Què és el Vibrio hemolític?

Què és el Vibrio hemolític?

Algunes malalties de la nostra vida actual són causades per bacteris Precisament per l'existència d'aquests bacteris no sabem com jutjar els bacteris. De fet, els bacteris tenen molts elements, que es componen d'algunes cèl·lules necròtiques, poden causar grans danys en el nostre cos, i que apareixen en diferents estacions de la qual és un hàbit generalment dolent. higiene a la vida Els bacteris entraran als nostres intestins, pertorbaran l'estómac i provocaran disfunció gastrointestinal. Per tant, els pacients han de tenir cura de prendre mesures de protecció per evitar que els bacteris envaeixin el cos durant molt de temps, provocant que l'estat del cos empitjori.

Visió general bàsica

Vibrio parahaemolyticus és un bacil polimòrfic Gram negatiu o Vibrio lleugerament corbat. Aquest bacteri és halòfil i àcid-fòbic. No pot créixer en un medi de cultiu lliure de sal. Es reprodueix ràpidament en un 3% a 6% de solució salina, amb una durada de 8 a 9 minuts. Morirà en 1 a 3 minuts en vinagre, s'inactivarà escalfant a 56 °C durant 5 a 10 minuts i morirà en 5 minuts en àcid clorhídric a l'1%.

Se sap que Vibrio parahaemolyticus té 12 antígens O i 59 antígens K, que es poden dividir en cinc tipus segons la seva capacitat per fermentar els sucres. Diverses espècies de Vibrio són altament tòxiques per a humans i animals. Les seves substàncies patògenes inclouen principalment l'hemolisina pirogènica (TDH) amb un pes molecular de 42.000 i la toxina hemolítica semblant a la TDH (TRH) amb un pes molecular de 48.000, que tenen activitat hemolítica, enterotoxina i efectes letals.

Vibrio parahaemolyticus

Durant l'època epidèmica d'intoxicació alimentària per Vibrio parahaemolyticus, el diagnòstic clínic es pot fer a partir de les característiques de la ingesta d'aliments sospitosos (productes en vinagre, marisc), inici col·lectiu, període d'incubació curt i inici sobtat, febre i dolor abdominal que són més greus que altres malalties infeccioses intestinals, diarrea sagnant i, de vegades, la pèrdua d'aigua i, de vegades, pot ser freqüent tal com es troba a les femtes es pot aïllar. Aquesta malaltia s'ha de diferenciar de la intoxicació alimentària estafilocòccica, la intoxicació alimentària enterotoxigènica per Escherichia coli, la intoxicació alimentària per Salmonel·la, la disenteria bacil·lar aguda i el còlera. Unes 10 hores després de menjar aliments contaminats amb Vibrio parahaemolyticus, els pacients experimentaran còlics abdominals superiors paroxístics i diarrea. La majoria dels pacients experimentaran nàusees i vòmits després de la diarrea, i en casos greus, les femtes són mucoses i sagnants. Els vòmits greus, la diarrea i la pèrdua excessiva d'aigua poden causar col·lapse i una baixada de la pressió arterial. La majoria dels pacients es recuperen a la normalitat entre 2 o 3 dies després de l'inici de la malaltia, però alguns pacients greus moren per xoc o coma.

Procés de descoberta

El 1950, l'incident d'intoxicació alimentària col·lectiva més greu des de la Segona Guerra Mundial va tenir lloc a Quanzhou, centrat a la prefectura d'Osaka, Japó. El pacient va experimentar dolor abdominal intens i diarrea per motius desconeguts. En el darrer recompte, 272 pacients van ser enverinats, 20 dels quals van morir. Tots els pacients que van emmalaltir havien menjat arengada seca venuda pels comerciants de la prefectura d'Osaka, de manera que les autoritats van analitzar immediatament el lot de peix sec. No obstant això, no es va trobar cap bacteri conegut per causar intoxicació alimentària en el peix sec. Per tant, les autoritats van sospitar que algú va barrejar deliberadament verí al peix sec i va investigar l'incident com a cas criminal.

Des que l'incident de Matsukawa, l'incident de Shimoyama i l'incident de Mitaka, coneguts com els "Tres misteris principals dels ferrocarrils nacionals japonesos", acabaven de passar el 1949, el pànic públic es va provocar en aquest context. Algunes persones creuen que aquest incident d'intoxicació alimentària massiva va ser un intent d'enverinament per provocar el caos social. No obstant això, no es van trobar substàncies químiques tòxiques com arsènic i nitrit al peix sec, i la causa de l'incident encara no està clara.

