Per què hi ha cristalls blancs a la mel?

Per què hi ha cristalls blancs a la mel?

Moltes persones trobaran que la mel que compren cristal·litzarà, de fet, la cristal·lització de la mel és un fenomen normal, sobretot a mesura que passa el temps i la temperatura canvia, però, cal tenir en compte que això no és causat per l'addició de sucre blanc a la mel, sinó per un canvi natural de la mel, la velocitat de cristal·lització, com ara la humitat i la humitat.

1. La cristal·lització de la mel és un problema que es troba sovint en el procés de consum de mel. A mesura que passa el temps i la temperatura canvia, la mel sovint canviarà de líquida a cristal·lina i el color canviarà de fosc a clar. Aquest canvi de mel sovint fa que algunes persones s'entenguin malament, pensant que es produeix per la barreja de sucre blanc amb mel. De fet, aquest és un canvi natural en la mel, no el resultat d'afegir sucre.

2. La mel és una solució sobresaturada de glucosa i fructosa que conté diversos nutrients. Com que la glucosa és fàcil de cristal·litzar, si la mel separada es deixa a una temperatura més baixa durant un període de temps, la glucosa es cristal·litzarà gradualment. La seva velocitat de cristal·lització està relacionada amb els nuclis de cristalls de glucosa, la temperatura i la font d'humitat que conté.

3. Els nuclis de cristall de glucosa de la mel són molt petits i existeixen en nèctar i bresques vells que han emmagatzemat la mel. En determinades condicions, la glucosa de la mel creix i cristal·litza al voltant d'aquests petits nuclis de cristall. Com més nuclis de cristall conté la mel, més ràpid cristal·litza.

4. La velocitat de cristal·lització de la mel també es veu afectada per la temperatura. És més fàcil de cristal·litzar a 13-14 ℃. Si la temperatura és inferior a aquesta, la viscositat de la mel augmenta, fent que la cristal·lització de la mel sigui lenta, si la temperatura és superior, la solubilitat del sucre augmenta, reduint així la sobresaturació de la solució i alentint la cristal·lització. Per tant, en el procés de conservació de la mel, cal controlar la temperatura per frenar el procés de cristal·lització de la mel.

5. La cristal·lització de la mel també està relacionada amb el tipus i el contingut d'aigua de la mel. Per exemple, la mel de trèvol dolç, la mel de llagosta i la mel de jujuba no són fàcils de cristal·litzar, mentre que la mel de colza, la mel de presa silvestre, la mel de cotó i la mel de gira-sol són fàcils de cristal·litzar. La mel totalment cristal·litzada generalment té un contingut d'aigua més baix i és adequada per a l'emmagatzematge a llarg termini sense deteriorament. La mel immadura amb un alt contingut d'aigua cristal·litzarà més lentament o no cristal·litzarà completament a causa de la reduïda sobresaturació de la solució. La glucosa cristal·litzada s'enfonsa al fons i l'altra mel fina flota a la capa superior. Els components nutricionals d'aquesta mel semicristal·litzada no canvien, però el contingut d'aigua de la mel no cristal·litzada augmenta en conseqüència, aquest tipus de mel no és adequat per a l'emmagatzematge a llarg termini.

<<:  La mel nodreix l'estómac o el fa mal?

>>:  Per què és amarga la mel?

Recomanar articles

Com blanquejar millor les dents de fluorosi

La fluorosi dental és generalment una malaltia re...

La diferència entre croissants i croissants

A les nostres vides, el pa és l'aliment més h...

Com emmagatzemar el niu d'ocell remullat

Normalment, quan mengem nius d'ocells, podem ...

Quins són els beneficis de beure te de meló amarg i arç?

El meló amarg és un vegetal que consumim sovint. ...

Les dones embarassades poden menjar algues?

Nori, una alga simbiòtica de l'oceà, es pot u...

Quins són els perills de l'aminopèptid de la melsa

L'aminopèptid de la melsa és un fàrmac que té...

Símptomes del tumor de les genives, les dones haurien de prestar més atenció

El tumor gingival és una malaltia oral molt freqü...

Què fer si et mossega un gat: 6 passos per al tractament d'urgència

Els gats són animals de companyia que a molta gen...

És millor l'ampolla de vidre que l'ampolla de plàstic?

Moltes mares de nadons no poden amamantar i neces...

Quins són els efectes de l'àcid hialurònic tòpic

L'àcid hialurònic, també conegut com àcid hia...

Tres maneres d'utilitzar cactus

El cactus es troba habitualment als deserts i tam...