evitar que els productes de la superfície es suavitzin; , i verdures, ruixant una solució aquosa del 2% al 3% a la superfície dels aliments forma una pel·lícula extremadament fina, que pot emmagatzemar els aliments durant molt de temps, mantenir el sabor i prevenir la fermentació, i es pot esbandir amb aigua quan es menja. Propietats físiques i químiques Estructura química Aplicació Mètode de preparació Mètode d'identificació Base toxicològica Indústria alimentària Mètode d'ús Condicions d'estabilitat i emmagatzematge Tabús d'incompatibilitat Embalatge, emmagatzematge i transport Derivats de la cel·lulosa Propietats físiques i químiques Pols blanca o lleugerament groga, inodora, insípida, fàcilment soluble en aigua per formar una solució d'alta viscositat, la solució és neutra o lleugerament alcalina i higroscòpica. Insoluble en molts dissolvents com l'etanol. La densitat relativa és 1,60, la densitat relativa de flocs és 1,59 i la densitat a granel és de 0,618 cm3/g. Índex de refracció: 1,515. Es torna marró quan s'escalfa a 190-205 ℃ i carbonitza a 235-248 ℃. Soluble en aigua És un col·loide transparent La seva solubilitat en aigua depèn del grau de substitució. La dispersibilitat a l'aigua està relacionada amb el grau d'eterificació i la seva massa molecular relativa. El pH de la dispersió aquosa a l'1% és de 6,5-8,5. Estable a la llum, la calor i els productes químics. No és fàcil de fermentar. Té un fort poder emulsionant per a olis i ceres. La viscositat de la solució de carboximetil cel·lulosa sòdica es veu afectada pel seu pes molecular relatiu, concentració, temperatura i pH, i té una bona compatibilitat (és a dir, efecte sinèrgic) amb hidroxietil o hidroxipropil cel·lulosa, gelatina, goma xantana, carragenina, goma de garrossa, goma guar, agar, alginat sòdic i derivats de la pectina, estrella de sodi i gum aràbic. A pH 7, la viscositat de la solució de carboximetil cel·lulosa sòdica és la més alta i és relativament estable a pH 4-11. La carboximetil cel·lulosa en forma de sals de metalls alcalins i sals d'amoni és soluble en aigua. Els ions metàl·lics divalents Ca2+, Mg2+ i Fe2+ poden afectar la seva viscositat. Els metalls pesants com la plata, el bari, el crom o el Fe3+ poden fer que precipiti de la solució. Si es controla la concentració d'ions, com per exemple afegint àcid cítric agent quelant, es pot formar una solució més viscosa, formant així un gel suau o dur. Estructura química Un compost natural d'alt pes molecular compost de cel·lobiosa que consta de múltiples molècules de glucosa 2. Hi ha 3 grups hidroxil a cada glucosa de la macromolècula de cel·lulosa, i els grups hidroxil estan eterificats per grups carboximetil. Si un grup hidroxil participa en la reacció de mitjana, el grau d'eterificació DS = 1, el màxim és 3 i la mitjana és de 0,4 a 1,5. |
<<: Quins són els perills de la fibra de cel·lulosa regenerada?
>>: Quins són els perills de la cel·lulosa microcristal·lina per als humans?
Què és el lloc web del Patronat de Turisme de Papu...
El tinnitus neurogènic és un tipus d'acúfens ...
Hi ha certes diferències entre la menta i el juli...
Avui en dia, la gent presta cada cop més atenció ...
A mesura que fa més fred, portem roba més gruixud...
Què és el lloc web de Dunfermline Athletic? L'...
Què és Future Shop? Future Shop és el lloc web de ...
La febre és un fenomen molt comú en la vida diàri...
Què és el lloc web del Banc de Portugal? El Banc d...
Què és Science Weekly? El setmanari nord-americà S...
De fet, ara moltes persones es veuen afectades i ...
Tothom ha d'estar familiaritzat amb el terme ...
En la nostra vida diària, moltes persones estan s...
L'hemorràgia a les femtes és una malaltia rel...
Moltes persones experimentaran úlceres entre els ...