Després de tallar els pebrots, si no fan res especial, generalment sentiran una forta sensació d'ardor als dits. Això es deu al fet que la capsaicina dels pebrots estimula la superfície de la pell humana, provocant una sensació d'ardor. De fet, hi ha moltes maneres d'afrontar aquesta sensació d'ardor, però el mètode més eficaç segueix sent el que la gent trobarà després d'alguns proves i errors. Mètode 1 Eines/Matèries primeres Aigua, sabó o detergent, vinagre, oli de cuina, alcohol al 75%. Mètodes/Pasos 1. Després de tallar els pebrots amb la mà, esbandiu els dits amb aigua freda abundant el més aviat possible per eliminar una mica de la calor i el líquid de pebrot residual. 2. A continuació, pots rentar-te els dits amb sabó o detergent, que pot alleujar la sensació de cremada. 3. A continuació, apliqueu-hi vinagre, no el renteu al cap d'un temps i, després, torneu-lo a rentar una mica. 4. També pots fer servir l'oli de cuina que tens a casa, com ara l'oli de cacauet, l'oli de gira-sol, etc., perquè el líquid de xili és liposoluble, afegir una mica d'oli de cuina en pot neutralitzar una part. 5. A continuació, podeu utilitzar alcohol al 75% per aplicar-vos a les mans de manera uniforme. Enhorabona, la sensació de cremada desapareixerà aviat. 6. Per descomptat, et suggereixo que portis guants d'un sol ús a l'hora de tallar els pebrots per evitar el dolor de cremar-se. Precaucions No toqueu res més després de tallar els pebrots, ja sabeu les conseqüències! No hi ha ningú al món que no tingui por del menjar picant Després d'haver estat exposat al menjar picant durant molt de temps, ja no li tindràs por. Mètode 2: Apliqueu alcohol, vinagre i aigua calenta per rentar-vos les mans. La substància que produeix el gust picant dels xiles és un tipus de capsaicina, que s'anomena col·lectivament capsaicina. Quan es tallen els pebrots, la capsaicina s'enganxa a la pell, fent que els capil·lars es dilatin, provocant envermelliment i calor de la pell, i accelerant la taxa metabòlica local. Al mateix temps, estimularà els nervis del dolor, per això normalment sentim les mans ardents. La capsaicina és soluble en etanol i solucions aquoses alcalines, però insoluble en aigua freda. A la indústria, la capsaicina s'extreu dels xiles utilitzant alcohol comestible com a extractant. Per tant, a la vida, podeu aplicar alcohol per dissoldre la capsaicina a les mans. Després de tallar els pebrots, podeu netejar-vos les mans en una direcció amb una bola de cotó amb alcohol, després rentar-vos les mans amb aigua neta i després assecar-les tres vegades fins que els símptomes s'alleugin. A més, també pots rentar-te les mans amb una petita quantitat de vinagre. El vinagre és àcid i pot neutralitzar la capsaicina. Si no hi ha alcohol o vinagre medicinal, rentar-se les mans amb aigua calenta també és una bona idea, perquè la capsaicina produirà una evaporació irritant a alta temperatura. Encara que no és tan eficaç com l'alcohol i el vinagre, és pitjor que l'aigua freda. De fet, a l'hora de tallar els pebrots, pots prémer els pebrots amb la punta dels dits en comptes de pessigar-los amb les ungles D'aquesta manera, no es cremaran fàcilment les mans. |
<<: Què he de fer si els meus llavis se senten molt calents?
>>: Què fer si teniu dolor esofàgic i sensació de cremor
La gent comença a entrar en contacte amb els llib...
L'angina de pit és causada per una isquèmia m...
El cervell necessita una mica d'exercici o ús...
Quan ens trobem amb una secreció excessiva d'...
Les berrugues filiformes són una malaltia de la p...
Què és Christian Mingle? Christian Mingle és un ll...
Què és Illinois Tool Company? Illinois Tool Works ...
El tractament de l'esquizofrènia s'ha de ...
L'esteatorrea és causada per diversos motius ...
La salut dels peus és molt important per al cos d...
En termes generals, tothom té un cert grau de tox...
Molts amics trobaran que tenen les parpelles infl...
El blanquejament de dents amb llum freda és un mè...
L'augment de pits és un tema que mai passarà ...
Molts amics experimentaran mal de panxa després d...