Clostridium botulinum és un bacteri altament tòxic que sobreviu en un ambient amb deficiència d'oxigen. Es pot trobar en llaunes segellades i aliments en vinagre i és extremadament mortal. Una vegada que la gent ingereixi o absorbeixi aquesta toxina, el seu sistema nerviós es veurà danyat i experimentaran símptomes com mareig, visió doble i dificultat per respirar i, en casos greus, poden morir asfixiats. Per satisfer l'amor de les dones per la bellesa, algunes indústries de bellesa també utilitzen la toxina botulínica per aconseguir certs efectes. Aleshores, què podem fer per evitar l'enverinament? Per evitar l'enverinament, només cal fer tres coses "En teoria, és possible que es produeixi una infecció per botulisme i que la toxina botulínica provoqui intoxicació alimentària, però en realitat, ambdues situacions són molt rares". Les dades mostren que només la província de Guangdong va descobrir un cas d'infecció per botulisme humà a principis de la dècada de 1990. Els símptomes de la intoxicació es caracteritzen per danys simètrics als nervis cranials. Com ara visió borrosa, parpelles caigudes, pupil·les dilatades, trastorns de la parla, dificultat per empassar i dificultat per respirar, si els símptomes continuen desenvolupant-se, el pacient pot morir per insuficiència respiratòria a causa de la paràlisi dels músculs respiratoris. La patogenicitat de Clostridium botulinum és la toxina botulínica que produeix. La toxina botulínica és especialment resistent a l'àcid i no es pot destruir per la solució d'àcid gàstric en 24 hores, de manera que pot ser absorbida pel tracte gastrointestinal. Tanmateix, la toxina botulínica no és resistent a la calor per als aliments en conserva susceptibles i els aliments en vinagre segellats, la toxina botulínica es destruirà si s'escalfa durant 5 a 10 minuts. Consells per evitar el botulisme: (1) Menja menjar cuinat. Els productes carnis es mengen millor cuinats i escalfats a fons. La toxina botulínica no és resistent a la calor i es pot destruir escalfant-se a 75-85 ℃ durant 10 minuts o 100 ℃ durant 1 minut. (2) Quan prepareu el menjar vosaltres mateixos, presteu atenció a la higiene. (3) Els aliments processats s'han de refredar ràpidament i emmagatzemar-se a baixes temperatures. La toxina botulínica, la més tòxica El descobriment del botulisme està relacionat amb la invenció de la carn en conserva impulsada pel govern napoleònic de França al segle XIX. L'Abel, un francès que regentava un negoci d'aliments confitats, va trobar una bona manera d'emmagatzemar aliments durant molt de temps: posar la carn en ampolles de vidre de boca ampla, tapar les boques de les ampolles amb taps de fusta, escalfar-les en un vapor, després tapar els taps amb força i tancar l'ampolla amb cera. Aquesta és la carn en conserva més antiga. Abel no s'esperava que aquest popular aliment de conveniència, si no se sotmet a una desinfecció estricta, és probable que es converteixi en una "terra lliure" per a la toxina del botulisme: la toxina del botulisme entra en un entorn anaeròbic (deficiència d'oxigen) com ara els aliments enllaunats i produeix ràpidament toxina botulínica. La toxina botulínica és el "rei dels verins" més tòxic entre les toxines bacterianes. Al segle passat, els belicistes van utilitzar la toxina botulínica com a arma biològica. Pot bloquejar la conducció de senyals nerviosos i provocar símptomes com mareig, dificultat per respirar i debilitat muscular. "De 0,1 a 1 microgram (una milionèsima part d'un gram) de toxina botulínica pot matar una persona. 1 gram de toxina botulínica és suficient per matar un milió de persones", va dir el professor Wang. Una quantitat molt petita de toxina botulínica és una bona opció per a la cirurgia estètica La toxina botulínica també és la primera opció per tractar l'estrabisme, la migranya, etc. Moltes persones se senten familiaritzades amb la paraula "toxina botulínica", especialment els grans retrats de cirurgians plàstics coreans que us somriuen a les cartelleres dels carrers i carrerons d'avui. És cert, la toxina botulínica s'ha utilitzat àmpliament en la indústria de la cirurgia estètica en els últims anys. |
<<: Propionibacterium és el culpable de l'acne!
>>: Quina és la raó del dolor sever al braç quan el cos està bé?
L'estiu és extremadament calent i humit, de m...
A la vida diària, sovint fem servir les llavors d...
L'herpes és una malaltia amb una taxa de recu...
Hi ha moltes persones que pateixen orgulil a la n...
El cranc és un ingredient molt popular en el nost...
Avui en dia, moltes persones prefereixen ser alte...
La gent de la societat moderna té diferents hàbit...
En la nostra vida diària, la pell és especialment...
Les anomalies dels ganglis limfàtics poden indica...
Les taques d'oli són el problema més comú de l...
(Chen Miao, Hospital Run Run Shaw, Escola de Medi...
La roba de cotó pur també s'esvaeix fàcilment...
Moltes dones que estimen la bellesa faran manicur...
Què és el Middle East Broadcasting Center (MBC)? E...
La síndrome de Spurgeon, també coneguda com a aut...