Quan arriba la primavera al març i abril de cada any, els salzes al llarg del llac comencen a brotar branques, i les branques són generalment branques de salze. Té un gust relativament amarg, i també té molts efectes medicinals, com ara: per a pacients amb picor reumàtic a la pell, per enfortir la melsa i l'estómac per a la melsa i l'estómac febles, per al tractament d'hemorroides, icterícia, i també es pot utilitzar per alleujar les genives inflamades i doloroses, etc. En general, es pot combinar amb altres plantes de neteja tèrmica i d'eliminació d'incendis per fer medicina patentada xinesa o remullar-se amb aigua per beure, com ara: crisantem, dent de lleó, lligabosc, etc., que són més adequades per a dones embarassades. Els efectes de bullir les branques dels arbres a l'aigua : dissipar el vent, promoure la diüresi, alleujar el dolor i reduir la inflor. Tractar el dolor reumàtic, la gonorrea, la leucorrea, l'obstrucció urinària, l'hepatitis infecciosa, l'edema, el forúncle, l'erisipela, la càries i la inflor gingival. 1. La fase inicial de la icterícia. Bullir les branques de salze en mig litre de suc concentrat i prendre-ho tot alhora. 2. Melsa i estómac febles, pèrdua de gana i símptomes semblants a nàusees i vòmits. Agafeu un grapat de branques de salze noves, feu sopa i cuini mill per a l'arròs. Afegiu-hi vi i farina a l'arròs i enrotlleu-los en comptes. Assequeu-los al sol i poseu-los en una bossa i pengeu-los en un lloc ventilat. Quan utilitzeu, bulliu aigua i afegiu-hi l'arròs a l'atzar. Quan l'arròs suri i no hi hagi nucli dur, l'arròs està cuit. Menja-ho tot alhora. Al cap d'un temps, la farina i l'arròs es separaran L'arròs fet d'aquesta manera s'anomena "arròs Luosuo". 3. Dolor en moviment (hi ha un dolor sobtat en una part del cos com si fos colpejat, el dolor va deambulant, i de vegades sents dolor i fredor extrema). Bullir l'escorça blanca dels salzes en vi blanc i aplicar-la a la zona dolorosa mentre encara està calenta. 4. Inflor i dolor causats pel verí del vent. El tractament és el mateix que l'anterior. 5. Per al goll sota el coll, utilitzeu 30 jin d'arrels de salze (les exposades per l'aigua) i afegiu-hi un hu d'aigua. Bulliu-lo per obtenir un litre, remulleu tres dou d'arròs glutinós, afegiu-hi vi de la manera habitual, beveu-ne una quantitat adequada cada dia. 6. Genives inflades i doloroses. Utilitzeu parts iguals de branques de salze plorant, escorça de llagosta blanca, escorça de morera blanca i escorça d'àlber blanc, decocteu-les amb aigua, manteniu-les a la boca quan estiguin calentes i escopin quan estiguin fredes. Una altra recepta: feu servir branques de salze, llagosta i branques de morera, bulliu-les amb aigua per fer una pasta, afegiu-hi suc de gingebre, pols d'asàrum i pols d'angèlica, barregeu bé i fregueu la barreja a les dents. 7. Mal de queixal provocat pel vent i els insectes. Mastegueu un petit tros d'escorça de salze, utilitzeu el suc per remullar l'arrel de la dent i es curarà després d'unes quantes vegades. Una altra recepta: Feu servir un grapat de branques de salze, tritureu-les a trossos, poseu-hi una mica de sal, bulliu-les amb aigua i beu-la. Una altra recepta: Un litre de branquetes de salze (tallades a trossets) i un litre de soja, sofregir fins que les mongetes estiguin cuites, afegir tres litres de sake i deixar en remull durant tres dies, després fer gàrgares i escopir la saliva. 8. Mal d'orella i pus. Talleu l'arrel del salze a trossos petits, tritureu-lo fins que quedi molt suau i apliqueu-lo a la zona dolorosa. Substituïu-lo quan el medicament estigui sec. 9. Inflor i dolor causats per fístula. Utilitzeu els bigotis vermells de les arrels del salze per bullir aigua i rentar el cos amb ella cada dia. Un altre mètode: utilitzar branques de salze per cremar en una olla i fumar la zona dolorosa. 10. Dolor de pit al principi. Tritureu l'escorça de l'arrel del salze fins que estigui ben tova, emboliqueu-la amb un drap, escalfeu-la al foc i apliqueu-la a la zona afectada. Canvieu el drap tan bon punt estigui aprovat. 11. Úlcera de flors inversa (la carn es torna com grans d'arròs, i l'arrel és profunda i supurada). Utilitzeu tres lliures de branques i fulles de salze, afegiu-hi cinc litres d'aigua i deixeu-ho bullir fins que quedi tres litres, després deixeu-ho coure a foc lent fins que quedi xarop. Aplicar tres vegades al dia. 12. Portar erisipela. Utilitzeu cendra de salze barrejada amb aigua per aplicar. 13. Cremades per aigua calenta o foc. Aplicar amb cendra d'escorça de salze cremada. També podeu fregir la pell blanca de l'arrel i aplicar-la amb llard de porc. 14. Les hemorroides són tan grans com els melons i estan inflades i doloroses com si s'arrossin. Després de rentar-se amb una decocció concentrada de branques de salze, apliqueu-hi moxa tres o cinc vegades, i el pus i la sang es descarregarà i el pacient es curarà. |
<<: Quins són els efectes de l'all i el sucre
>>: Quins són els usos del vi?
Hi ha molt greix sota la pell de tothom, les pers...
En el nostre dia a dia, l'aigua purificada és...
El càncer és una malaltia terrible. Molts pacient...
Avui en dia, moltes persones estan preocupades pe...
Quan mengem marisc, sobretot gaudim de la seva fr...
L'asma és una bronquitis crònica, que és una ...
Clínicament, s'ha comprovat que molts pacient...
Què és el lloc web de la Soka University of Americ...
Moltes persones solen sentir dolor a les articula...
Quan renta la roba, el que més temo és que hi hag...
Aquest tipus de coses sovint passen a la vida, és...
Quin és el lloc web de Liurhuatu? MashiMaro (també...
Moltes persones saben que beure un got de suc fre...
L'acne és una malaltia crònica de la pell cau...
L'hepatitis B fa molta por per a les persones...