La malaltia de la vesícula biliar més freqüent són els càlculs biliars greus que requereixen una cirurgia per extirpar la vesícula biliar. Hi ha moltes coses a les quals cal prestar atenció després de l'operació, especialment la dieta. 1. En el termini d'un mes després de la cirurgia, s'ha de reduir la ingesta d'aliments grassos i s'han d'evitar els aliments rics en greixos i els fregits. Sobretot quan has de digerir una gran quantitat d'aliments grassos en un curt període de temps, és fàcil provocar inflor, diarrea i indigestió. Reduir la ingesta de greixos significa principalment no menjar o menjar el menys possible de greix, desposseries d'animals, rovells d'ou i aliments fregits Utilitzeu el mínim d'oli animal possible a la cuina i afegiu-hi una quantitat adequada d'oli vegetal. Els plats s'han de cuinar principalment al vapor, guisats o servits freds. En particular, s'han d'evitar els aliments picants i irritants i abstenir-se de beure alcohol. 2. Augmentar gradualment la nutrició. Un mes després de la colecistectomia, no segueixi una dieta lleugera. Els suplements nutricionals necessaris ajudaran el pacient a recuperar-se més aviat després de l'operació. Hauríeu de menjar carn magra, productes aquàtics, peix i fesols cada dia, i seria millor beure un got de llet. Si no esteu acostumats a menjar lactis o peix, podeu menjar més productes de soja i bolets per compensar la manca de proteïnes animals. Menjar més aliments rics en fibra i vitamines també és molt beneficiós per a la recuperació postoperatòria dels pacients. 3. Augmentar adequadament la freqüència dels àpats. El millor és menjar 4 àpats al dia entre 3 i 6 mesos després de la cirurgia. Menjar àpats petits i freqüents pot reduir la càrrega del sistema digestiu i ajudar a recuperar-se després de la cirurgia; el vinagre pot millorar la capacitat digestiva de l'estómac i regular l'acidesa i l'alcalinitat dels intestins per facilitar el paper de la bilis i afavorir la digestió dels aliments grassos. Beure te amb regularitat i menjar més fruites i verdures també pot ajudar a la digestió i l'absorció dels aliments. 4. Podeu cuinar unes sopes refrescants i riques en proteïnes per al consum. Sopa de carn magra [Ingredients] 250 grams de carn magra, 10 grams de llavors de coix crues i cuites, 5 grams de llavors de lotus, 5 grams de lliri, 10 grams de ñame xinès, 5 grams de polygonatum i 5 grams de cidra. [Preparació] Poseu la carn magra en aigua bullint i deixeu-ho coure durant 5 minuts, després traieu-la i renteu-la. Rentar tots els ingredients de la sopa. Porteu una quantitat adequada d'aigua a ebullició, afegiu-hi tots els ingredients i deixeu-ho coure a foc lent durant 3 hores. Sopa de tofu de carpa crucian [Ingredients] 1 carpa crucian (uns 250 grams), 400 grams de tofu. [Preparació] 1. Talleu el tofu a làmines fines, escalfeu-lo en aigua salada i bullint durant 5 minuts, després escorreu-lo i reserveu-ho 2. Traieu les escates i les tripes de la carpa, poseu-hi vi i deixeu-ho marinar amb sal 10 minuts 3. Poseu l'olla al foc, escalfeu-ho, sofregiu-hi els daurats; ca, afegiu-hi la quantitat adequada d'aigua, bulliu-ho a foc lent durant 30 minuts, afegiu-hi les rodanxes de tofu, amaniu i empolseu-ho amb ceba verde picada. |
<<: Què passa amb els grans grans a l'interior del coll?
>>: Quines són les partícules petites a la uretra masculina?
Què és el Partit Comunista de la Federació Russa? ...
Les ombres als pulmons són un tipus de malaltia p...
Acció de neteja 1: tallar les ungles Desastre de ...
Què és el setmanari alemany Die Zeit? Fundat el 21...
Les teves dents estan bé. Els problemes dentals m...
Crec que molta gent ha sentit a parlar de raïms s...
El clima és relativament calorós a l'estiu, p...
En els darrers anys, la contaminació ambiental s&...
Hi ha d'haver-hi persones amb els peus plans ...
Quin és el lloc web de l'Hertha Berlin? L'...
Actualment, el ritme de la vida s'accelera. M...
L'hemorràgia gastrointestinal massiva s'h...
L'al·lèrgia a la pell és una malaltia comuna ...
La gent sovint fa servir la frase "expirar p...
Moltes persones han viscut aquesta experiència: a...