La intoxicació alimentària no és estranya i sovint s'acompanya d'una varietat de reaccions de malestar, la majoria de les vegades amb símptomes com vòmits i diarrea. Si l'estat de la persona enverinada és greu, es pot enviar directament a l'hospital per rebre tractament. Per tant, un cop us trobeu amb una intoxicació alimentària, preneu mesures de rescat amb antelació. 1. Induir el vòmit Per a aquells que han estat enverinats durant poc temps i no tenen vòmits evidents, primer podeu utilitzar els dits, els escuradents, etc. per estimular l'arrel de la llengua per induir el vòmit, o deixar que la persona enverinada begui grans quantitats d'aigua tèbia i indueixi repetidament el vòmit sol per reduir l'absorció de toxines. Si després de provocar el vòmit amb grans quantitats d'aigua tèbia, el vòmit s'ha convertit en un líquid relativament clar, podeu beure una quantitat adequada de llet per protegir la mucosa gàstrica. Si es troba líquid amb sang al vòmit, indica que s'hagi produït un sagnat gastrointestinal o faríngi i s'ha d'aturar temporalment el vòmit. 2. Catarsi Si el pacient ha menjat el menjar verinós durant molt de temps (com ara més de dues hores) i està de bon humor, es poden utilitzar laxants per ajudar a eliminar el menjar verinós del cos. El propòsit d'induir la diarrea es pot aconseguir decoctant fulles de ruibarbre i sen o prenent-les amb aigua bullint. 3. Desintoxicació Si la intoxicació alimentària és causada per menjar peixos, gambes, crancs, etc. malmesos, podeu prendre 100 ml de vinagre, afegir 200 ml d'aigua, diluir-lo i prendre-ho tot alhora. A més, també podeu utilitzar 30 grams de perilla i 10 grams de regalèssia crua per decotar-la i prendre-la una vegada. Si accidentalment ingereix conservants o begudes malmeses, el millor mètode de primers auxilis és alimentar-los amb llet fresca o altres begudes que contenen proteïnes. 4. Conserveu mostres d'aliments Atès que la identificació de la substància tòxica és crucial per al tractament, després que es produeixi una intoxicació alimentària, s'han de conservar mostres dels aliments que han causat la intoxicació i lliurar-les a l'hospital per a les proves. Si no hi ha mostres d'aliments disponibles, també podeu conservar el vòmit i els excrements del pacient per facilitar el diagnòstic i el tractament del metge. Després d'una intoxicació alimentària, el tractament no es pot retardar en alguns casos Per tal de deixar temps per al tractament, el millor és que tothom conegui els mètodes de rescat d'intoxicació alimentària, prengui mesures de tractament per als ferits amb antelació, eviteu que la intoxicació penetri lentament al cos humà i espereu el tractament del metge. Per tant, és beneficiós aprendre alguns mètodes de rescat, que es poden utilitzar en moments crítics. |
<<: Com cuidar la pell molt seca i descamada
>>: Les mantes elèctriques són perjudicials per al cos?
La cirurgia plàstica és una cosa molt habitual en...
A la vida, la majoria de la gent estima molt el p...
La boca que sobresurt és un problema comú per a m...
Hi ha moltes raons per a la calcificació cervical...
La gent moderna presta cada cop més atenció a la ...
Els nòduls tiroïdals poden manifestar-se com a di...
A la vida, el cos humà és propens a la inflamació...
Els càlculs biliars són molt comuns i són un tipu...
Una causa comuna de picor als peus és el peu d...
Les marques de naixement són una malaltia comuna ...
Com hem de netejar les taques d'oli a les jaq...
Avui en dia, cada cop hi ha més cosmètics i produ...
Quan les persones pateixen lesions a la pell, sem...
La hipertensió ha cridat cada cop més l'atenc...
La deformitat toràcica és una malaltia amb un dan...