Què causa la boca seca i el mal de coll? Què fer?

Què causa la boca seca i el mal de coll? Què fer?

A l'estiu, tothom sua amb freqüència, cosa que pot provocar sequedat de boca i llengua, però, a més de la sequedat de boca i llengua provocada per les deficiències del cos, també hem d'estar atents a l'existència d'alguns factors de malaltia, com la gastritis, i el consum freqüent d'alcohol i tabac.

1. Quina és la causa de la boca seca?

1. Malalties gastrointestinals, com gastritis crònica, úlcera pèptica, etc., que provoquen sequedat de boca, sabor amarg a la boca i sovint mal alè.

2. El tabaquisme excessiu, l'alcoholisme, els roncs, dormir amb la boca oberta, etc. també poden provocar boca seca i sabor amarg a la boca.

El tabaquisme excessiu, l'alcoholisme, els roncs, dormir amb la boca oberta, etc. també poden provocar boca seca i sabor amarg a la boca.

3. L'amargor mental a la boca El treball modern i la pressió vital fa que un gran nombre de persones pateixin estrès mental i laboral a llarg termini, vida irregular, falta de son i descans, falta d'exercici, etc., que provoca la boca seca i l'amargor.

2. Símptomes de boca seca i sabor amarg a la boca

(1) La boca i la llengua seques són un dels principals símptomes de la síndrome de Sjögren

La seva boca i la seva llengua seques són sovint insuportables, i fins i tot beure aigua no pot saciar la seva set. El pacient té saliva reduïda, té grans dificultats per empassar aliments secs, pateix esquerdes i dolors a la llengua i a les cantonades de la boca i és propens a les càries. Aproximadament la meitat dels pacients tenen les glàndules paròtides engrandides, alguns tenen les glàndules submandibulars o els ganglis limfàtics propers, i alguns tenen dolor articular, més freqüentment als colzes i genolls.

En casos greus, pot causar danys als túbuls renals i conduir a conseqüències perilloses com l'arítmia. Les persones amb síndrome de Sjögren sovint tenen una sensació de cos estrany i una sensació de cremada als ulls, i els seus orificis nasals són secs i propensos a la formació de crostes.

(2) Sabor amarg a la boca

És més freqüent en la inflamació aguda, principalment la inflamació del fetge i la vesícula biliar, que sovint està relacionada amb el metabolisme de la bilis. El gust amarg a la boca també es pot veure en el càncer. El científic mèdic nord-americà Dr. Davis també va trobar que els pacients amb càncer perden el sentit del gust pels aliments dolços i la seva percepció dels aliments amargs augmenta dia a dia Això està relacionat amb els trastorns de la circulació sanguínia a la llengua del pacient i els canvis en la composició de la saliva.

Consells per tractar la boca seca

1. Beu sopa de llavors de lotus per alleujar el foc del cor

Símptomes: Hi ha dos tipus de foc: la deficiència i l'excés de foc es manifesta amb febre baixa, suors nocturns, irritabilitat, sequedat de boca i llengua, etc., l'excés de foc es manifesta per úlceres bucals recurrents, sequedat de boca i llengua, orina curta i fosca, irritabilitat, etc.

Teràpia dietètica: 30 grams de llavors de lotus (sense treure el nucli de lotus), 15 grams de llavors de cassia (embolicades amb gasa), afegir la quantitat adequada de sucre de roca, decotar en aigua, menjar les llavors de lotus i beure la sopa.

30 g de llavors de lotus (sense treure el nucli del lotus), 15 g de llavors de cassia (embolicades amb gasa)

2. Menjar fetge de porc pot alleujar la calor pulmonar

Símptomes: tos seca sense esputo o esput poc i enganxós, sufocacions i suors nocturns, palmes i plantes calentes, insomni i llengua vermella.

Dietoteràpia: 1 tros de fetge de porc, 30 grams de crisantem (embolicat amb gasa), cuinar fins que el fetge estigui cuit, menjar el fetge i beure la sopa.

3. Beu farinetes de mongetes mungo per alleujar la calor de l'estómac

Símptomes: Hi ha dos tipus de deficiència i l'excés de foc es manifesta per tos lleu, ingesta petita d'aliments, restrenyiment, distensió abdominal, llengua vermella i poca capa de foc es manifesta per molèsties abdominals superiors, boca seca, sabor amarg a la boca i femtes seques i dures.

Teràpia dietètica: 30 grams de guix en pols, la quantitat adequada d'arròs polit i mongetes mung Primer bulliu el guix amb aigua, després filtreu el residu, preneu el líquid clar i, a continuació, afegiu arròs polit i mongetes per cuinar.

<<:  De quina malaltia és precursora la boca seca? Dues malalties necessiten atenció

>>:  Què fer amb el dolor d'enteritis crònica? Aquest tipus de teràpia dietètica

Recomanar articles

Què fer si l'arròs està infestat d'insectes

L'arròs és un tipus de gra gruixut que es pot...

És bo que les dones portin roba interior que modeli el cos?

Als ulls de moltes dones, sovint hi ha un malentè...

Què passa amb ZipZoomfly? Revisió de ZipZoomfly i informació del lloc web

Què és ZipZoomfly? ZipZoomfly és un conegut lloc w...

Quines són les principals manifestacions de la macroglobulinemia?

La macroglobulinemia es manifesta principalment e...

Quines són algunes maneres de protegir l'articulació del genoll?

L'articulació del genoll és relativament fràg...

Què pot reduir la inflor?

De vegades, després que algunes persones s'ha...

És bo beure aigua de llimona al matí?

La llimona és una fruita relativament comuna. La ...

Què significa el quist hepàtic i com es pot tractar?

Els quists hepàtics es coneixen comunament com a ...

Anàlisi de cèl·lules sanguínies

Normalment, quan anem a l'hospital per rebre ...