En resposta a això, el professor Tsunesaburo Fujiwara de la Universitat d'Osaka ho va analitzar des de la perspectiva de bacteris infecciosos desconeguts. Va utilitzar medi de cultiu d'agar per conrear bacteris i va realitzar experiments amb animals. Finalment, va aïllar una nova espècie de bacteri, Vibrio enteritidis, de mostres de peix sec i va trobar la causa de la intoxicació alimentària. Com que aquest nou tipus de bacteris va ser descobert pels japonesos, va causar sensació a la comunitat mèdica japonesa de l'època. En aquell moment, el concepte dels patògens de la majoria dels estudiosos japonesos encara estava enganxat a les velles idees del segle XIX el descobriment de Vibrio enteritidis els va sorprendre. El descobridor, el professor Fujiwara, va descriure l'aparició d'aquest bacteri com "espessor i recte, en moviment constant" (japonès: ふっちょで真っ直ぐで、よく动き回る). Aquest patogen era molt diferent en aparença de Vibrio cholerae, el representant del gènere Vibrio en aquell moment, per això Fujiwara creia que aquest bacteri s'havia de classificar com a Pasteurella L'any 1951, el va anomenar Pasteurella parahaemolyticus i el va publicar.

El 1955, Iwao Takikawa, un metge de l'Hospital Nacional de Yokohama al Japó, va descobrir el patogen de la intoxicació alimentària en escabetx, que més tard es va demostrar que era el mateix patogen que l'incident d'enverinament d'Osaka. Al mateix temps, també va descobrir que aquest bacteri és halòfil, per la qual cosa el va anomenar bacteris halòfils patògens (japonès: bacteris halòfils patògens).

L'any 1960, es van produir diversos incidents d'intoxicació alimentària causats per menjar verat a Tòquio i a la prefectura de Chiba, Japó. Després de les proves, es va trobar que el patogen era Vibrio enteritidis, que va cridar l'atenció de la comunitat mèdica. En resposta a això, el Ministeri de Salut, Treball i Benestar (ara el Ministeri de Salut, Treball i Benestar, l'autoritat sanitària del govern central japonès) va enumerar Vibrio enteritidis com un dels patògens importants que causen intoxicacions alimentàries i va dur a terme investigacions rellevants.

L'any 1963, Hideo Fukumi i Toshikazu Sakazaki de l'Institut Nacional de Salut Preventiva del Japó (actual Institut Nacional de Malalties Infeccioses) van demostrar que aquest bacteri havia de pertànyer al gènere Vibrio i van canviar el nom científic a Vibrioparahaemolyticus. Al mateix temps, el nom japonès d'aquest bacteri es canviava a Vibrio Enteriosis (Vibrio Enteriosis). avui.

<<:  La malaltia de les ungles és onicomicosi? Quins són els símptomes?

>>:  Quines són les causes de la malaltia de Parkinson?

Recomanar articles

Què passa amb Mothercare? Revisions de Mothercare i informació del lloc web

Què és Mothercare? Mothercare és la marca materna ...

Per què tinc mal d'esquena i columna vertebral quan dormo estirat?

Els problemes de la columna són una manifestació ...

Com muntar les clares d'ou en nata

Batre les clares és un mètode habitual per fer pa...

Què tal Arçelik? Revisió d'Arçelik i informació del lloc web

Què és Arçelik? Arçelik és un conegut lloc web int...

Les raons de l'opacitat vítria als ulls són en realitat aquestes 7

L'opacitat vítria és una malaltia ocular que ...

5 consells per ajudar-vos a alleujar la taquicàrdia supraventricular paroxística

La taquicàrdia supraventricular paroxística sovin...

Són normals els batecs prematurs de la unió?

En circumstàncies normals, el cor batega a un int...

El càncer en fase inicial es pot veure des d'aquesta part

Tothom pot tenir càncer perquè tots tenim un &quo...

Què tal Charlize Theron? Comentaris i informació del lloc web de Charlize Theron

Què és el lloc web de Charlize Theron? Charlize Th...

Funcionen els escalfadors de llet?

Com que la gent moderna presta molta atenció a la...

Què tal Krung Thai Bank? Ressenyes i informació del lloc web de Krung Thai Bank

Quin és el lloc web de Krung Thai Bank? Krung Thai...

Com tractar els vòmits de bilis després de beure

Beure és una part indispensable de les nostres in...