La intoxicació alimentària no és estranya i sovint s'acompanya d'una varietat de reaccions de malestar, la majoria de les vegades amb símptomes com vòmits i diarrea. Si l'estat de la persona enverinada és greu, es pot enviar directament a l'hospital per rebre tractament. Per tant, un cop us trobeu amb una intoxicació alimentària, preneu mesures de rescat amb antelació. 1. Induir el vòmit Per a aquells que han estat enverinats durant poc temps i no tenen vòmits evidents, primer podeu utilitzar els dits, els escuradents, etc. per estimular l'arrel de la llengua per induir el vòmit, o deixar que la persona enverinada begui grans quantitats d'aigua tèbia i indueixi repetidament el vòmit sol per reduir l'absorció de toxines. Si després de provocar el vòmit amb grans quantitats d'aigua tèbia, el vòmit s'ha convertit en un líquid relativament clar, podeu beure una quantitat adequada de llet per protegir la mucosa gàstrica. Si es troba líquid amb sang al vòmit, indica que s'hagi produït un sagnat gastrointestinal o faríngi i s'ha d'aturar temporalment el vòmit. 2. Catarsi Si el pacient ha menjat el menjar verinós durant molt de temps (com ara més de dues hores) i està de bon humor, es poden utilitzar laxants per ajudar a eliminar el menjar verinós del cos. El propòsit d'induir la diarrea es pot aconseguir decoctant fulles de ruibarbre i sen o prenent-les amb aigua bullint. 3. Desintoxicació Si la intoxicació alimentària és causada per menjar peixos, gambes, crancs, etc. malmesos, podeu prendre 100 ml de vinagre, afegir 200 ml d'aigua, diluir-lo i prendre-ho tot alhora. A més, també podeu utilitzar 30 grams de perilla i 10 grams de regalèssia crua per decotar-la i prendre-la una vegada. Si accidentalment ingereix conservants o begudes malmeses, el millor mètode de primers auxilis és alimentar-los amb llet fresca o altres begudes que contenen proteïnes. 4. Conserveu mostres d'aliments Atès que la identificació de la substància tòxica és crucial per al tractament, després que es produeixi una intoxicació alimentària, s'han de conservar mostres dels aliments que han causat la intoxicació i lliurar-les a l'hospital per a les proves. Si no hi ha mostres d'aliments disponibles, també podeu conservar el vòmit i els excrements del pacient per facilitar el diagnòstic i el tractament del metge. Després d'una intoxicació alimentària, el tractament no es pot retardar en alguns casos Per tal de deixar temps per al tractament, el millor és que tothom conegui els mètodes de rescat d'intoxicació alimentària, prengui mesures de tractament per als ferits amb antelació, eviteu que la intoxicació penetri lentament al cos humà i espereu el tractament del metge. Per tant, és beneficiós aprendre alguns mètodes de rescat, que es poden utilitzar en moments crítics. |
<<: Com cuidar la pell molt seca i descamada
>>: Les mantes elèctriques són perjudicials per al cos?
Els pulmons són un òrgan amb funcions molt potent...
L'insomni i altres símptomes adversos s'h...
El restrenyiment de l'intestí sec és un probl...
Com diu el refrany, "Tothom estima la belles...
El peeling és un símptoma comú En general, el pee...
La picor del cuir cabellut i la caiguda del cabel...
L’aigua és la base de la vida. No beu aigua una h...
Què és el lloc web de l'Institut Pratt? Pratt ...
L'espondilolistesi també s'anomena rigide...
Avui en dia, molts joves pateixen la síndrome de ...
Moltes persones han experimentat al·lèrgies a la ...
L'acumulació de factors com l'alimentació...
Molts pacients experimentaran vòmits després de l...
Les plantes anti-radiació es refereixen a les pla...
El dolor muscular és un fenomen comú a la vida El...